Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2009 - 2010

TPS - Pelicans

3-2
LA 17.10.2009
Turkuhalli

Otteluraportti: TPS - Pelicans 17.10.2009

TPS – Pelicans 3 - 2 VL

 

TPS kaatoi Pelicansin nihkeällä pelillä

TPS palasi voittokantaan Pelicansin kustannuksella. Peli ei ihmeitä tarjonnut, mutta kotijoukkue nappasi kaksi pistettä voittomaalikilpailun päätteeksi.

TPS tuli otteluun hirveällä vauhdilla, sisuuntuneena eilisestä JYP-tappiosta. Ensimmäisen puolen minuutin aikana Tomas Plihal, Ville Vahalahti ja Aki Uusikartano pääsivät kukin vuorollaan testaamaan Tommi Nikkilää Pelicansin maalilla, kuitenkaan onnistumatta maalinteossa. Vain viiden minuutin pelin jälkeen Pelicans-vahdilla oli torjuntoja kasassa jo seitsemän.

Kuudennella peliminuutilla TPS-maalilla koettiin ensimmäistä kertaa kauhun hetkiä. TPS-puolustaja Darcy Campbell antoi karmaisevan harhasyötön Pelicans-hyökkääjän lapaan. Atte Engren kuitenkin torjui ensimmäisen yrityksen loistavasti, ja toinen yritys meni yli.

TPS ajautui kahden miehen alivoimalle Aki-Petteri Bergin ja Plihalin otettua rangaistukset. Turkulaiset taistelivat loistavasti, ja Bergin vapauduttua jäähyaitiosta TPS iski miehen alivoimalla. Pelikello näytti yhdeksää minuuttia, kun Max Kolu eteni kiekon kanssa maalin taakse. Hän pelasi maalin eteen nousseelle Mike Radjalle loistopaikan, eikä jenkkihyökkääjä erehtynyt.

TPS-painostus jatkui maalin jälkeen hurjana. Pelicans oli hätää kärsimässä niin vajaalla kuin tasamiehitykselläkin pelattaessa. Vedot kuitenkin suuntautuivat liiaksi Nikkilää päin, ja lisämaaleja ei ensimmäisessä erässä nähty.


 

Pelicans piristyi, TPS jähmettyi 

Toiseen erään TPS lähti alivoimalla Antti Erkinjuntin istuessa jäähyaitiossa. TPS:n alivoimapelaaminen toimi jälleen, hyydyttäen vierasjoukkueen maalintekoyritykset.

Vieraiden tasoitusmaali nähtiin kuitenkin hyvin pian. Parin minuutin pelin jälkeen Juhamatti Aaltonen pääsi laukomaan vastakiekkoon Marko Jantusen syötöstä, ja laukaus painui maalintekosektorilta vastustamattomasti ohi Engrenin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin lahtelaiset iskivät toistamiseen. TPS:lle tuomitun, hiukan kyseenalaisen, estämisjäähyn myötä Aaltonen iski ylivoimalla illan toisen osumansa. Jan Latvala siirsi kiekon poikittain p-pisteelle Aaltoselle, jonka tulinen laukaus ohitti Engrenin.

Huolimatta kotijoukkueen vaikeuksista, TPS:n tasoitusmaali näki päivänvalon tai oikeammin sanottuna illan hämärän ylivoimalla. Kiekko jäi pyörimään Pelicans-puolustajan huolimattomuuden seurauksena lahtelaismaalin eteen, josta kiekon verkkoon laukoi Ville Vahalahti. Syöttäjiksi maaliin merkittiin Jens Skålberg ja Antti Halonen.

Tasoituksen jälkeen erän loppu mentiin jälleen pelikaanikomennossa. Engren oli todellisessa tulituksessa maalillaan ja TPS:n oli todella kiittäminen häntä 2-2- taukolukemista.


