Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2009 - 2010

KalPa - TPS

2-4
TI 9.2.2010
Kuopion jäähalli

Otteluraportti: KalPa - TPS 9.2.2010

KalPa – TPS 2 – 4

TPS:lle tärkeät kolme pistettä Kuopiosta

Lauantaina nöyryyttävän tappion Ilvekselle kotihallissaan kärsinyt TPS oli tiistaina kuin eri joukkue, kun turkulaiset löylyttivät KalPaa Kuopiossa.

Sarjataulukon toisena majaileva KalPa on viime aikoina pelannut loistavasti, ja olikin selkeä ennakkosuosikki ottelussa TPS:ää vastaan. Myös paineet olivat savolaisten harteilla, ja se näkyi ottelussa.

Seitsemän minuutin pelaamisen jälkeen TPS siirtyi ylivoimalla johtoon Aki Uusikartanon ohjausmaalilla. Syötön sai viivalta laukonut Markus Nordlund.

Seuraavaa saatiin odotella toiseen erään, mutta odotus palkitaan. Lähes tasan 4000 savolaiskatsojaa sai todistaa tshekkitaituruutta, kun Tomas Plihal ja Michal Birner kiekottelivat hyökkäyspäässä. Plihal sai kunnian tehdä maalin ja siirtää TPS kahden maalin johtoon.

Näpäytys KalPalle

KalPasta TPS:ään kesken kauden siirtynyt Aatu Hämäläinen pääsi näpäyttämään entistä seuraansa laukomalla turkulaiset jo kolmen maalin karkumatkalle.

Eikä tappiosta sisuuntunut TPS tyytynyt tähän, sillä Sami Venäläinen lirutti kiekon ohi Ari Ahosen läpiajosta, vaikka KalPa-puolustaja roikkui Venäläisessä kiinni rangaistuksen arvoisesti.

TPS:n maalilla Atte Engren esiintyi mainiosti, ja kuopiolaiset saivat todeta Engrenin paremmakseen monta kertaa. Engrenin kauden ensimmäinen nollapeli antoi kuitenkin odottaa itseään, sillä kolmannessa erässä KalPa sai kaksi osumaa aikaiseksi.

Ensin nuori Jaakko Rissanen kavensi pelin 1-4:ään, ja erän lopulla Teemu Hartikainen ohitti Engrenin ylivoimalla Tuomas Kiiskisen syötöstä. Enempään ei KalPa kuitenkaan pystynyt, ja TPS saalisti todella arvokkaat pisteet loppukautta ajatellen.

Ottelun videot:

Tilastot:

07.19 0 – 1 Uusikartano (Nordlund, Birner) YV

25.29 0 – 2 Plihal (Birner)

35.23 0 – 3 Hämäläinen (Uusikartano)

37.43 0 – 4 Venäläinen SR

47.24 1 – 4 Rissanen (Strömberg)

56.18 2 – 4 Hartikainen (Kiiskinen, Kapanen) YV IM

 

Torjunnat:

Engren 10+10+6=26

Ahonen 4+6+3=13

 

Jäähyt:

TPS 4x2min

KalPa 4x2min

 

Teksti:

Henri Saloranta