Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2009 - 2010

TPS - HIFK

1-4
PE 8.1.2010
Turkuhalli

Otteluraportti: TPS - HIFK 8.1.2010

TPS – HIFK 1 – 4 (1-1, 0-2, 0-1)

Tilastovirhe

TPS:n ja HIFK:n välisen kamppailun piti tilastojen valossa olla turkulaisten ilta, mutta mikäli tilastoihin olisi uskomista, ei pelejäkään tarvitsisi pelata. Perjantai-iltana HIFK osoitti, että tilastot voidaan heittää romukoppaan.

Lähtökohdat perjantai-illan kamppailuun olivat selkeät. Vastakkain olivat kuntopuntarin ääripäät. Voittoputkessa liitävä TPS ja tappioiden varjomailla tarpova HIFK. Kun TPS sai otteluun vielä kaksi tärkeää pelaajaa sairastuvalta ja yhden täysin uuden pelaajan riveihinsä, niin ennakkoasetelmat olivat turkulaisten kannalta hyvät. Hyvät ennakkoasetelmat eivät kuitenkaan näy tulostaululla.

Molemmat joukkueet tulivat otteluun hyvällä vauhdilla, mutta alkuhuristelun jälkeen HIFK hallitsi peliä selkeästi. Kolmen minuutin jälkeen nähtiin ensimmäinen maali, kun Petteri Wirtanen ohjasi kiekon Atte Engrenin selän taakse Dale Clarken laukauksesta. HIFK-huudot täyttivät hallin, kun suuri ryhmä punaisia miehiä huusi ja hyppi Turkuhallin yläkerrassa.


 

Vastuutonta kiekkoa

Seuraavat huudot tulivat kuitenkin kotijoukkueelle. Michal Birner luovutti kiekon ketjukaveri Tomas Plihalille, joka kiersi HIFK-vahti Mika Norosen ja tasoitti pelin yli kahdeksantuhatpäisen yleisön mylviessä ympärillä.

TPS sai erän lopussa yrittää johtomaalia kahden miehen ylivoimalla, mutta hidas ylivoima ja vastuun siirtely varmistivat, sen ettei lisämaaleja erässä nähty.

- Tänään ei selvästikään haluttu pitää kiekkoa. Pikemminkin väisteltiin, ettei vaan saada sitä kiekkoa, TPS:n päävalmentaja Kai Suikkanen puhisi ottelun jälkeen.

Vaikka toinen erä oli TPS:n pelillisesti paras, tuloksellisesti se oli huonoin. Kolmas kerta toden sanoo, totesi Samu Wilkman, kun hän siirsi kiekon maaliin Petteri Wirtasen laukauksen ja Eetu Pöystin tolppakudin jälkeen. Myös seuraava osuma oli helsinkiläisten. Kapteeni Aki Berg luisteli jäähyaitiosta katsomaan, kun Joni Töykkälä ja Turo Järvinen taiteilevat kiekon maaliin. Petteri Wirtanen merkittiin kolmanneksi syöttäjäksi Töykkälän maaliin.

Ihan hyvä, muttei loistava

TPS-kokoonpanossa nähtiin uutta ruotsalaisverta, kun ainakin tammikuun ajan TPS:n paidassa kiekkoileva Per Johnsson esiintyi turkulaisyleisölle ensimmäistä kertaa. Johnsson esitti tasaista ja perusvarmaa peliä, mitä turkulaispuolustukseen on kaivattu.

- Kyllä kaveri paikkansa täytti. Ei ollu huono, mutta ei myöskään mitenkään loistava, Suikkanen kommentoi uusinta suojattiaan.


Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin kolmannen erän puolessavälissä kun Kim Hirschovits laukoi maalin kulmalta, ja Arttu Luttinen suti irtokiekon neljännen kerran TPS-maaliin. HIFK katkaisi voitolla neljän ottelun tappioputken, kun TPS:lle tappio oli ensimmäinen seitsemään otteluun.

Tappion syyt olivat TPS-valmennuksella tiedossa.

- Pääsi kyllä voitetut ottelut vaikuttamaan. Vähän siellä porukka leijui kentällä. Joukkueesta puuttui se nöyryys, jolla näitä pelejä voitetaan, Suikkanen totesi.

Nöyryys olisi löydettävä hyvinkin pikaisesti, sillä jo lauantaina TPS ottaa mittaa viime aikoina hyvin pelanneesta Lappeenrannan SaiPasta tämän kotikentällä.


Tilastot:

03.11 0 – 1 Wirtanen (Clarke, Wilkman)

17.41 1 – 1 Plihal (Birner, Erkinjuntti)

35.16 1 – 2 Wilkman (Pöysti, Wirtanen)

38.47 1 – 3 Töykkälä (Järvinen, Wirtanen)

48.44 1 – 4 Luttinen (Hirschovits, Petrell)

Torjunnat:

Engren 6+8+11=25

Noronen 7+12+5=24

Jäähyt:

TPS 4x2min

HIFK 6x2min

Yleisöä 8513

Kierroksen muut ottelut:

Blues – Tappara 1 – 4 (0-1, 1-3, 0-0)

 

Teksti ja kuvat:

 


Henri Saloranta