Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TO 21.3. 18:30 OSTA LIPUT

European Trophy

TPS - Salzburg

0-3
LA 14.8.2010
Turkuhalli

Otteluraportti: TPS - Salzburg 14.8.2010

TPS – Salzburg 0 – 3 (0-1, 0-1, 0-1)

Pirteä Salzburg nujersi väsyneen TPS:n

Perjantainen SC Bernin kaato painoi vielä turkulaisten jaloissa, kun hallitseva Itävallan Mestari EC Red Bull Salzburg kävi hakemassa pisteet Turkuhallista. Vieraiden maalilla Dan LaCosta pelasi hienon nollapelin.

Ottelu oli molemmin puolin sekavaa, mutta Salzburg onnistui maalipaikoissaan turkulaisia paremmin. Heti ottelun alussa Salzburg pääsi johtoon, kun Daniel Welser iski avausmaalin.

TPS yritti saada peliään kuntoon, mutta mikään ei tuntunut toimivan. Syötöt menivät minne sattui, ja tärkeillä hetkillä kiekkoa siirrettiin eteenpäin, vaikka itsekin olisi voinut yrittää. Ylivoimalla TPS sai todella aikaan todella hyvää painostusta, mutta viimeistely ontui.

Markus Nordlund pommitti viivalta useaankin otteeseen, mutta Dan LaCosta nappasi kiekot kovalla itseluottamuksella.

Epävarmaa tekemistä

Toinen maali nähtiin vasta aivan toisen erän lopulla, kun Salzburg pääsi ylivoimalle. Andre Lakos karkasi läpiajoon, eikä Atte Engren mahtanut mitään. Peli oli 0-2.

Kolmanteen erään TPS tuli uudella asenteella ja paremmalla vauhdilla. Tilanteista huolimatta kiekkoa ei kuitenkaan saatu LaCostan selän taakse. Sen sijaan Salzburg iski vielä kerran.

Tällä kertaa oli Manuel Latusan vuoro näpäyttää TPS-puolustusta karkaamalla yksin läpi. Pieni harhautus ja kiekko ohi Engrenin kolmatta kertaa ottelussa.

Lopun ottelusta TPS yritti ja yritti, mutta tulosta ei syntynyt. Vähäisetkin tilanteet kuivuivat kasaan. TPS:n päävalmentaja Heikki Leime niputti ottelun kasaan.

- Luu jäi käteen. Jäätiin täysin jalkoihin.

 

- Vähän tietysti jalka painoi, mutta kaverikin on pelannut saman verran, että se siitä, Leime totesi.

 

Suurin ongelma turkulaisten pelaamisessa oli epävarmuus. Omaan tekemiseen ei luotettu, vastuuta siirreltiin, ja tulos näkyi pelissä. Syötöt karkailivat ja kiekkoja menetettiin vastustajalle.

Tilanteeseen on tultava iso muutos, mikäli TPS haluaa tosissaan haastaa keskiviikkona Oulun Kärpät. Kauden aiemmat harjoituspelit ovat kuitenkin näyttäneet, että muutokseen on TPS:llä varaa.

- Täytyy muistaa, että SM-liigan eteen tässä tehdään koko ajan töitä. Ihan normaalilla treeniohjelmalla mennään,vaikka turnausta pelataankin, Leime lisäsi.

Tilastot

Teksti:

Henri Saloranta