Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2009 - 2010

TPS - JYP

2-5
TO 19.11.2009
Turkuhalli

Otteluraportti: TPS - JYP 19.11.2009

TPS – JYP 2 – 5

JYP ja salama-alku

Vierailija JYP sai otteluun salama-alun, kun se siirtyi johtoon ajassa 3.08. Jani Tuppurainen toi kiekon ylös, pelasi sen viivaan Sami Vataselle, joka laukoi. David Leggio torjui kiekon ilmaan, kadottaen kiekon. Paikalla oli Steve Kariya, joka iski kiekon ”pesäpallolyönnillä” suoraan ilmasta sisään. TPS:n katastrofaalinen alku jatkui. JYP ylivoima toimi, kun Tuomas Pihlman laukoi kiekon viivasta maaliin. Syöttäjänä toimi jälleen Vatanen. TPS-päävalmentaja Kai Suikkanen päätti herätellä joukkuetta vaihtamalla Atte Engrenin David Leggion tilalle.


Ottelussa nähtiin ajoittain voimakkaita taklauksia. Kuva: Marko Ollonqvist

Kahden nopean maalin jälkeen TPS otti otteen pelistä ja iski. Tomas Plihal katkaisi JYP-puolustajan syötön, ajoi kohti maalia ja laukoi terävästi krokilasin korkuisen laukauksen, ohi Tuokkolan. Heti perään TPS:lle tarjottiin ylivoimamahdollisuus. Turkulaisryhmä loi hyviä tilanteita, mutta Pekka Tuokkola oli vahvana JYP-maalillaan, torjuen mm. Antti Erkinjuntin loistavan laukauksen ylänurkasta.

Jarkko Hattuselle syntyi toistaiseksi TPS:n paras tasoituspaikka. Hattunen pääsi ajamaan loistavasti maalin takaa maalin edustalle, mutta Tuokkola torjui Hattusen rystynoston ilmiömäisesti hanskallaan. Erän loppu eteni hyvin rauhallisesti, molempien joukkueiden hoitaessa kunnialla alivoimapelinsä.

 

Vieraat iski paikoistaan

Vierailija JYP tuli toisen erän alkuun jälleen vahvasti. Ajassa 24.44 JYP siirtyi uudelleen kahden maalin johtoon. Mikko Viitanen laukoi viivasta ja Juha-Pekka Hytönen pääsi nostamaan turkulaisvahdin torjunnasta jääneen irtokiekon maaliin. Heti perään seurasi JYP-ylivoima. Plihal riisti kiekon ja karkasi 2-1 hyökkäykseen Sami Venäläisen kanssa. Plihal antoi Venäläiselle poikittaissyötön avopaikkaan, mutta Tuokkola venyi jälleen maalillaan paraatipelastukseen.

TPS:lle tarjottiin tasoitusmahdollisuutta ylivoimalla, kahteen eri otteeseen. Jälkimmäisellä TPS iski. Plihal tarjosi loistavan poikittaissyötön Ilari Filppulalle, joka laukoi kiekon suoraan syötöstä maaliin. Heti perään iski kuitenkin vierailijat. Tuomas Vänttinen lähetti loistavan lättysyötön maalin eteen ja kiekon sisään ohjasi Kariya, jälleen ilmasta.

TPS:n seuraavaa kavennusmaalia tarjoiltiin erityisesti Ville Vahalahdelle. TPS-hyökkääjä pääsi useaan loistavaan maalintekopaikkaan niin ylivoimalla kuin tasamiehitykselläkin. Maaleja ei kuitenkaan nähty.

 

 
Tuokkola torjuu loistavasti Vahalahden yrityksen. Kuvat: Marko Ollonqvist

 

Väkisin vääntämistä

Ottelun kolmas ja viimeinen erä ei enää ihmeitä tarjonnut. JYP jäädytti pelin täysin ja peli meni TPS:n osalta hiukan väkisin vääntämiseksi. Turkulaisryhmä ei päässyt kunnollisiin maalintekopaikkoihin, eikä edes vieraiden tarjoamat ylivoimamahdollisuudet tuottaneet kotijoukkueen kannalta toivottua tulosta.

Kiekko pyöri viimeisen erän jälkimmäisen puoliskon täysin JYP-päädyssä. Muutamia tilanteita nähtiin, mutta huikeaan vireeseen äitynyt Tuokkola toimi jyväskyläläisten viimeisenä lukkona. Erässä nähtiin yksi maali, kun ottelun lopussa Mikko Hakkarainen pääsi kaunistelemaan loppulukemiksi 2-5, tyhjään maaliin.

Turkulaisten päävalmentaja Kai Suikkanen oli pettynyt etenkin joukkueen ylivoimapelaamiseen.

- Ylivoimapeli on hiukan hakusessa. Ei päästä tällä hetkellä hyviin maalintekopaikkoihin ja sen takia vedotkin on vähissä.

Viimeinen kaksi viikkoa on ollut TPS:lle todella vaikeaa aikaa.

- Kuumimmat porukat on ollu vastassa. Ei näköjään ihan vielä pärjätä niille. Ongelmana meillä on selkeästi maalien jälkeiset vaihdot. Aina, kun tehdään maali, heti perään soi omissa.

Turkulaisryhmästä on tappioiden myötä kadonnut oikeanlainen rentous.

- Ei tuu voittoja ja tietenki rentous sitten hiukan katoaa. Tosin ei jääkiekko ole viimeisen kolmen viikon aikana mihinkään muuttunut. Samoilla asioilla pitäisi pärjätä kuin aiemminkin, Suikkanen päätti.

Ottelun videot:

Tilastot:

3.01 0-1 Kariya (Vatanen, Tuppurainen)

5.19 0-2 Pihlman (Vatanen, Tuppurainen) yv.

8.09 1-2 Plihal

24.44 1-3 Hytönen (Viitanen, Pihlman)

30.53 2-3 Filppula (Plihal, Vahalahti) yv.

31.15 2-4 Kariya (Vänttinen)

59.21 2-5 Hakkarainen tm.

 

Torjunnat:

David Leggio 1=1 (vaihto ajassa 5.19)

Atte Engren 1+9+5=15

Pekka Tuokkola 3+8+7=18

 

Jäähyt:

TPS 5x2 min

JYP 9x2 min

 

Muut tulokset:

Pelicans – SaiPa 3 – 5 (0-4, 2-1, 1-0)

Kärpät – Tappara 3 – 2 (2-0, 0-1, 1-1)

Blues – HIFK 3 – 4 vl. (0-3, 2-0, 1-0, 0-1)

Teksti:


Marko Ollonqvist