Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

European Trophy

Tappara - TPS

0-3
LA 21.8.2010
Hakametsä

Otteluraportti: Tappara - TPS 21.8.2010

Tappara – TPS 0 - 3 (0-2, 0-1, 0-0)

TPS jatkoi European Trophya voitolla, kun vieraskaukalossa kaatui Tampereen Tappara. Yksi ottelun hahmoista oli nuori maalivahti Tommi Virtanen, joka pelasi nollapelin. Ottelussa nähtiin myös kolme ulosajoa.

TPS aloitti ottelun jälleen vahvasti, ja ensimmäinen maali nähtiin kahden minuutin sisällä. Vasta toista otteluaan tällä kaudella pelaava Tomas Plihal iski jo kauden kolmannen maalinsa Sami Venäläisen hyvästä syötöstä.

Vajaat neljä minuuttia myöhemmin niin ikään hyvässä maalivireessä oleva Markus Nordlund onnistui. Juuri jäähyltä päässyt Nordlund karkasi ylivoimahyökkäykseen ja iski kiekon ohi Harri Säterin.

TPS-maalilla nuori Tommi Virtanen ei juuri torjuntoja tarvinnut, ja kahden erän jälkeen Virtasella olikin koppeja kertynyt vain kymmenen.

Toisessa erässä tapahtui kuitenkin vallan muuta. Ensin TPS:n Aki Berg ja Tapparan Jani Honkanen yrittivät pistää tanssiksi hieman kehnoin tuloksin. Pikkupyllähdyksen jälkeen molemmille 5+20 väkivaltaisuudesta.

Seuraava ulosajo nähtiin erän loppupuolella, kun Tapparan Antti Kangasniemen maila osui TPS-pelaajaa kasvoihin. Tuomarit pitivät tilannetta osittain tahallisena, ja Kangasniemelle 5 minuuttia korkeasta mailasta ja automaattinen käytösrangaistus 20min.

Vaikka TPS:n ylivoima oli ollut ottelussa heikkoa, tällä kertaa se onnistui. Viiden minuutin ylivoima koitui Tapparan lopulliseksi kohtaloksi, kun Marko Kivenmäki laukoi kiekon verkon perälle ensin tolpan ja sen jälkeen Säterin jalan kautta.

Lisämaaleja ei ottelussa nähty, ja TPS otti tärkeän voiton European Trophyn kannalta. TPS nousi lohkossa yhteentoista pisteeseen ja on tukevasti kiinni lopputurnauspaikassa.

TPS:n ehdoton onnistuja oli maalivahti Virtanen, jolle merkittiin yhteensä 19 torjuntaa ja aikuisuran ensimmäinen nollapeli TPS:n paidassa. Virtanen palkittiin myös ottelun parhaana pelaajana.

Teksti:

 

Henri Saloranta