Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

European Trophy

HV71 - TPS

5-0
LA 28.8.2010
Nässjön jäähalli

Otteluraportti: HV71 - TPS 28.8.2010

HV71 – TPS 5 – 0 (1-0, 3-0, 1-0)

HV71 murskasi TPS:n

Hallitseva Suomen mestari TPS joutui nöyrtymään naapurimaan mestari HV71:lle European Trophyn viimeisellä kierroksella. Hallitseva Ruotsin mestari oli parempi maalein 5-0.

Ottelun ensimmäinen erä oli vielä hyvin tasainen, ja TPS saikin todella vaarallisia hyökkäyksiä aikaiseksi. Etenkin hyökkäyksiin lähdöt olivat nopeita, mikä antaa odottaa hyvää liigakautta ajatellen.

Maaleja ei TPS saanut kuitenkaan tehtyä, mutta sen sijaan HV71 onnistui kerran. Andreas Falk iski kiekon maaliin reboundista ja HV71 johti 1-0.

Ruotsalaiset pistivät suuremman vaihteen päälle toisessa erässä, ja maaleja se iski peräti kolme. TPS:n maalilla Joni Ortio ei voinut maaleille mitään, ja ilman Ortiota tilanne olisi voinut olla pahempikin.

Maalintekijöinä HV:lta olivat Kris Beech, Andre Petersson ja toistamiseen Andreas Falk. TPS jäi maaleitta myös toisessa erässä.

Turkulaisten maalimurheet eivät loppuneet kolmannessakaan erässä. Erän puolivälissä HV71 iski vielä yhden maalin, jonka sai tehdä Jesper Fasth. Peli oli käytännössä ratkennut TPS:n jatkaessa edelleen nollilla.

Lisämaaleja ei ottelussa nähty, ja HV71 voitti ottelun lisäksi koko lohkon. TPS:n slohkoijoitus oli lopulta neljäs.

Päivän ottelulla ei ollut TPS:n kannalta juuri merkitystä, sillä jatkopaikka lopputurnaukseen oli jo varmistunut ennen ottelua. Voitolla TPS olisi kuitenkin voinut nousta jopa lohkon ykköseksi ja saada näin ehkä hieman helpotusta seuraavissa peleissä. Toisaalta mikä tahansa joukkue on voitettava, jos haluaa turnauksen mestariksi.

Lopputurnaus alkaa syyskuun kolmas päivä. TPS lähtee Itävaltaan vain yksi asia mielessään: mestaruus.

Teksti:

 

Henri Saloranta