Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TO 21.3. 18:30 OSTA LIPUT

European Trophy

TPS - Salzburg

9-5
SU 5.9.2010
Zell am See

Otteluraportti: TPS - Salzburg 5.9.2010

TPS – Salzburg 9 – 5 (1-1, 4-1, 4-3)

Maalikarkelot Zell am Seessa

TPS päätti Euroopan valloituksensa tyylillä ja voitti isäntäjoukkue Salzburgin European Trophyn jumbofinaalissa peräti 9-5. Runsasmaalisessa ottelussa nähtiin myös kaksi ulosajoa, ja muutama nujakointi.

Ottelu ei olisi voinut alkaa TPS:n kannalta heikommin, sillä puolen minuutin jälkeen Salzburg johti 0-1. Takaisku ei turkulaisia kuitenkaan lannistanut, sillä tasoitus nähtiin viiden minuutin päästä, kun oivaan maalivireeseen äitynyt Sami Venäläinen naulasi Ville Vahalahden syötöstä.

Seuraavista neljästä maalista vastasi niin ikään TPS. Kolmen minuutin sisään kolme häkkiä, ja neljän minuutin päästä peli oli jo 5-1. Maalintekijöinä kunnostautuivat Vahalahti, Mario Valery-Trabucco, Marko Virtala ja Jarkko Hattunen. Huomion arvoista oli myös Markus Palmrothin kolme syöttöpistettä.

Hattusen maalin jälkeen tunteet kävivät kuumina, ja kahakan seurauksena Mikael Aaltonen ja Pierre-Luc Sleigher tönivät itsensä suihkun puolelle. Kahnaus jatkui vielä parin minuutin jälkeen, mutta ulosajoilta vältyttiin.

Salzburg onnistui kaventamaan kerran toisessa erässä, ja niin viimeiseen erään lähdettiin TPS:n johtaessa 5-2.

TPS iski kahdesti heti erän alkuun Venäläisen ja Robin Bergmanin maaleilla, ja ottelu näytti jo ratkenneen. Salzburg kuitenkin kampesi itsensä vielä kahden maalin päähän.

Tämä ei riittänyt, sillä ottelun parhaana palkittu Sami Venäläinen kruunasi iltansa viimeistelemällä hattutempun Salzburgin pelatessa kuudella kenttäpelaajalla.

Janne Hauhtonen viimeisteli lukemiksi 9-5 niin ikään tyhjään maaliin, kun neljä sekuntia oli pelaamatta. Näin TPS vältti lopputurnauksen jumbosijan ja sijoittui European Trophyssa lopulta seitsemänneksi.

TPS:n ottelut jatkuvat SM-liigassa, jonka avauksessa nähdään viime kauden finaalirevanssi TPS-HPK.

Tilastot

 

 

Teksti:

 

Henri Saloranta