Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2009 - 2010

TPS - Tappara

3-2
LA 24.10.2009
Turkuhalli

Otteluraportti: TPS - Tappara 24.10.2009

TPS – Tappara 3 – 2 JA

Tiukkaa vääntöä

Kolme erää ei riittänyt TPS:n ja Tapparan välien selvittelyyn. Tuomas Suominen toi voiton turkulaisille jatkoajalla.

Tappara tuli ottelun alussa todella kovaa. Peli näytti turkulaisittain välillä pelottavan huonolta, kun Tapparan ykkösnyrkki vyörytti tilanteita David Leggion vartioimalle TPS-maalille. TPS:n onneksi tamperelaisten maalijyvä oli vinksallaan. TPS pääsi kuitenkin peliin mukaan, ja tilanteita nähtiin myös Tapparan maalilla. Maalit jäivät kuitenkin puuttumaan.

Ottelu jatkui maalittomana toisen erän puoleenväliin asti, jolloin Tappara pääsi läpiajoon. Leggion jalkatorjunnan jälkeen Markus Nordlundin maila nousi Tappara-hyökkääjän naamaan, ja Nordlund lähti istunnolle. Jäähyä ehti kulua vain 15 sekuntia, kun kiekko oli maalissa. Tapparan pelätty ykkösnyrkki iski, kun Jonas Enlund iski kiekon maaliin Jori Lehterän syötöstä.

Loppuerä oli varsin rikkonainen, ja etenkin Tappara kulutti jäähypenkkiä useasti. TPS ei kuitenkaan onnistunut tasoittamaan peliä, vaikka saikin pelata viidellä kolmea vastaan parin minuutin ajan.

TPS-valmentaja Kai Suikkanen harmitteli ylivoiman tehottomuutta.

- Harjoteltiin viikolla just näitä 4-3 –tilanteita. Päätettiin käydä niitä läpi, kun ollaan nyt päästy pari kertaa pelaamaan jatkoajalla ylivoimaa. Toisen erän perusteella ihan turhaan ollaan käyty läpi.

Kolmen maalin erä

Kolmanteen erään TPS tuli ärhäkästi. Reilu minuutin pelaamisen jälkeen Tuomas Suominen viimeisteli ottelun ensimmäisen maalinsa ja samalla TPS:n tasoituksen. Syöttäjänä kukas muukaan kuin Michal Birner. Reilu neljä minuuttia oli kulunut, kun TPS iski jälleen. Tapparan hyökkäyspään virheen hyödynsi Ville Vahalahti, joka karkasi läpiajoon. Vahalahdelle kauden kuudes osuma.


Tappara ei kuitenkaan luovuttanut, sillä kun seitsemän minuuttia oli pelaamatta, peli oli jälleen tasan. Hurjaan maalivireeseen äitynyt nuori Harri Ilvonen ohitti David Leggion tarkalla rannelaukauksellaan.

-Siinä kaveri nukahti penkille, ja sit kentällä olikin väärät miehet, ja siitä se tasotus sitten tuli, Suikkanen kertasi Tapparan toista maalia.

Tappara ei halunnut tyytyä jatkoaikaan vaan pommitti vahvasti David Leggion maalia. Hyvin pelannut Leggio ei päästänyt tamperelaisia maalin makuun.

Kun 60 minuuttia oli pelattu, peli oli tasan, ja edessä oli jatkoaika. Jatkoaikaa ehti kulua vain kaksi minuuttia, kun tuomarin käsi oli pystyssä. Tapparan Joonas Koskinen kaatoi TPS-pelaajan jäähyn arvoisesti.

Tällä kertaa TPS:n 4-3 –ylivoima toimi, kun Tuomas Suominen ohjasi kiekon maaliin Ilari Filppulan mahtavasta syötöstä. 7000 katsojaa räjähti seisomaan, kun punalamppu syttyi Tappara-maalin takana.


- Hikinen ja kova iltapuhde oli tänään. Tappara pelas hyvin, mut mekin pelattiin aika hyvin. Vähän oltiin kaveria jäljessä, mut hienosti tultiin rinnalle ja lopulta ohi, Suikkanen kehui joukkuettaan.

- Ketjumuutokset ei ihan toimineet, kun jouduttiin siirtämään jätkät takasin vanhoille paikoille. Aki Bergin ja Joonas Järvisen siirtäminen samaan pakkipariin toimi kuitenkin hyvin. Hyvin väänsivät, Suikkanen myönsi.

Tunnelma katossa, Turkuhallissa

Tunnelma lauantain pelissä oli jälleen huipussaan. Tapparan ensimmäisen maalin jälkeen yleisö ei vielä innostunut fanikatsomon aloittamiin aaltoihin, mutta kolmannen erän alussa aalto kiersi jo komeasti useamman kerran Turkuhallin ympäri.

Hyvästä tunnelmasta täytyy kuitenkin nostaa hattua Tapparan faneille, joita oli saapunut paikan päälle parin katsomolohkon verran. Kovaääniset Tappara-huudot innostivat turkulaisiakin kannustamaan omiaan.

Seuraavan kerran turkulaiset pääsevät kannustamaan omiaan ensi lauantaina, kun vastaan asettuu Porin Ässät.


Ottelun videot: 

 

Tilastot:

31:38 0 – 1 Enlund (Lehterä, Nieminen) Yv

41:07 1 – 1 Suominen (Birner, Skålberg)

45:50 2 – 1 Vahalahti SR

53:03 2 – 2 Ilvonen (Koskela, Lucenius)

62:51 3 – 2 Suominen (Filppula, Uusikartano) YV

 

 

Torjunnat:

 

Leggio: 8+4+16+2=30

Säteri 10+11+2+3=26

 

Jäähyt:

 

TPS 5x2min

Tappara 8x2min + 20min

 

 

Yleisöä 7109

 

 

Kierroksen muut ottelut:

 

HIFK – JYP 3 – 4 (3-1, 0-3, 0-0)

HPK – Lukko 1 – 0 (0-0, 1-0, 0-0)

Jokerit – SaiPa 4 – 3 (0-0, 1-3, 3-0)

Kärpät – Pelicans 3 – 2 (0-2, 2-0, 1-0)

Ässät – Blues 2 – 1 (0-0, 1-0, 1-1)

Teksti:

 


Henri Saloranta