Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TO 21.3. 18:30 OSTA LIPUT

European Trophy

TPS - Jokerit

3-8
LA 4.9.2010
Zell am See

Otteluraportti: Jokerit - TPS 4.9.2010

TPS - Jokerit 3 – 8 (1-2, 1-1, 1-5)

Jokerit höykytti TPS:n jumbofinaaliin

Turun Palloseuran toiseksi viimeinen ottelu European Trophyssa ei antanut aihetta iloon, kun Helsingin Jokerit pyyhkäisi turkulaisilla jäätä voittaen ottelun 3-8. TPS kamppailee sunnuntaina lähinnä kunniasta, kun jumbofinaalissa vastaan asettuu isäntäjoukkue Salzburg.

Ottelu alkoi TPS:n kannalta murheellisesti, sillä ensimmäisen kymmenen minuutin aikana Jokerit onnistui maalinteossa kahdesti. Turkulaiset pääsivät erän aikana kokeilemaan kunnolla ylivoimaa neljästi, ja viimeinen yritys tuotti tulosta. Toiseen erään lähdettiin TPS:n maalin takaa-ajomatkalta.

Jokerit sai aivan ensimmäisen erän lopussa yhden jäähyn, joka kostautui toisen erän alussa. Vain 23 sekuntia oli pelattu, kun Sami Venäläinen iski tilanteeksi 2-2. Syöttöpiste Mario Valery-Trabuccolle.

Toinen erä oli viihdyttävää ja nopeatempoista jääkiekkoa, ja yksi lisämaalikin nähtiin. Jokerit karkasi jälleen maalin karkumatkalle, ja tällä kertaa maalinteossa onnistui Esa Pirnes.

Jokerit lisäsi johtoaan kolmannen erän alussa. Tämäkään erä ei ehtinyt vanheta kuin 25 sekuntia, kun maalilamppu vilkkui jälleen punaisena. TPS ei kuitenkaan päästänyt narreja karkuun vaan kavensi vielä pelin 3-4:ään Valery-Trabuccon maalilla.

Tämän jälkeen kaukalossa nähtiin kuitenkin vain yksi joukkue. Jokerit iski muutaman minuutin sisään kolme maalia, ja peli oli ohi. Jokerit kaunisteli lukemat vielä yhdellä maalilla, ja näin ottelu päättyi lopulta 3-8.

Jokereiden paljon parjattu ylivoima oli tänään erittäin tehokas, sillä helsinkiläisten maaleista peräti viisi tehtiin ylivoimalla. Myös TPS onnistui ylivoimalla, sillä kaikki kolme maalia iskettiin alivoimaiseen jokeriverkkoon. Sen sijaan tasakentällisin ei TPS juuri juhlinut.

Turkulaisten maalilla torjunut Atte Engren oli melko lailla voimaton narripaitojen riehuessa maalin edustalla. TPS:n puolustus ei tänään pärjännyt helsinkiläisille, ja se näkyi tulostaululla.

Sunnuntaina olisi syytä parantaa puolustuspelaamista, mikäli TPS haluaa välttyä lopputurnauksen jumbosijalta. Vastustaja Salzburgilla on paljon pelissä, sillä "kotiyleisön" edessä ei ole mukava hävitä kahta ottelua: finaalia ja jumbofinaalia. Salzburgilla on edessä jälkimmäinen.

Ottelu pelataan Itävallan Zell am Seessä.

Tilastot

 

Teksti:

 

Henri Saloranta