Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2009 - 2010

SaiPa - TPS

4-3
LA 9.1.2010
Kisapuisto

Otteluraportti: SaiPa - TPS 9.1.2010

SaiPa väänsi pisteet TPS:ltä

SaiPa ja TPS kävivät Lappeenrannassa odotetun tiukan väännön. SaiPa kiri kolme kertaa TPS:n johdon tasoihin, ja onnistui loppuhetkien maalilla pitämään sarjapisteet itsellään maalein 4-3. Loppulukemat olivat samat kuin joukkueiden ensimmäisessä Lappeenrannan kohtaamisessa marraskuussa.

 

 

SaiPalla oli otteluun lähdettäessä alla kolme voittoa ja viisi peliä ilman tappiota varsinaisella peliajalla. TPS puolestaan nöyrtyi perjantaina ja kuuden pelin voittoputki napsahti poikki. Edellisillan ottelun lisäksi turkulaisia rasitti jo illalla alkanut matka Lahden kautta Lappeenrantaan. SaiPa olikin monien mielestä sarjasijoituksista huolimatta ennakkosuosikki illan koitokseen.

 

TPS näytti kuitenkin että matkan rasitukset ovat tipotiessään ja vauhti kohdallaan heti avauskiekon pudottua jäähän. Vieraat veivät ottelua avauserän puoliväliin asti vahvaan tyyliin. Hyvä tempo tuotti myös avausmaalin ajassa 2.15. Ilari Filppulan ja Per Johnssonin esityöstä irti päässyt Antti Reivonen nosti kiekon hallitusti sisään.

 

TPS pystyi luomaan paikkoja, mutta kaivattu toinen osuma antoi odottaa itseään. Kotijoukkue sen sijaan hyödynsi oman mahdollisuutensa ylivoimalla. Tasoituksen tekijä oli Jarno Koskiranta.

 

Toisessa erässä otteet tasoittuivat, ja molemmilla oli omat paikkansa ja hetkensä. Avauserän tapaan toisessakin molemmat onnistuivat kertaalleen. Vierailijat vei johtoon komean yksilösuorituksen päätteeksi Tomas Plihal. Maalin toiseksi syöttäjäksi merkittiin jälleen toista otteluaan pelannut Johnsson.

Kotijoukkueen kannalta tärkeä tasoitus tuli turkulaisittain pahaan paikkaan erän loppuhetkille. SaiPan toisenkin maalin viimeistelijä oli illan onnistujiin kuulunut Jarno Koskiranta.

Päätöserä käänsi ottelun kulun 

Päätöserä oli varmasti kotiyleisön mieleen. Vauhtia ja yritystä oli molemmilla, ja jännitystä riitti loppusekunneille saakka. Vaikka turkulaisten luistin alkoi jo hieman painaa edellisillan ja matkan jäljiltä, pystyi se kolmannen kerran siirtymään ottelussa maalin johtoon. Antti Erkinjuntti kauhoi ohi menneen laukauksen itselleen siirtäen kiekkoa maalille. Paikalla oli Ville Vahalahti, joka toimitti laatan lopulta sisään.

 

TPS pääsi johdossa viimeiselle kymmenminuuttiselle, mutta johto ei pitänyt. Anssi Löfman toi kotijoukkueen jälleen tasoihin tarkalla rannevedolla. Kun ottelua oli jäljellä enää kaksi ja puoli minuuttia, onnistui SaiPa ensimmäisen kerran siirtymään johtoon. TPS hölmöili koko viisikon toimesta ja SaiPa pääsi vastahyökkäykseen kolmella yhtä vastaan. Turhia kikkoja ja syöttöjä ei haettu, vaan Juho Mielonen täräytti limpun tolpan kautta reppuun.

 

Riku-Petteri Lehtosen mukaan pelissä oli paljon hyviä aineksia ja edistystä perjantaista. Lehtosta harmittivat varsinkin päätöserän osumat, joissa oma joukkue löysäili ja hölmöili.

 

TPS jatkaa sarjaa tiistaina Turkuhallissa. Vastaan asettuu Porin Ässät, jolle TPS varmasti haluaa näyttää osaamisensa. Patapaidat ovat onnistuneet jo kolmasti kylvettämään TPS:n kuluvalla kaudella.


Ottelun videot:

SaiPa - TPS 4-3 (1-1)(1-1)(2-1)

2.15 Antti Reivonen (Per Johnsson, Ilari Filppula) 0-1

10.04 Jarno Koskiranta (Juho Mielonen, Pauli Levokari) 1-1 yv

27.41 Tomas Plihal (Michal Birner, Per Johnsson) 1-2

38.21 Jarno Koskiranta (Tomas Jasko, Joni Tuominen) 2-2

50.01 Ville Vahalahti (Antti Erkinjuntti) 2-3 yv

52.54 Anssi Löfman (Marlo Koponen) 3-3

57.35 Juho Mielonen 4-3

Torjunnat:

Jere Myllyniemi 18+7+3=28

David Leggio 6+15+8=29

Ottelutilastot / SM-liiga