Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2009 - 2010

TPS - KalPa

2-3
TO 26.11.2009
Turkuhalli

Otteluraportti: TPS - KalPa 26.11.2009

TPS – KalPa 2 – 3

Takkiin tuli taas

TPS johti peliä kahden erän jälkeen 2-0, mutta sortui jälleen yhteen heikkoon erään. KalPa nousi kolmannessa erässä rinnalle ja ohi vieden pisteet mukanaan Kuopioon.

Turkuhallissa kohtasi torstai-iltana kaksi alavireistä joukkuetta. Molemmat joukkueet aloittivat kauden vahvasti, mutta syksyn edetessä otteissa on näkynyt väsymys. KalPa oli tällä kertaa TPS:ää onnekkaampi, ja voitto karkasi TPS:ltä jo neljännen kerran peräkkäin. Päävalmentaja Kai Suikkanen oli syystäkin harmissaan.

- KalPa oli tänään hyvä, eihän siitä mihinkään pääse. Näitä yhden maalin tappioita on vaan tullu tässä viime aikoina. Jokainen ois ollu voitettavissa, harmittaa, Suikkanen kertaili.


Illan ottelussa oli liikettä, mutta punainen lanka oli joukkueilta hieman hukassa. Molemmissa päädyissä maalivahdit osoittivat olevansa hyvässä iskussa, ja Atte Engren ottikin erän puolessa välissä melkoisen haamutorjunnan mailallaan. KalPa pääsi vielä myllyttämään ylivoimaa kahden TPS-jäähyn ajan, mutta maalit jäivät Turkuhallissa tekemättä

Tapaus Järvinen

Toinen erä alkoi kotijoukkueen osumalla. Pelikello näytti 00.25, kun Antti Erkinjuntti karkasi laidasta ja täräytti kiekon ranteella ohi Ari Ahosen. Muita erän tapahtumia olivat molempien joukkueiden kaksi jäähyä, joiden aikana ei lisäosumia nähty. Myös toisessa erässä turkulaisyleisö sai ihailla TPS-vahdin torjuntoja, kun erän loppupuolella Engren nappasi viivalämärin haltuun kuin elokuvassa konsanaan. Turkulaisyleisö palkitsi vahtinsa raikuvin aplodein.

Suosionosoituksia kuultiin myös kolmannen erän alussa, kun Darcy Campbell paukautti b-pisteen kaarelta kiekon maalin perukoille. Syöttöpisteen saalistivat kultakypärä Michal Birner sekä Tuomas Suominen. Tilanne näytti turkulaisittain jo erittäin hyvältä.

Ottelun kummallisin hetki nähtiin, kun Joonas Järvinen sai estämisjäähyn KalPa-hyökkääjän kaaduttua hänen mailaansa. Järvinen luisteli ennätysvauhtia jäähyaitioon, minkä jälkeen päätuomari Marko Ojala antoi turkulaispakille vielä

10 minuutin käytösrangaistuksen. Turkulaisyleisö ei tilannetta sulattanut vaan osoitti mieltään kovaäänisesti.

Myös Kai Suikkanen oli eri mieltä tuomarin kanssa.

- Mukava, kun nää tuomarit istuu koskemattomina tuolla jossain pilven reunalla. Kaveri luistelee maalivahdin alueelle, josta se tönitään sivuun, ja siitä annetaan kakkonen. Naurettava jäähy! Suikkanen puhisi ottelun jälkeen.

- Tuntuu, että nykyään tuomarityö on ollu hyvää, jos kotijoukkueelle annetaan kaikki jäähyt.

KalPan kiri on kova

Kalpa onnistui hyödyntämään hetkensä ja kavensi tilanteeksi 2-1. Maalintekijänä Kalle Sahlstedt. TPS tuntui menettäneen täysin otteensa pelistä Järvisen kympin jälkeen, ja seuraavakin maali merkittiin savolaisille. 56.02 Janne Jalasvaara tasoitti pelin TPS-puolustuksen avulla, ja alle minutti sen jälkeen peli oli jo 3-2. Tommi Miettinen laukoi kiekon varmasti ohi Atte Engrenin. Ottelu päättyi TPS:n tappioon, ja pisteetön putki on jo neljän ottelun mittainen.


TPS-käskijä Kai Suikkanen kertaili tunnelmiaan ottelusta.

- Ensimmäiset vajaa 50 minuuttia mentiin meidän kaavan mukaan ja pelattiin hyvin. Lähdettiin ajattelemaan puolustuksen kautta ja estettiin hyvin KalPan tekeminen.

 

- 2-0- johto näytti jo siltä, että kaikki menee niinku pitääkin. Sössittiin sit vikalla kympillä, Suikkanen harmitteli.

Ottelun videot:

 

 

Tilastot:

20.25 1 – 0 Erkinjuntti (Plihal, Hattunen)

43.16 2 – 0 Campbell (Suominen, Birner)

49:25 2 – 1 Sahlstedt (Hartikainen, Kiiskinen) YV

56:06 2 – 2 Jalasvaara

56:52 2 – 3 Miettinen (Timonen)

Torjunnat:

Engren 12+8+6=26

Ahonen 9+8+4=21

Jäähyt:

TPS 6x2min + 10min

KalPa 3x2min

Yleisöä 5164

Kierroksen muut ottelut:

HIFK – Tappara 3 – 2 (2-1, 1-1, 0-0)

Ilves – JYP 3 – 4 (1-1, 1-1, 1-1, 0-1) JA

Kärpät – Jokerit 4 – 1 (2-0, 0-1, 2-0)

Lukko – HPK 5 – 1 (1-0, 1-1, 3-0)

Pelicans – Ässät 1 – 2 (0-0, 1-0, 0-2)

Teksti:Henri Saloranta