Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

European Trophy

Frölunda - TPS

7-6
PE 27.8.2010
Kungsbackan jäähalli

Otteluraportti: Frölunda - TPS 27.8.2010

Frölunda - TPS 7 - 6 ja.

 

Frölunda kaatoi TPS:n maali-iloittelussa

 

TPS ja Frölunda järjestivät göteborgilaisyleisölle varsin maalirikkaan ottelun, joka päättyi kotijoukkue Frölundan 7-6 jatkoaikavoittoon.

Ottelu sai välittömästi vauhdikkaan alun, kun TPS:n ruotsalaispuolustaja Jens Skålberg latasi turkulaisjoukkueen johtoon vain vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen. TPS ehti juhlia johtoaan kuitenkin vain vajaan parin minuutin ajan, kun ex-TPS Tomi Kallio huudatti kotiyleisöä tasoitusmaalillaan. Pikaisten maalien jälkeen peli rauhoittui, ja vasta erän lopulla alkoi jälleen tapahtua.

Ensiksi Per-Johan Axelsson iski Frölundan johtoon, suomalaispuolustaja Tom Koiviston syötöstä, ajassa 15.04. TPS ei kuitenkaan suostunut pelaamaan tappioasemassa pitkään, sillä vain 47 sekuntia ehti kulua ja Marko Kivenmäki tasoitti ottelun 2-2:een. Kivenmäen maali ei jäänyt suinkaan erän viimeiseksi, sillä ennen taukoa Mario Valery-Trabucco ja Johan Sundström iskivät vielä maalin mieheen.

Sama tahti sai jatkoa

 

Ottelun toinen erä ei kalvennut ensimmäisen rinnalla tippaakaan. Kun toista erää oli pelattuna 1.10, oli Frölunda siirtynyt jo johtoasemaan, maalintekijänä toistamiseen Axelsson Kallion syötöstä.

Varsinaisesti maalien osalta alkoi tapahtua kuitenkin vasta erän puolenvälin tuntumassa. Ensiksi Sami Venäläinen (1+1) tasoitti ottelun lukemiin 4-4, ja pian Valery-Trabucco iski illan toisellaan turkulaisjoukkueen johtoon. TPS:n vauhdikas viisiminuuttinen sai jatkoa, kun Janne Hauhtonen vei hallitsevan Suomen mestarin jo kahden maalin karkumatkalle.

Frölunda tuli otteluun mukaan vielä kolmannen erän loppupuolella, kun ensiksi Riku Hahl kavensi TPS-johdon yhteen maaliin, ja vain minuutti ennen ottelun loppua Oscar Hedman tasoitti ottelun 6-6:een Tomi Kallion syötöstä.

Frölundan hurmos sai jatkoa jatkoajalla, kun illan tehomies Tomi Kallio ratkaisi ottelun voiton ruotsalaisseuralle.

Tilastot

Teksti

 

Marko Ollonqvist