Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2009 - 2010

Kärpät - TPS

3-4
TO 4.2.2010
Raksila

Otteluraportti: Kärpät - TPS 4.2.2010

Kärpät – TPS 3 – 4

TPS väänsi voiton Kärpistä

Kotijoukkue Kärpät karkasi kolmannen erän alussa kahden maalin johtoon, mutta TPS punnersi tasoihin ja lopulta ohi.

Torstai-illan ennakkoasetelmat olivat turkulaisten kannalta loistavat, sillä turkulaiset olivat voittaneet kaikki kauden aiemmat kohtaamiset. TPS:n viime päivien esiintyminen on myös ollut huomattavasti Kärppien otteita pirteämpi.

Ottelun alku antoi odottaa maalirikasta iltaa, sillä tilanteita nähtiin molemmissa päädyissä. Ensimmäinen maali hiljensi Raksilan, kun kiekko lipui Petri Koiviston taakse. Aki Berg heitti kiekon kohti maalia, ja Marko Mäkinen ohjasi kiekon kärppämaaliin, kun peliä oli pelattu vajaat yhdeksän minuuttia.

Kärpät tasoitti pelin kuusi minuuttia myöhemmin, ja asialla oli pistepörssin kakkonen Pavel Rosa. TPS sai kokeilla kahden miehen ylivoimaa turhaan, mutta Kärpät käytti oman ylivoimansa huolella. Rosa liukui kohti TPS-maalia ja sivalsi millintarkan rannelaukauksen ohi David Leggion.

Toinen erä oli maaliton, ja ainoat tilastomerkinnät olivat Mäkisen ja Teemu Normion jäähyt. Molemmat maalivahdit onnistuivat erinomaisesti, ja maalipaikat jäivät näin käyttämättä.

Takaa ohi - jälleen

TPS sai ottelun viimeiseen erään painajaismaisen alun, kun kultakuuppa Pavel Rosa siirsi oululaiset johtoon vain 15 sekunnin pelin jälkeen. Ja turkulaisten ahdinkoa lisäsi viiden minuutin kuluttua Kristian Kuusela, joka naulasi kiekon Leggion taakse ylivoimalla.

Turkulaiset eivät kuitenkaan antaneet periksi, ja viime pelissä takaa-ajon ruumiillistumaksi kohonnut Tomas Plihal kavensi pelin Antti Erkinjuntin komeasta syötöstä. Plihal pääsi niittaamaan kiekon lähietäisyydeltä ohi Koiviston. Syöttö muutti Erkinjuntin pisteputken jo kymmenen ottelun mittaiseksi.

Eivätkä Plihalin maalijuhlat jääneet tähän. Ilari Filppulan tuttu lättysyöttö tavoitti Lee Sweattin, jonka veto kuitenkin pysähtyi Koivistoon. Irtokiekossa oli ensimmäisenä Plihal, joka teki viidennen maalinsa kahdessa ottelussa. Maalin aikana jäähyaitiossa istui Atte Ohtamaa typerän huitomisen seurauksena.

Kärpät tuntui jo odottavan jatkoaikaa, mutta TPS ei jämäpisteisiin tyytynyt. Aatu Hämäläinen vapautti Lassi Kokkalan, joka täräytti kiekon maaliin yhtä upeasti – ellei upeammin – kuin Pavel Rosa aiemmin. Koivisto luisteli ottelun lopussa vielä vaihtoaitioon, mutta TPS puolusti ahkerasti ja piti oululaiset loitolla. Näin jäivät kolme pistettä TPS:lle jo kolmannen kerran peräkkäin.

Ottelun videot:

 

 

Tilastot:

08.48 0 – 1 Mäkinen (Berg, Kokkala)

14.54 1 – 1 Rosa (Aalto, Jushkevitsh) YV

40.15 2 – 1 Rosa (Korpikari, Viinanen)

45.44 3 – 1 Kuusela (Koskenkorva, Korpikari) YV

46.56 3 – 2 Plihal (Erkinjuntti)

52.59 3 – 3 Plihal (Sweatt, Filppula) YV

55.25 3 – 4 Kokkala (Hämäläinen)

 

Torjunnat:

Leggio 7+8+9=24

Koivisto 8+9+5=22

 

Jäähyt:

TPS 5x2min

Kärpät 5x2min

Teksti:

 

Henri Saloranta