Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2009 - 2010

TPS - Ilves

2-5
LA 6.2.2010
Turkuhalli

Otteluraportti: TPS - Ilves 6.2.2010

TPS – Ilves

Surkeaa TPS

TPS väläytteli jälleen huonoa asennettaan, kun Ilves saapui vieraaksi Turkuun. Turkulaiset olivat lähinnä statistin roolissa, kun Ilves vei pisteet näytöstyyliin.

TPS kohtasi lauantai-illalla sarjajumbo Ilveksen, joka on jäänyt jo yli kymmenen pistettä sarjassa seuraavana olevasta SaiPasta. TPS sen sijaan on jo kivunnut aivan kärkikuusikon kantaan.

TPS sai ottelun alussa kokeilla ylivoimaa, mutta kentällä näytti siltä, kuin ylivoimalla olisi ollut Ilves, sillä TPS ei saanut juuri mitään aikaiseksi. Ilves taasen sai useamman vaarallisen hyökkäyksen Atte Engrenin maalille.


Avausmaali merkittiin niin ikään Ilvekselle. Kiekko valui suoraan aloituksesta Ville Korhoselle, joka tykitti kiekon ohi Atte Engrenin. Eikä toista tarvinnut odottaa pitkään, sillä muutaman minuutin jälkeen Ilves johti jo kahdella maalilla. Jesse Niinimäki purjehti turkulaispuolustuksen keskellä ja ohitti Engrenin komealla laukauksella.

TPS:n päävalmentaja Kai Suikkasen mukaan vastustajan vaarallisuus tiedettiin jo etukäteen, eikä tappiosta voi syyttää valmistautumista.

- Alkuun satsattiin, ettei siinä tuu sitä saakelin 2-0:aa, mikä on normaalisti tullu. Hyvin pystyttiinkin kymmenen minuuttia, muta eikös sinne sit ne kaks lipsahtanu ekan erän loppuun, Suikkanen harmitteli.

Eivätkä parantuneet TPS:n otteet toisessakaan erässä. TPS surkea ylivoima sai jatkoa, kun Ilves karkasi vastahyökkäykseen. Masi Marjamäki katsoi hetken ja laukoi kiekon maaliin. Jatkoa seurasi vain hetken kuluttua, kun TPS-puolustus sekoili olan takaa, ja tamperelaiset karkasivat 2-0-hyökkäykseen. Seurauksena tuttu tilanne: kiekko TPS-maalissa.


Kauden heikoin esitys

Ilveksen maalilla paluun Turkuhalliin tehnyt Jani Hurme piti joukkuettaan pystyssä hyvillä torjunnoilla, sillä tappioasemasta huolimatta tilanteita TPS:lläkin riitti.

Kolmanteen erään TPS:kin onnistui vihdoin. Ilari Filppula antoi jälleen upean syötön maalinkulmalle, josta Ville Vahalahti iski kiekon ohi Jani Hurmeen.


Takaa-ajo jatkui myös Marko Virtalan maalilla, mutta pysähtyi lopulta, kun Joonas Rask laukoi kiekon ohi Engrenin kuusi minuuttia ennen päätössummeria. Ilves hoiti loppuottelun varmasti ja huolella, ja näin täydet pisteet matkasivat ansaitusti Tampereelle.

- Mun mielestä Ilves oli tänään helvetin hyvä. Turha sitä sarjataulukkoa on tuijotella, että millä sijoituksella ollaan. Peli on aina peli, Suikkanen totesi ottelun jälkeen.

- Tänään kaaduttiin siihen, että hirveesti tehtiin virheitä ja ylivoimapeli oli huonoa. Tilastoissa meillä on liigan paras yv, mutta tänään se todella surkeaa, Suikkanen manasi.

TPS:n kauden heikoin esitys osui tällä kertaa liigajumboa vastaan. Seuraavaan otteluun turkulaisten onkin tehtävä SUURI tasonnosto, mikäli pisteitä halutaan saada. Tiistaina Kuopiossa vastaan asettuu kovassa vireessä oleva sarjakakkonen KalPa.

Ottelun videot:

 

Tilastot:

11.50 0 – 1 Korhonen (Pellinen)

14.28 0 – 2 Niinimäki (Korhonen)

23.44 0 – 3 Marjamäki (Glenn) AV

24.57 0 – 4 Rask (Niinimäki, Määttänen)

43.36 1 – 4 Vahalahti (Filppula, Sweatt) YV

51.49 2 – 4 Virtala (Suominen, Järvinen)

53.51 2 – 5 Rask (Määttänen, Petre) TV

Torjunnat:

Engren 7+13+14=34

Hurme 10+8+8=26

Jäähyt:

TPS 6x2min

Ilves 9x2min

Yleisöä 5884

 

 

 

Teksti:

 


Henri Saloranta