Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TO 21.3. 18:30 OSTA LIPUT

European Trophy

Berlin - TPS

4-1
PE 3.9.2010
Zell Am See

Otteluraportti: Berlin - TPS 3.9.2010

Eisbären Berlin – TPS 4 – 1 (1-0, 3-0, 0-1)

Kylmää kyytiä TPS:lle

Turun Palloseuran turnausvoiton tavoittelu European Trophyssa päättyi perjantaina, kun Eisbären Berlin kaatoi turkulaiset maalein 4-1. Ottelu oli käytännössä ohi jo toisessa erässä, kun TPS joutui antautumaan kolmesti lyhyen ajan sisään.

 

Ottelun lähtökohdat olivat sekavat, sillä joukkueet eivät olleet pelanneet turnauksessa keskenään, joten joukkueiden tasoerosta ei ollut tietoa.

 

TPS joutui myös lähettämään lopputurnaukseen hyvin nuoren joukkueen, ja se näkyi illan ottelussa. Oman lohkonsa voittanut Eisbären oli astetta parempi kuin junioripitoinen TPS, ja näin turkulaisten matka kohti europelien finaalia tyssäsi kuin seinään.

 

Seinään meinasi tyssätä myös Jens Skålbergin ottelu, kun ruotsalaispakkia taklattiin tilanteen jälkeen. Skålberg jouduttiin taluttamaan kentältä, mutta hän pystyi onneksi palaamaan toisessa erässä kentälle. Näin TPS:n jo nyt ylipitkä sairaslista ei kasvanut enää enempää.

 

Ottelun avausmaali nähtiin ensimmäisessä erässä, kun Eisbären onnistui TPS-puolustuksen avustuksella.

 

Ottelun varsinainen ratkaisu nähtiin kuitenkin vasta toisessa erässä, kun Eisbären iski kolme maalia vajaassa viidessä minuutissa, ja peli oli jo 4-0. TPS onnistui maalinteossa kerran, kun Miika Huczkowski onnistui ylivoimalla Antti Erkinjuntin syötöstä. Kavennuksen antama lohtu jäi kuitenkin laihaksi. Eisbären voitti ottelun selvin lukemin ja jatkaa matkaansa kohti lauantain välierää, jossa vastaan asettuu SC Bern.

 

TPS iskee niin ikään lauantaina mailat yhteen Helsingin Jokereiden kanssa, kun panoksena ovat sijat 5-6. Ottelun häviäjä joutuu ns. jumbofinaaliin, jossa ratkaistaan sijat 7-8.

 

TPS:n lisäksi myös siis Helsingin Jokerit ja Oulun Kärpät joutuivat toteamaan eurooppalaiset kilpakumppanit paremmikseen. Näin ollen ET:n neljän parhaan joukossa ei ole lainkaan suomalaisjoukkueita.

 

Vaikka suomalaisten menestys European Trophyssa oli tällä kertaa laihaa, on kuitenkin syytä muistaa, että kyseessä oli vain harjoitusturnaus. Tämän kauden todellinen päämäärä on vasta edessä.

 

Teksti:

Henri Saloranta