Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2009 - 2010

TPS - Lukko

1-5
TI 16.2.2010
Turkuhalli

Otteluraportti: TPS - Lukko 16.2.2010

TPS – Lukko 1 - 5

Luokaton TPS

Lukko iski ottelun alkuun onnekkaan maalin, ja TPS:n peli sekosi täysin. TPS:ltä sekoilivat peräkkäin puolustus ja maalivahti, ja Lukko kuittasi.

Länsirannikon herruus oli pelissä tiistai-illalla, kun TPS kohtasi sarjakärki Rauman Lukon. TPS:llä oli ennen illan ottelua allaan kaksi tappiota, kun taas Lukko oli voittanut kaksi edellistä kamppailuaan. Tämän kauden keskinäisistä kohtaamisista Lukko on vienyt kolme, ja turkulaiset puolestaan kerran.

Ottelun alku alkoi molemmilta joukkueilta hermostuneesti, ja molemmat pääsivät yrittämään maalintekoa ylivoimalla. Lukko käytti ylivoimansa hyödyksi ja siirtyi TPS:n Markus Nordlundin avustuksella nopeasti vierasjohtoon. Maalintekijäksi merkittiin lopulta Justin Morrison. Maali oli loistava osoitus siitä, mitä Lukon ylivoima tällä kaudella on ollut.

TPS pääsi pelaamaan ylivoimaa uudemman kerran erän puolessa välissä. Tehoton ylivoima kostautui ylivoiman päätyttyä. Lukko iski salaman lailla turkulaisten päätyyn, ja Justin Morrisonin ja Tommi Kovasen esityöstä Olli Palola siirsi vieraiden johtoa.

TPS:n ylivoima ei ole viime peleissä toiminut ollenkaan, eikä sitä voi kehua tälläkään kertaa. Atte Engren seikkaili maalin takana, ja tarjoili kiekon Juhani Jasulle, joka siirsi kiekon tyhjään maaliin TPS:n ylivoimalla. Sysimustan erän vei lopulta Lukko selvästi 0-3. Tämä riitti Engrenille, ja maalille luisteli David Leggio.

TPS:n päävalmentaja Kai Suikkanen oli täysin ihmeissään omiensa otteista.

- Jos joskus pitäis lyödä vetoa oman joukkueen voitosta, niin se ois ollu tänään. Kaikki merkit viittas siihen, että tästä tulee yksi kauden parhaista matseista. Mutta kun peli alkoi, niin kaikki meni päin helvettiä...joka osa-alueella, Suikkanen manasi.


Surkeaa TPS

Toisen erän alku oli molemmin puolin sekavaa. Kiekot polttivat lavoissa, ja tilanteet syntyivät vastustajan huonoista syötöistä. Erän puoleen väliin mennessä vain satunnaiset kiekon kuljetukset sytyttivät yleisöä.

Ajoittain kenttä sai luotua vaarallisia tilanteita, mutta ruotsalainen Mikael Tellqvist torjui kaikki yritykset Ilari Filppulan. TPS sai selkeästi latausta onnistumista, ja loi tilanteita Lukon maalille.

Erän lopussa Lukko kasvatti johtoaan entisestään. Loistava Antti Laaksosen syöttö tavoitti Lauri Tukosen maalin edestä, joka ohjasi taidokkaasti kiekon maaliin. Loistavan esityön teki niin ikään TPS:n puolustaja Antti Halonen, joka lahjoitti kiekon suoraan Laaksoselle omalla puolustusalueella.

- Toiseen erään saatiin vähän ryminää aikaseks. Sitten meidän pakki antaa kiekon suoraan vastustajan lapaan ja peli on 4-0. Voitto on siinä vaiheessa vaan toiveajattelua, Suikkanen totesi ottelun jälkeen.


Hyvin pieni lohtu

TPS sai aloittaa erän ylivoimalla, mutta Mikael Tellqvist torjui muutamat TPS-yritykset. Kiekkoa siirreltiin hallitusti muutamaan otteeseen, ja maalitilanteita rakennettiin. Tellqvist oli kuitenkin edessä.

TPS:n surkeus ei kuitenkaan jäänyt tähän, sillä Lukko pöllytti verkkoa jälleen ylivoimalla. Jakub Petruzalek tälläsi kiekon tyhjään maaliin, loistavasta poikittaissyötöstä turkulaisten ihaillessa vierestä. TPS:n ilta tuntui olevan täysin musta.

Turkulaisten peliä on viime aikoina vaivannut tietynlainen äijämäisyyden puute, ja Suikkanen peräänkuuluttaakin likaisia otteita.

- Paskasta työtä ei olla valmiita tekemään. Siellä vaan neppaillaan ja näppäillään. Punakonekin olis varmaan ihmeissään suu auki, että mistä nää vielä syöttää, TPS-käskijä Suikkanen kommentoi.

TPS:n ylivoimapeli oli ottelussa täysin hukassa, mutta yksi valopilkku siinä kuitenkin nähtiin. Jens Skålberg laukoi viivalta, ja kiekko lensi ensimmäistä kertaa ohi Tellqvistin. TPS onnistui maalinteossa viimeksi Turkuhallissa noin 120 peliminuuttia sitten.

TPS:n ”kiri” jäi kuitenkin siihen, ja pisteet matkustivat Raumalle maalein 1-5. TPS:n seuraava tilaisuus katkaista synkkä putki on perjantaina, kun TPS matkaa Poriin Ässien vieraaksi.

Ottelun videot:


 


 

Tilastot:

03.49 0 - 1 Morrison (Elo) YV

14:02 0 - 2 Palola (Morrison, Kovanen)

18.27 0 - 3 Jasu AV

36.53 0 - 4 Tukonen (Laaksonen)

48.43 0 - 5 Petruzalek (Keränen, Kovanen) YV

52.06 1 - 5 Skålberg (Uusikartano, Venäläinen) YV

Torjunnat:

Engren 7+0+0=7

Leggio 0+6+12=18

Tellqvist 6+8+8=22

Jäähyt:

TPS 3x2min

Lukko 7x2min

Yleisöä 5617

Teksti:


Joni Piirainen