Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2009 - 2010

TPS - Kärpät

3-1
SU 27.12.2009
Turkuhalli

Otteluraportti: TPS - Kärpät 27.12.2009

TPS- Kärpät 3-1

Musta-valkoinen paluu

TPS palasi joulutauon jälkeen tositoimiin ja nousi helpolla voitolla Kärpistä sarjataulukon viidenneksi. Sunnuntain kiekkoillassa kohtasi kaksi hermostuneesti pelannutta ja joulukinkkuja sulattelevaa joukkuetta.

- Nämä joulunjälkeiset pelit ovat aina isoja kysymysmerkkejä. Valmistautuminen ja keskittyminen ovat vähän arvoituksia, tiivisti Kärppien päävalmentaja Matti Alatalo.

Kärpät sai otteluun hyvän alun ja loi pari vaarallista tilannetta, jotka kuitenkin Tepsin maalilla loistanut Atte Engren torjui helposti. Kun ottelu oli ehtinyt vanheta neljä minuuttia, Kärppien Kristian Kuusela ajoi Tepsin Mikael Aaltosen vaarallisen näköisesti pystyyn laidassa. Kuusela sai tempauksesta 2 minuuttia laitataklauksesta. Aaltonen piteli olkapäätään, mutta selvisi tilanteesta irvistelyllä.

Ensimmäisen erän puolivälissä alkoi tapahtua. Ajassa 10.40 Kärppäpuolustuksen haparoidessa, Tomas Plihal karvasi kiekon ja heitti oivallisen lättysyötön maalin eteen, josta Michal Birnerillä oli helppo työ sijoittaa kiekko ohi Petri Koiviston. Erän loppupuolella Kärpille tarjoutui parikin tasoitusmahdollisuutta. Engren kuitenkin jatkoi loistavia otteitaan ja torjui yritykset.

 

Birner oli pirteällä pelipäällä.

Kärppäkone ei käynnisty

Kärpät aloitti toisen erän ylivoimalla Markus Nordlundin istuessa ensimmäisen erän viimeisillä sekunneilla ottamaansa huitomisjäähyä. Tepsimaali säilyi kuitenkin edelleen puhtaana.

Ajassa 22.03 kotijoukkue sai tilaisuuden, kun Nordlund heitti kiekon maalille, josta Antti Erkinjuntti kaivoi kiekon itselleen ja syötti Ilari Filppulan maalintekoon. Filppulan kauden seitsemäs maali tuli miltei miinuskulmasta ja sen voi laittaa pitkälti Kärppävahti Koiviston piikkiin. TPS:lle tarjottiin toisessa erässä montakin mahdollisuutta ratkaista peli lopullisesti, Kärppien ottaessa turhia jäähyjä. Enempää maaleja ei kuitenkaan nähty ja ratkaisu siirtyi viimeiseen erään. Toisen erän lopussa Mikko Alikosken ja Mikael Aaltosen tunteet kävivät kuumina ja ratkaisuna oli jäähy kummallekin väkivaltaisuudesta.

Plihal löi viimeisen naulan

Ottelun kolmas erä ehti vanheta viisi minuuttia, kun Kärppien Juha Kiilholma pääsi vastatusten Engrenin kanssa, mutta TPS-maali säilyi vastaiskuilta. Ajassa 46.59 oli Michal Birnerin vuoro taistella itsensä läpiajoon. Birner laukoi ja Tomas Plihalilla oli helppo työ siirtää paluukiekko ohi Koiviston. Birnerillä oli toinen läpiajo ottelun lopussa, mutta tällä kertaa Koivisto oli ohittamaton.

Kahdeksan sekuntia ennen loppusummeria tullut Kärppäkavennus, oli vain kosmetiikkaa. Filppula menetti harmittavasti omassa päässä kiekon Pavel Rosalla, joka syötti Oskari Korpikarin tekemään ottelun loppulukemat.

TPS:n päävalmentaja Kai Suikkanen oli tyytyväinen yleisesti ottaen omiensa puolustuspeliin, mutta oli silmin nähden pettynyt ottelun loppuun.

- Engren olisi ehdottomasti ansainnut tänään nollapelin. Harmittava kiekonmenetys tuli lopussa.

Turkulaisten ylpeys otti Kärpistä kauden kolmannen voittonsa ja on nyt neljän ottelun voittoputkessa.

Ottelun videot:

Tilastot:

10.40 1-0 Birner (Plihal)

22.03 2-0 Filppula (Erkinjuntti - Nordlund)

46.59 3-0 Plihal (Birner)

59.52 3-1 Korpikari (Rosa) tv

Torjunnat:

Atte Engren 8+ 6+10 =24

Petri Koivisto 7+ 6+ 4 =17

Jäähyt:

TPS 4 x 2 min

Kärpät 9 x 2 min

Teksti ja valokuva:

Ville Klami