Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2009 - 2010

TPS - Blues

3-2
TI 22.9.2009
Turkuhalli

Otteluraportti: TPS - Blues 22.9.2009

TPS – Blues 3-2

Blues aloitti taidolla, TPS voitti tahdolla

Alkukauden heikosti pelannut Espoon Blues tuli Turkuun pisteet mielessä. Kotimatkalle lähdettiin ilman.

Jos alkoi edellinen peli TPS:ltä hyvin, niin samaa ei voi sanoa Blues-ottelusta. Reilun kahden minuutin pelaamisen jälkeen Blues siirtyi johtoon, ja TPS:n liike oli todella tahmean näköistä. Stefan Öhmanin maali syntyi ylivoimalla Mike Radjan miettiessä tekosiaan jäähyaitiossa.

TPS sai juonen päästä kiinni erän puolivälissä, ja Aleksi Laakson istuessa kaksiminuuttista Palloseura sai tilaisuuden tasoittaa peli. Kun muutama epäonnistunut veto varmoista maalipaikoista oli nähty, Jarkko Hattunen nousi laidasta ja vippasi kiekon rystyllä maalin kattoon.


Erän loppupuolella nähtiin yksi kauheimmista tilanteista tällä kaudella, kun Atte Engren nousi esiin todella kehnolla tavalla. Pahasti epäonnistunut vastaantulo aiheutti Bluesille alivoimamaalin. Aivan erän viime minuuteilla TPS:n Michal Birner sai vielä kokeilla tasoituksen tekoa rangaistuslaukauksella, mutta napakka rannelaukaus osui maalivahti Iiro Tarkin suojiin.

Jäähyä jäähyn perään

Ensimmäisessä erässä nähtiin vain neljä jäähyä, mutta toiseen erään niitä vihellettiin senkin edestä. Suurin osa jäähyistä aiheutti suuren vihellyskonsertin Turkuhallissa. TPS:lle merkittiin erässä seitsemän kakkosta, ja kapteeni Aki-Petteri Berg ansaitsi itselleen vielä yhden kymmenminuuttisen. Parhaimmillaan TPS:n jäähyaitiossa vieraili kerrallaan 5 turkulaista.


Päävalmentaja Kai Suikkanen ei halunnut arvostella tuomarilinjaa.

- Hirveästi otettiin typeriä jäähyjä. Meillä oli enemmän pakkeja jäähykopissa kuin vaihtoaitiossa, mutta täytyy kyllä nostaa hattua alivoimalle. Siellä oli vaan kolme pakkia, mut ne teki todella hyvää työtä, Suikkanen huomautti.

Muutamaa nujakkaa lukuun ottamatta ei erässä kummempia tapahtunut, ja tämä näkyi yleisössä, joka viihdytti itseään vihellyskonserteilla.

Sen sijaan hurraa-huutoja aiheutti kolmannen erän alku, kun TPS pääsi kokeilemaan ylivoimansa tehokkuutta kolme kertaa. Ensimmäinen ja toinen meni vielä ihmetellessä, mutta kolmannessa välähti. Ilari Filppulan millintarkka syöttö aivan Tarkin edestä tavoitti Mike Radjan, jolla oli helppo työ napauttaa kiekko sisään maalinkulmalta. Peli oli tasan.

- Kaks ekaa erää oli kyllä pettymyksiä. Ekassa erässä ei oikein pystytty omaan tekemiseen, mutta viimeiseen erään satsattiin sitten kunnolla. Varmaan ne alivoimat sytytti joukkueen, et jos me pärjätään kolmella äijällä, nii pitäähän meidän pärjätä viidelläkin, Suikkanen tuumi.


Loppuhuipennus

Vajaat kaksi minuuttia ennen pelin loppua peliväline oli jälleen maalissa. Kiekko pyöri maalilla, josta Ville Vahalahti pääsi tuikkaamaan kiekon Iiro Tarkin selän taakse. Bluesin odotettiin lähtevän hurjaan takaa-ajoon. Se kuitenkin päättyi ennen aikojaan Camilo Miettisen hyökkäyspään jäähyyn. Näin TPS jatkoi mainiota alkukauttaan voitolla ja on sarjataulukossa jo neljäntenä.

- Todella makea voitto. Viime vuonna ei voitettu Bluesia kertaakaan, kun osaaminen ei riittänyt. Nyt otettiin tosi kova päänahka.

 

- Happy end, Suikkanen totesi ja katosi hallin uumeniin.

Ottelun videot:

 

 

 

Tilastot:

02.24 Öhman 0-1 (Miettinen, Laakso) YV

13:11 Hattunen 1-1 (Radja, Campbell) YV

19:29 Sallinen 1-2 (Kokko) AV

48:38 Radja 2-2 (Filppula, Hattunen) YV

58:22 Vahalahti 3-2 (Plihal, Erkinjuntti)

Torjunnat:

Engren 11+11+6=28

Tarkki 8+6+12=26

Jäähyt:

TPS 10x2min + 10min

Blues 9x2min

Yleisöä 5349

Kierroksen muut ottelut:

JYP – HPK 3 – 0 (1-0, 1-0, 1-0)

Pelicans – Lukko 3 – 7 (0-0, 2-2, 1-5)

Ässät – Tappara 1 – 4 (0-3, 1-1, 0-0)

 

 

Teksti ja kuvat:

 


Joni Piirainen    Marko Ollonqvist  Henri Saloranta