Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2009 - 2010

SaiPa - TPS

4-3
LA 21.11.2009
Kisapuisto

Otteluraportti: SaiPa - TPS 21.11.2009

SaiPa – TPS 4 – 3

Synkkä syksy sai jatkoa

TPS:n tappioputki muuttui jo kolmen ottelun mittaiseksi, kun sarjajumbo SaiPa löylytti Palloseuraa kotihallissaan. Pisteet jäivät Lappeenrantaan maalein 4-3.

TPS:n lähtöasetelmat illan otteluun eivät olleet parhaasta päästä. Alla oli kaksi tappiota Lukosta ja JYPistä, kun SaiPa taas oli voittanut kaksi edellistä otteluaan. TPS:n puolustajista kapteeni Aki Berg oli edelleen poissa kokoonpanosta polvivamma takia.

Ottelun ensimmäistä erää hallitsi SaiPa. Maaleja ei nähty, mutta TPS-vahti Atte Engren joutui venymään kiekon eteen jopa 17 kertaa erän aikana. SaiPan maalia vartioinut Jere Myllyniemi selvisi vain 5 torjunnalla.

Ottelun puoliväli oli TPS:lle mustaakin mustempi. Seitsemän minuutin aikana SaiPa pöllytti TPS-maalin verkkoja kolme kertaa. Atte Engren oli toisessa erässä muutenkin täystyöllistetty, sillä torjuntoja kertyi ensimmäisen erän tapaan 17. TPS onnistui kaventamaan SaiPa-johdon kahteen maaliin, kun pirteästi viime aikoina esiintynyt Tomas Plihal viimeisteli turkulaisten ensimmäisen osuman ylivoiman päätteeksi.

Seuraava maali merkittiin niin ikään turkulaisille. Kuten edeltäjänsä tämäkin maali tehtiin ylivoimalla. Ensimmäiseen maaliin syötön antanut Ville Vahalahti iski, kun Tomas Plihal syötti, ja TPS oli vain maalin päässä. Seuraavassa vaihdossa nähtiin tältä kaudelta tuttu tilanne, kun TPS joutui antautumaan heti maalin jälkeen. Puoli minuuttia ehti kulua Vahalahden maalista, kun SaiPa karkasi jälleen kahden maalin johtoon.

TPS pääsi vielä maalin päähän, kun aiemmin tällä viikolla liigadebyyttinsä tehnyt Mikael Aaltonen teki ensimmäisen liigamaalinsa. TPS-kiri jäi kuitenkin tähän maaliin, ja pisteet karkasivat jälleen kerran – tällä kertaa Lappeenrantaan.

TPS on viimeisestä 11:stä pelistä napannut vaivaiset kuusi pistettä, ja tippunut sarjataulukossa jo yhdeksänneksi. TPS:n esityksiin on pian tultava suuri muutos, mikäli kauden lopussa halutaan olla edes nykyisellä sijalla. Seuraavan kerran TPS saa mahdollisuuden parantaa osakkeitaan torstaina, kun Turkuhalliin saapuu toinen Idän joukkue KalPa.

 Ottelun videot:

 

Tilastot:

24.28 1 – 0 Koskinen (Koho Backman)

30.01 2 – 0 Redenbach (Barney)

31.24 3 – 0 Barney (Pukka, Redenbach)

34.31 3 – 1 Plihal (Nordlund, Vahalahti) YV

46.49 3 – 2 Vahalahti (Plihal, Filppula) YV

47.18 4 – 2 Nöyränen (Koho, Tuominen)

55.52 4 – 3 Aaltonen (Birner, Halonen)

 

Torjunnat:

Engren 17+17+5=39

Myllyniemi 5+10+7=22

 

Jäähyt:

TPS 6x2min

SaiPa 5x2min

Teksti:

Henri Saloranta