Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2009 - 2010

TPS - Pelicans

0-4
TO 11.2.2010
Turkuhalli

Otteluraportti: TPS - Pelicans 11.2.2010

TPS – Pelicans 0-4

Hovinen nollasi Tepsin

TPS kohtasi torstain kiekkoillassa sarjataulukon häntäpäässä majailevan Pelicansin. Tepsi lahjoitti pisteet Lahteen katastrofaalisen toisen erän myötä.

 Niko Hovinen oli ohittamaton Pelicans maalilla

Ensimmäinen erä oli todella hermostunutta jääkiekkoa kummaltakin osapuolelta. Tepsi tuli peliin kovaa, mutta Pelicans maalille komennettu Niko Hovinen torjui yritykset vaivatta. Hoviselle kertyi kaikkiaan 14 torjuntaa ensimmäisessä erässä. Tasaväkisen erän valopilkkuna Tepsiläisistä oli Veli-Matti Vittasmäki, jonka epäitsekäs pelaaminen yli- sekä alivoimalla oli hienoa katsottavaa.

Timo Favorinilla on aitiopaikka seurata vauhdikasta ottelua

Romahdus

Toinen erä alkoi TPS:ltä todella huonosti. Ajassa 24.27 Pelicansin Antti Tyrväinen sai jäähyn huitomisesta. Juhamatti Aaltonen karkasi kesken Tepsi ylivoiman ja syötti Jari Kauppilan maalintekoon. Vain neljä minuuttia myöhemmin Markku Tähtinen lisää vieraiden johdon 0-2. TPS saa kokeilla ylivoimaa erän aikana pariinkin otteeseen mutta ilman tulosta. Ajassa 35.50 Aaltonen saalistaa illan toisen syöttöpisteen, kun hän pohjustaa Erik Kakon kauden avausmaalin. David Leggio ei erän kolmesta takaisku maalista pelannut huonosti.

Juhamatti Aaltonen hätyytteli David Leggiota toisessa erässä useaankin otteeseen

 

Kai Suikkanen yritti herätellä kotijoukkuetta kolmanteen erään tiivistämällä peluutuksen kolmeen kenttään ja vaihtamalla Atte Engrenin maaliin. Muutokset piristivät Tepsin peliä hieman ja etenkin ketju Birner-Plihal-Mäkinen sai pelin pyörimään vastustajan päässä ajoittain hienosti.

Neljä minuuttia ennen loppua Suikkanen yritti kavennus ottamalla kuudennen kenttäpelaajan jäälle ja se kostautuu. Teemu Rinkisen lerppukiekko leijailee tyhjään maaliin ja sinetöi ottelun päätöslukemat. Hovinen tarvitsi kauden ensimmäiseen nollapeliinsä 39 torjuntaa.

Päävalmentaja Suikkanen oli silminnähden pettynyt ottelun jälkeen: ”Kiima puuttui tekemisestä, näennäisesti yritettiin painaa, mutta homma ei toiminut”.

Ottelun videot:

Tilastot:

24.57 0-1 Kauppila (Aaltonen) av

28.14 0-2 Tähtinen (V Sopanen-Jantunen)

35.50 0-3 Kakko (Aaltonen-Rinkinen)

57.16 0-4 Rinkinen tm

Torjunnat:

David Leggio 9+ 7 =16

Atte Engren 7 =7, pois 56.00-57.16

Niko Hovinen 14+11+14 =39

Yleisöä 4 259

Kuvat ja teksti:

Ville Klami