Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2009 - 2010

TPS - HPK

2-1
TI 6.10.2009
Turkuhalli

Otteluraportti: TPS - HPK 6.10.2009

TPS – HPK 2 – 1

TPS voitolla sarjakakkoseksi

Turkulaiset käyttivät hyväkseen HPK:n jäähyt, ja Pallokerho joutui kotiin ilman pisteitä.

Ensimmäinen erä oli molemminpuolin sekavaa. Kiekot karkailivat, ja hyökkäyksiinlähdöt olivat kuin hidastetusta filmistä. Turkulaisten peli ei lähtenyt kunnolla käyntiin edes ylivoimallla. Erän puolen välin paikkeilla TPS sai pientä painostusta HPK:n alueelle, mutta maalit jäivät tekemättä. Ilari Filppulan johtama kentällinen sai muutaman vaarallisen tilanteen luotua, mutta maalissa Teemu Lassila torjui harvat yritykset. Kummankaan joukkueen pelaamiseen ei tullut missään vaiheessa parempaa vaihdetta, eikä kumpikaan onnistunut maalinteossa ensimmäisessä erässä.

Syväsalmi - hyvän ja pahan alku

HPK sai erän alkuun muutaman erinomaisen tilanteen. Molemmilta joukkueilta puuttui yhteispelaaminen, sillä tilanteet jäivät yksilöyrityksiin. Vierasjoukkue päätti kuitenkin laittaa peliin vauhtia. Kai Syväsalmi ja Ville Hämäläinen pääsivät 2-1-hyökkäykseen, jonka seurauksena Syväsalmen syötöstä Hämäläinen siirsi kiekon ohi voimattoman David Leggion.


Maalin jälkeen Syväsalmi hankki itselleen pelirangaistuksen taklaamalla Antti Erkinjunttia suoraan päähän. Jälkipuheista HPK:lle tuomittiin vielä kahden minuutin joukkuerangaistus. Kotijoukkue pääsi samantien hyödyntämään ylivoiman. Aki Uusikartanon syötöstä Markus Nordlund pommitti kovaa ja ylös ohi Lassilan. Syväsalmen viitosen aikana tehtiin myös toinen maali, kun Ville Vahalahti laukoi siniviivalta kiekon ohi entisen TPS-vahti Lassilan.

TPS-päävalmentaja Kai Suikkanen iloitsi omien onnistumisesta, mutta kehui myös vastustajaa.

- Ihailin HPK:n pelaamista,. Ne pelaa todella hyvää kiekkoa.

 

- Hieman oli epäilevät tuntemukset ennen peliä. Oulusta oli pitkä kotimatka eikä treenit näyttäneet eilen siltä miltä pitää näyttää, Suikkanen totesi.

TPS sai selkesti otteen pelistä maalien myötä. Joukkue hyökkäsi rohkeasti, ja joukkueesta aisti pelaamisen riemun. Osa TPS:n hyökkäyksistä oli loistavia esimerkkejä siitä, miten viisikon eteneminen hyökkäyspäähän toteutetaan.

Erän lopulla Michal Birner onnistui hankkimaan vielä jäähyn itselleen, ja summerin soitua TPS-maalilla nähtiin vielä pientä tappelun tynkää - pääosissa Ville Viitaluoma ja Aki Berg. Lisämaaleja ei erässä kuitenkaan nähty.

 

Tilanteet harvassa - Leggio voiton avain

Kolmas erä alkoi useilla TPS:n maalintekoyrityksillä. Kotijoukkueen vaaralliset hyökkäykset vyöryivät maalille, mutta tilanteet jäivät joukkueelta käyttämättä. Yritykset jäivät molemmilla, joko kulmiin tai vastustajan puolustukseen. HPK yritti ottelun lopussa vielä ilman maalivahtia, mutta päätössummeri julisti voiton TPS:lle.


TPS:n maalilla esiintynyt David Leggio pelasi jälleen hyvän pelin. Leggion otteet ovat pelistä toiseen aina vain varmempia, ja turhia irtokiekkoja ei enää satele samoin kuin kauden alussa.

- No Leggio on pelannut neljä peliä ja kaikista tullu voitto. Ei se huonolta vaikuta, Suikkanen huomautti.

HPK-käskijä Jukka Rautakorpi ei tappiota sen enempää selitellyt.

- Kireä peli. TPS teki maalin enemmän, siinä se ero oli. Onnittelut tepsille.

Kai Suikkanen oli asiasta samaa mieltä.

- Tasainen vääntö oli kyllä, eihän siitä mihinkään pääse. Pelattiin hyvää liigatasoista kiekkoa laajalla rintamalla. Tyytyväisiä täytyy olla.

Voitto oli TPS:lle jo kauden seitsemäs, kun tappioita on kertynyt vasta kaksi. Seuraavan kerran TPS:n hyvää virettä kokeilee Jokerit, kun turkulaiset matkaavat Helsinkiin.

Ottelun videot: 

 

 

 

Tilastot:

28.23 Hämäläinen 0 – 1 (Syväsalmi)

30.54 Nordlund 1 – 1 (Uusikartano) YV

34.01 Vahalahti 2 – 1 (Halonen) YV

 

Torjunnat:

Leggio 5+5+2=12

Lassila 6+12+4=22

 

Jäähyt:

TPS 7x2min

HPK 6x2min + 5min + 20min

 

Yleisöä 5229

 

Kierroksen muut ottelut:

 

Blues – Ilves 4 – 1 (0-1, 3-0, 1-0)

HIFK – Jokerit 0 – 1 (0-0, 0-0, 0-0, 0-0) VL

JYP – Ässät 5 – 2 (1-0, 2-0, 2-2)

KalPa – Lukko 0 – 1 (0-0, 0-1, 0-0)

SaiPa – Pelicans 2 – 3 (1-1, 0-0, 1-1, 0-0) VL

Teksti ja kuvat:


Joni Piirainen   Marko Ollonqvist  Henri Saloranta