 

Vaisua kiekkoa

Kolmas erä aloitettiin jäähyilyllä. Tasavajaa erikoistilanne pelailtiin pois, mutta ottelu näytti samalta myös jatkossa. Ensimmäinen puolisko erästä oli kuin jatkoaikaa olisi odoteltu. Kiekko ja pelaajat siirtyivät vuoron perään päästä toiseen, mutta tilanteet olivat harvassa.

Päätöserää alettiin pelata tosissaan vasta jälkimmäisellä puoliskolla. Molemmissa päissä nähtiin vaarallisia tilanteita ja koko ottelun ajan vaisuna pysynyt taklauspeli käynnistettiin todenteolla. Kun erää oli pelaamatta viitisen minuuttia, ampui Pelicansin Mikko Kousan taklauspeli yli. Törkeän laitataklauksen uhriksi joutui Max Kolu, ja Kousa lähti kaksiminuuttiselle.

Ylivoima pyöri mallikkaasti, mutta edes kentällisen Birner-Uusikartano-Suominen loistopaikat eivät tuottaneet tulosta. Kun pelikellossa oli jäljellä seitsemän sekuntia, pääsi Pelicansin Jari Kauppila yrittämään kiekon laittamista puolityhjään maaliin. Kokeneelle hyökkääjälle ei kuitenkaan maalinteko maistunut ja Engren torjui kiekon upeasti hanskallaan. Seurasi jatkoaika.

Jatkoajalta voittomaalikilpailuun

Jatkoajalla molemmilla oli omat paikkansa, joista paras siunaantui TPS:n Bergille. Kotijoukkueen kapteeni pääsi laukomaan puolittaisen 3-1- hyökkäyksen päätteeksi, mutta Nikkilä veti maalillaan jälleen pidemmän korren.

Jatkoerän mielenkiintoisin tilanne syntyi jäähyn muodossa. Kauppila sai kaksiminuuttisen koukkaamisesta ja ottelurangaistuksen sen jälkeisestä riehumisestaan jäähyaitiossa. Ylivoimalla Uusikartano-Birner kaksikko oli tulessa ja tilanteita syntyi, mutta kuten päivän sanoma pitkälti oli, Nikkilä torjui tilanteet. Edettiin voittomaalikilpailuun.


 

- Vastustajan maalivahti oli kyllä tänään todella hyvä. Lisäksi meiltä puuttui maalinteossa se eye of the tiger, TPS:n päävalmentaja Kai Suikkanen kommentoi joukkueen maalintekovaikeuksia.

Voittomaalikilpailussa maalinteossa onnistuivat TPS:n osalta Birner ja Halonen. Kun Pelicansilta onnistui ainoastaan ottelun kakkostähti Aaltonen, otti kotijoukkue tärkeät kaksi pistettä loppulukemin 3-2.

- Kahteen pisteeseen täytyy olla tyytyväinen. Oltiin eilisessä JYP-ottelussa kyllä sellaisia lapasia, että oli tämä huomattava tasonnosto siihen nähden. Tässä sarjassa jokaisesta pisteestä täytyy taistella tosissaan, Suikkanen totesi taiston tauottua.

Ottelun videot:

 

Tilastot:

09.29 1 – 0 Radja (Kolu) AV

23.55 1 – 1 Aaltonen (Jantunen)

 

27.00 1 – 2 Aaltonen (Latvala, T.Koivunen) YV

34.12 2 – 2 Vahalahti (Skålberg, Halonen) YV

65.00 3 – 2 Halonen VL

Torjunnat:

Engren 6+15+6+2=29

Nikkilä 12+13+11+4=40

Jäähyt:

TPS 6 x 2min

Pelicans 8 x 2min + 20min

Muut ottelut: 

Blues – Tappara 4 – 2 (0-0, 0-0, 4-2)

HIFK – Lukko 2 – 3 (1-1, 0-2, 1-0)

KalPa – JYP 3 – 2 (0-0, 1-2, 1-0, 1-0) VL.

Kärpät – SaiPa 3 – 0 (1-0, 0-0, 2-0)

 

Yleisöä 5913

 

Teksti:                  Kuvat:


Marko Ollonqvist   Henri Saloranta