Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2009 - 2010

TPS - Ilves

2-4
TO 17.9.2009
Turkuhalli

Otteluraportti: TPS - Ilves 17.9.2009

TPS-Ilves 2-4 (0-0, 0-2, 2-2)

Kaksi vielä voittamatonta kohtasivat Turkuhallissa

Ilves kävi kääntymässä Turussa ja otti pisteet mukaansa.

TPS lähti toiseen kotiotteluunsa hyvistä asemista. Kauden kaksi ensimmäistä ottelua päättyivät turkulaisten voittoon, ja varsinkin Jokerit-ottelu antoi viitteitä hyvästä alkukaudesta. Huono ei ollut tilanne vierasjoukkue Ilvekselläkään, sillä TPS:n tavoin myös Ilves oli voittanut kauden ensimmäiset kohtaamisensa.

Ottelun alku oli hienoista turkulaishallintaa, mutta erikoisempia tilanteita ei ensimmäisten 10 minuutin aikana nähty. Iloisia ilmeitä turkulaisyleisön kasvoille aiheutti lähinnä Ilari Filppulan johtama nelosketju. Etenkin Jarkko Hattunen esitteli välistä akrobaattisiakin taitoja. Myös Atte Engren jatkoi varmoja otteitaan, vaikka pahempia tilanteita ei TPS-maalilla nähtykään.

Liike hukassa

Aivan erän lopussa TPS pääsi kokeilemaan ylivoimansa tehokkuutta, kun kaksi Ilves-pelaajaa istui jäähyaitiossa. Ilves-puolustaja hajotti vielä mailansa ylivoiman alussa, joten TPS:lle tarjottiin loistavaa mahdollisuutta tehdä avausmaali, joka jäi kuitenkin tekemättä.Ville Vahalahti saa kiekon aivan maalin eteen.


Juha Pitkämäki vetää kuitenkin pidemmän korren.

TPS:n päävalmentaja Kai Suikkanen ei ollut näkemäänsä tyytyväinen.

- Oli kyllä huima ero lauantaihin ekassa erässä. Vähän oli liike hukassa pojilta, vaikkei kaverikaan ollut mitenkään liukkaasti liikkeellä, Suikkanen kommentoi.

Jäähyt sekoittivat pakkaa

TPS:n toinen erä oli rikkonainen, ja Jens Skålberg aloitti sen ottamalla jäähyn. Ilves tuli kovaa, ja kiekko kävi useaan otteeseen lähellä maalia. Hyvin pelannut Engren piti kuitenkin joukkuettaan pystyssä. Kaikkeen ei pysty hyvä maalivahtikaan, ja kun Markus Nordlund istui jäähyllä, reilu viisituhatpäinen turkulaisyleisö näki avausmaalin. TPS:n entinen luottopakki Antti Hulkkonen täräytti kiekon siniviivalta maaliin, ja Turkuhalli hiljeni. Syöttäjänä toimi niin ikään TPS:n entinen puolustaja Markus Seikola.

Erän loppupuolella Ilves lisäsi johtoaan, kun kultakypärä Jussi Pesonen tyrkkäsi kiekon maaliin aivan Atte Engrenin edestä.


Tämän lähemmäksi maalia TPS ei päässyt kahden erän aikana.

Kolmanteen erään piti tulla taisteleva kotijoukkue, mutta alku oli aivan muuta. Seuraavaan maaliin ei tarvittu kuin kaamea harhasyöttö sekä upea rannelaukaus. Peli oli jo 3-0 vierasjoukkueelle.

- Ihan käsittämättömiä yksilövirheitä. Jokainen sävelsi kentällä aivan omiaan. Jos ei pelata oman pelisapluunan mukaan niin tässä on tulos, TPS-käskijä Suikkanen puhisi.

Liian lyhyt loppukiri

TPS tuli taistoon mukaan, kun Tomas Plihalin millintarkka nosto aivan maalinkulmalta yllätti Ilves-vahti Juha Pitkämäen. Siihen perään laitettiin vielä Aki Uusikartanon kurkotus maaliviivalta, ja TPS oli jo maalin päässä.

Kiri päättyi kuitenkin vajaa minuutti ennen ottelun päätöstä, kun Jussi Pesonen kohenteli pistesaldoaan laukomalla kiekon tyhjään maaliin. TPS:n kauden avaustappio on nyt nähty, mutta Ilves jatkaa vielä voittamattomana.

- Paavo Väyrys -maiseen tyyliin nukutaan ensin yön yli ja katsotaan sitten eteenpäin, Suikkanen totesi ottelun jälkeen.

Otteiden olisi syytä parantua nopeasti, sillä jo lauantaina TPS matkaa Lahteen Pelicansin vieraaksi.


Ilves jatkaa edelleen ilman tappioita.

Tilastot:

27.23 Hulkkonen 0-1 (Seikola, Snellman) YV

36.46 Pesonen 0-2 (Snellman, Määttänen)

42.09 Korhonen 0-3 VOM

43.03 Plihal 1-3 (Erkinjuntti, Vahalahti) YV

50.22 Uusikartano 2-3 (Birner, Nordlund)

59.12 Pesonen 2-4 (Snellman) TM

Torjunnat:

Atte Engren 6+12+=33

Juha Pitkämäki 11+7+4=22

Jäähyt:

TPS 6x2min

Ilves 7x2min + 10min

 

 

Yleisöä 5359

Kierroksen muut ottelut:

Jokerit- Lukko 0 – 5 (0-2, 0-0, 0-3)

JYP – Blues 3 – 6 (0-2, 1-1, 2-3)

Kärpät – KalPa 1 – 3 (0-1, 0-1, 1-1)

SaiPa – HPK 4 – 0 (2-0, 1-0, 1-0)

Tappara – Pelicans 3 – 1 (2-0, 1-1, 0-0)

Teksti ja kuvat:
Joni Piirainen   Marko Ollonqvist  Henri Saloranta