Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2009 - 2010

TPS - Blues

4-3
LA 20.2.2010
Turkuhalli

Otteluraportti: TPS - Blues 20.2.2010

TPS voitokkaana olympiatauolle

TPS:n vahva alku riitti lauantaina tärkeään kotivoittoon Bluesista. Isäntien voitontakeena toimi ykkösketjun sentterin Tomas Plihalin tehoilta, sillä tshekkihyökkääjä maalasi itse kerran ylivoimalla ja syötti yhden YV- sekä AV-maalin.

Poikkeuksellisen vahva ensimmäinen erä isänniltä

TPS-pelaajien luistin liikkui heti ensimmäisen erän alussa vauhdikkaasti ja peliesitys muutenkin lupaava. Michal Birnerin istuessa rangaistusaitiossa alivoiman erikoismiehet Tomas Plihal ja Max Kolu onnistuivat riistämään kiekon keskialueella Bluesin kannalta kohtalokkaasti. Kolu viimeisteli kauden toisen alivoimamaalinsa Plihalin syötöstä Iiro Tarkin selän taakse ajassa 8.40.

TPS:n ylivoiman tehokaksikko Lee Sweatt ja Tomas Plihal 

TPS:n aktiivinen ja pirteä peli tuotti Bluesin pelaajille vaikeuksia. Vaikeudet kostautuivat vierasjoukkueen jäähyn myötä, sillä TPS:n ylivoima oli jälleen tehokasta ja kotijoukkue siirtyi ottelussa 2-0 johtoon ajassa 13.57, kun Plihal laittoi rystylätyn sisään maalinedustalta Lee Sweattin ja Ville Vahalahden syötöstä.

TPS:n päävalmentaja Kai Suikkanen oli erityisen tyytyväinen ottelun alkuun.

- Hyvä alku saatiin. Ollaan kömmitty kolme edellistä peliä kotona ja nyt satsattiin siihen, että saataisiin ensimmäinen 10 minuuttia menemään hyvin. Ja lopulta meillähän meni koko ensimmäinen erä hyvin.

Blues kuittaa TPS:n nukahdukset

Blues aloitti toisen erän hyvin, mutta isännät siirtyivät kuitenkin parin minuutin pelin jälkeen jo 3-0 johtoon, kun Sami Venäläinen riisti kiekon päädyssä ja antoi loistopassin maalin eteen Michal Birnerille, jonka veto löysi tiensä hölmistyneen Tarkin selän taakse.

Blues pääsi peliin mukaan hieman yllättäen, kun TPS-pelaajan huono purku osui suoraan Bluesin pelaajan lapaan. Vierasjoukkueen avausmaalista vastasi joukkueen kapteeni Toni Kähkönen Ville Lajusen syötöstä.

 

Max Kolu teki maalin jo toisessa ottelussa peräkkäin

 

Parin minuutin kuluttua Bluesin jäähy kuitenkin kostautuu jälleen, kun ottelun voittomaali syntyy Ville Vahalahden kovan lyöntilaukauksen päätteeksi ajassa 25.20. Branislav Mezei ehti istumaan jäähyaitioissa vain kolme sekuntia, sillä Vahalahti laukoi kiekon maaliin suoraan Plihalin aloitusvoitosta.

TPS:n puolustajalle tuli erän loppupuolella paha virhe ja vierasjoukkue ei taaskaan käyttänyt tilannetta hyödyntämättä, vaan Jani Lajunen kavensi tilanteen 4-2:een Jere Sallisen syötöstä kaksi minuuttia ennen erän päätöstä.

Suikkanen harmitteli toisessä erässä tapahtuneita virheitä, joiden avulla Blues pääsi peliin mukaan.

-Tuli pari sellaista tyhmää virhettä. Sellaisia antamismaaleja. Hyvin yritettiin puolustaa ja siinä mielestäni onnistuttiin.

Blues syttyi kolmanteen erään

Lajusen kavennusmaali sytytti vieraat taisteluun ja kolmannessa erässä TPS joutui todelliseen puolustustaisteluun. Blues laukoi erän aikana huimat 33 laukausta, kun taas kotijoukkue sai aikaan vain 4 laukausta, joista yhden Bluesin maalille toisessa erässä vaihdettu Mikko Tolvanen joutui torjumaan.

- Vähän passivoiduttiin tai lopetettiin pelaaminen tossa viimeisessä erässä. Kaveri sai kyllä sen täysin haltuun. Pelaaminen loppu, Suikkanen kommentoi TPS:n pelaamista päätöserässä.

Runkosarjan kannalta erittäin tärkeät pisteet jäivät kuitenkin TPS:lle, sillä Blues onnistui kaventamaan tilanteen vain 4-3:een ajassa 48.17 kultakypärä Stefan Öhmanin toimesta.

TPS törmäsi kolmannessa erässä usein Blues-muuriin 

TPS-käskijä Suikkanen korosti ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa erikoistilannepelaamisen tärkeyttä.

- Mikä tässä oli se tärkein juttu, että me ei päästetty yhtään maalia alivoimalla. Ja me pystyttiin tekemään yks AV:lla ja kaks YV:llä. Ne erikoistilanteet mitkä näytti välillä, että oli vähän hakusessa, niin tänään ne ainakin toimi.

Blues-voiton myötä TPS tarrasi kiinni suorasta pudotuspelipaikasta, kun SM-liiga jää reilun viikon mittaiselle olympiatauolle.

Ottelun videot:

Tilastot:

TPS - Blues 4-3 (2-0,2-2,0-1)

 

08.40 1-0 Kolu (Plihal) av

13.57 2-0 Plihal (Sweatt-Vahalahti)yv

22.25 3-0 Birner (Venäläinen-Uusikartano)

23.55 3-1 Kähkönen (V Lajunen)

25.20 4-1 Vahalahti (Plihal) yv

38.01 4-2 J Lajunen (J Sallinen)

48.17 4-3 Öhman (Mezei-V Lajunen)

 

Maalivahdit:

David Leggio 5+ 5+14 =24

 

Iiro Tarkki 10+ 1 =11

Mikko Tolvanen 3+ 1 =4

pois 58.13-58.50, 59.27-60.00

 

Jäähyt:

TPS 4x2 min.

Blues 5x2 min.

 

Yleisöä 5 038