Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2009 - 2010

TPS - Ässät

4-5
TI 12.1.2010
Turkuhalli

Otteluraportti: TPS - Ässät 12.1.2010

TPS – Ässät 4 – 5

TPS virkkasi, Ässät ratkaisi

Turkulaisten tappioputki venyi jo kolmen ottelun mittaiseksi. Samalla pahimmat kilpakumppanit selän takaa nousivat taas askeleen lähemmäksi.

TPS:n ja Ässien välistä kamppailua tuli seuraamaan vähälukuinen ja hiljainen turkulaisyleisö. Ottelupäivä ja etenkin televisiointi verotti katsojia Turkuhallista. Yleisön lisäksi unessa oli myös kotijoukkue, sillä Ässät nappasi jo tämän kauden neljännen voiton turkulaisista.

Kotijoukkue aloitti ottelun melko hyvin, sillä edelliset Ässä-ottelut kaatuivat juurikin ottelun alun kompasteluun. Maalinteon aloitti kuitenkin Ässät. Marko Luomala pääsi iskemään kiekon tyhjään maaliin pienen hässäkän jälkeen Lassi Kokkalan istuessa jäähyaitiossa.

Kotijoukkue kuittasi kuitenkin välittömästi tshekkihyökkääjien toimesta. Tomas Plihal huitaisi kerran, syötti reboundin Michal Birnerille, ja tämä nosti kiekon maaliin Jussi Rynnäksen kainalosta. Eikä seuraavaa tarvinnut odotella kuin kolme minuuttia. TPS karkasi 2-1-hyökkäykseen, jossa Ilari Filppula syötti Ville Vahalahdelle, joka syötti takaisin aivan maalin eteen. Filppulalla oli helppo työ siirtää turkulaiset johtoon siirretyn rangaistuksen aikana.


Toisen erän alku oli TPS:ltä heikko. Ässät pyöritti peliä, ja tilanteita Atte Engrenin maalilla oli useita. Etenkin pelaaminen omalla maalilla oli jopa surkeaa.

- Ilmaiseksi päästettiin taas miehiä maalille. Tulkaa vaan, ei teitä kukaan puske pois, TPS:n päävalmentaja Kai Suikkanen kummasteli omiensa touhuja.

- Välillä tuntui, että puuttuu vaan punainen matto meidän maalilta, hän puhisi ottelun jälkeen.

Ja kun tarpeeksi kauan tarjotaan, niin jollekin kelpaa. Tomas Zaborsky tarjosi Sakari Salmiselle, joka ohitti tyylikkäästi Atte Engrenin maalin kulmalta. Erän loppuun Michal Birner tarjosi Ässille vielä ylivoimaa, ja Ässät kiitti. Mika Niemi survoi kiekon väkisin maaliin TPS-puolustuksen katsellessa vierestä. Toista erää jäi jäljelle vajaa minuutti.

Kolmannen erän alkupuolella TPS näki mustaa, ja se ei tällä kertaa tarkoita hyvää. Ensin Ossi Pellinen kiersi helponnäköisesti Darcy Campbellin ja iski vanhanaikaisen Atte Engrenin selän kautta. Hetkeä myöhemmin Sakari Salminen teki ottelun toisen maalinsa Atte Engrenin torjuessa Tomas Zaborskyn vedon suoraan Salmisen lapaan. Engrenillä ei ollut mitään mahdollisuuksia ehtiä Salmisen laukauksen eteen.


Engren sai maaleista tarpeekseen ja vahtivuoroon luisteli David Leggio. Hetken kuluttua tästä Ilari Filppula onnistui kaventamaan porilaisten johdon kahteen maaliin laukomalla kiekon Ässä-puolustajien keskeltä Jussi Rynnäksen selän taa. Tuomas Suominen suti kiekon maaliin vielä 23 sekuntia ennen ottelun päätöstä, mutta se ei riittänyt. TPS:n kolmas perättäinen tappio oli tosiasia.

Konsteja putken kääntämiseen etsitään jatkuvasti.

- Värkätään keinoja aamulla, ja jos ei riitä nii päivällä, ja jos se ei riitä nii illalla, ja jos se riitä nii sit vaikka yöllä, totesi Suikkanen turhautuneena.

- Tuolla yritettiin taas tehdä kiekosta liian hienoa. Puuttu tietynlainen äijämeininki, ja sen sijaan siellä vaan virkattiin, Suikkanen kuvaili joukkueensa esitystä.

Liekö TPS:n äijämeininki unohtunut viime viikon äijäpeliin, mutta lisäpuhtia olisi löydyttävä perjantaihin mennessä, kun sarjajohtaja Rauman Lukko testaa TPS:ää kotikentällään.

Ottelun videot:

Tilastot:

12.38 0 – 1 Luomala (Niemi, Uusitalo) YV

13.44 1 – 1 Birner (Plihal, Erkinjuntti)

16.52 2 – 1 Filppula (Vahalahti, Hämäläinen)

26.13 2 – 2 Salminen (Zaborsky)

39.11 2 – 3 Niemi (Kivenmäki, Luomala) YV’

46.58 2 – 4 Pellinen (Määttä, Savinainen)

48.19 2 – 5 Salminen (Zaborsky, Määttä)

51.22 3 – 5 Filppula (Vittasmäki, Erkinjuntti)

59.37 4 – 5 Suominen (Hattunen) IM

 

Torjunnat:

Atte Engren 16+8+6=30

David Leggio 0+0+5=5

Jussi Rynnäs 9+9+10=28

 

Jäähyt:

TPS 3x2min

Ässät 5x2min

 

Yleisöä 4461

Teksti ja kuvat:


 Henri Saloranta