Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2009 - 2010

TPS - Tappara

4-3
LA 23.1.2010
Turkuhalli

Otteluraportti: TPS - Tappara 23.1.2010

TPS – Tappara 4 – 3 VL

Taisteluvoitto

Tappara karkasi jo kahden maalin päähän, mutta TPS taisteli itsensä tasoihin ja lopulta ohi. Voiton ratkaisi voittolaukauskilpailun ainut onnistuja Michal Birner.

Lauantai-illan kiekkokamppailua oli tullut seuraamaan vajaat 7000 silmäparia. Katseltavaa riitti, sillä tiukkoja tilanteita ja ”varmoja” maaleja nähtiin molemmissa päissä. Ottelu ratkesi lopulta vasta voittolaukauskilpailussa, jossa TPS vei pidemmän korren.

Ottelussa nähtiin myös uusi TPS-pelaaja, kun kahden vuoden tauon jälkeen Turkuhallin jäälle palannut Lee Sweatt luisteli kentälle. Sweatt esitti perusvarmaa peliä, eikä tehnyt suurempia virheitä.

- Monet ovat ajatelleet, että jeesus on laskeutunut maan päälle, TPS:n päävalmentaja Kai Suikkanen ihmetteli Sweattiin kohdistuvia odotuksia.

- Uskon kuitenkin, että hänestä on meille paljon iloa loppukaudella. Kaverista paistaa oikein se ilo ja halu pelata. Sitä on hieno katsoa, Suikkanen kertoi.


Tappara pyöritti

Ottelun alku oli Tapparan hallintaa, ja ilmassa leijui avausmaalin tuntu jo parin minuutin kohdalla. Maalia saatiin odotella kuitenkin kahdeksan minuuttia, kun Tapparan Jarkko Pyymäki ohitti TPS-vahti David Leggion Juha Leimun syötöstä.

TPS tasoitti pelin vastahyökkäyksestä. Tomas Plihal vapautti Michal Birnerin läpiajoon, eikä Birner erehtynyt. Millintarkka rannelaukaus ohitti Tappara-maalia vartioineen Harri Säterin, kun erää oli pelaamatta reilu viisi minuuttia.

- Päästiin jalalla hyvin mukaan peliin, mutta välillä siellä oli kaikennäköstä neppailua ja näppäilyä, Suikkanen ihmetteli.

Toinen erä tarjosi tilanteita ja maalipaikkoja etenkin Tapparalle, kun tämä sai pyörittää ylivoimaa muutaman minuutin ajan. TPS-maalilla David Leggio torjui kuitenkin kaiken.

Kolmannen erän alku oli turkulaisittain murheellinen, sillä Tappara kasvatti maalisaldoaan kahdessa minuutissa kahdella osumalla. Ensin Joonas Järvinen hölmöili kiekon Niklas Luceniukselle, joka veivasi ohi Leggion, ja hetkeä myöhemmin Tuukka Mäntylä ohitti Leggion melko helpon näköisesti.


Turkulaisyleisö ei maalista lannistunut, vaan hurja kannustus siivitti myös itse joukkueen lentoon. TPS pääsi pelaamaan ylivoimaa, ja tulosta syntyi. Ilari Filppula syötti poikittain maalin kulmalla päivystäneelle Ville Vahalahdelle, joka tempaisi suoraan syötöstä kiekon aivan maalin kattoon.

Ylivoimaa tarjottiin jälleen erän loppuminuuteilla, kun Pyymäki koukkasi itsensä jäähyaitioon. TPS pelasi kuudella neljää vastaan, mutta Tapparan puolustus kesti.

Aina on aikaa

Kun peli näytti olevan jo menetetty, Antti Erkinjuntti karvasi kiekon Tapparan puolustusalueella, ja liukui laidasta maalia kohti. Puoliksi kaatuneena Erkinjuntti heitti kiekon maalille, josta se lopulta pomppi Säterin selän taakse. Turkuhalli räjähti huutoon, kun erää oli pelaamatta vain 17 sekuntia.

- Hieno nousu meiltä. Ollaan viime peleissä jääty maalin tappioon, vaikka ollaan noustu melkeen rinnalle. Tänään sit onnistu, Suikkanen kommentoi ottelun jälkeen.

Jatkoaika tarjosi tunteita kuumentaneen ja mielipiteitä herättäneen jäähyn. Ville Nieminen löi Lee Sweattia poikittaisella mailalla selkään, jolloin Sweatt iski naamansa jäähän. Niemiselle vihellettiin kahden minuutin rangaistus, joka tarkoitti sitä, että Nieminen oli ulkona voittolaukauskilpailusta.

Kai Suikkanen ihmetteli TPS:n ylivoimaa Niemisen jäähyn aikana.

- Kyllä meille voittoa siinä tarjottiin. Ei vaan ollut oikein nälkää enää. Puuttui se eye of the tiger poikien pelistä, Suikkanen totesi.

Voittolaukauskilpailun ainut onnistuja oli Michal Birner, joka iski kiekon maaliin tolpan ja Säterin selän kautta. Näin ollen TPS katkaisi sekä Tapparan putken että omansa. Voitto oli TPS:lle ensimmäinen kuuteen otteluun.

- Hieno voitto meille. Todella hyvät pisteet, kun ajatellaan keneltä ne saatiin. Kyllä voitto Tapparasta nostaa pisteiden arvoa, Suikkanen myhäili ottelun jälkeen.


Ottelun videot:

Tilastot:

07.57 0 - 1 Pyymäki (Leimu)

14.25 1 - 1 Birner (Plihal)

42.03 1 - 2 Lucenius

43.24 1 - 3 Mäntylä (Ilvonen, Koskela)

47.19 2 - 3 Vahalahti (Filppula, Sweatt) YV

59.43 3 - 3 Erkinjuntti IM

Torjunnat:

 

Leggio 7+10+6+2=25

Säteri 4+8+13+5=30

Jäähyt:

 

TPS 3x2min

Tappara 7x2min

Yleisöä 6791

 

 

Teksti ja kuvat:Henri Saloranta