Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2009 - 2010

JYP - TPS

5-2
LA 13.2.2010
Synergia-areena, Hippos

Otteluraportti: JYP - TPS 13.2.2010

TPS jäi pisteittä Jyväskylässä

Hallitseva Suomen mestari JYP ei antanut TPS:n yllättää itseään lauantain liigakierroksella Jyväskylässä. Vaikka ottelu oli tilastojen valossa tasainen, oli JYP kuitenkin selkeästi vastustajaa edellä. Voitto jäi Jyväskylään maalein 5-2.

TPS:llä oli alla kaksi vahvaa vierasottelua. Kärpät ja KalPa kaatuivat hyvien esitysten jälkeen, ja odotukset olivat korkealla myös Jyväskylän pelin suhteen. Avauserä piti asetelmat tasaisina, vaikka JYP kahden maalin johtoon karkasikin. Kotijoukkueen molemmat maalit syntyivät paluukiekoista, joita TPS-puolustajat eivät kyenneet siivoamaan väljemmille vesille. Avausmaali merkittiin Antti Pihlströmille ja toinen Jussi Makkoselle.

TPS sai avausmaalin Marko Virtalan toimesta, joka toimitti kiekon sisään Aatu Hämäläisen ja Markus Nordlundin esityöstä.

Toisessa erässä vaaka alkoi kallistua vahvemmin kotijoukkueen suuntaan. Jyväskyläläisten kolmas maalin syntyi siirretyn rangaistuksen aikana Antti Virtasen mailan lavasta. Lopullisen oloisen niitin iski Pihlström ylivoimalla. Ylivoimamaali oli kotijoukkueen kolmas eli JYP rankaisi Tepsiä kaikista kolmesta ottelun ylivoimasta.

TPS pääsi vielä iskuetäisyydelle Lee Sweattin ladattua numeroiksi 4-2, joten asetelmat päätöserään lähdettäessä olivat vielä auki.

TPS oli toisella tauolla ladannut itseensä taistelumentaliteetin ja se iski päälle apinan raivolla. Hallinnalla ei kuitenkaan ole merkitystä mikäli verkko ei heilu. Paikoista huolimatta erän maalisaldo jäi näyttämään puhdasta nollaa, eikä voitosta käyty todellista kamppailua. Olli Sipiläinen pääsi vielä kaunistelemaan loppulukemia turkulaisten pelatessa ilman maalivahtia.

Tappion myötä TPS:n sarjasijoitus on kahdeksas. Eroa viidenteen sijaan on yksi sarjapiste, ja otteluista on lisäksi yksi vähemmän kuin edellä olevilla HPK:lla ja Kärpillä. Pelin on kuitenkin jälleen parannuttava, jotta pisteitä alkaa ropista. Valmennus kaipaa otteisiin aimo annoksen äijämäisyyttä, joka on ollut viime peleissä kadoksissa. Yksinkertaisuudella ja maalineduspelaamisella kentän molemmissa päissä kurssi voidaan muuttaa jälleen nopeastikin. Seuraava koitos on tiistaina, jolloin sarjajohtaja Lukko saapuu Turkuun Länsirannikon jännityskamppailuun.

Ottelun videot:

 

JYP - TPS 5-2 (2-1)(2-1)(1-0)

7.05 Antti Pihlström (Kalle Kaijomaa) 1-0 yv

13.11 Jussi Makkonen 2-0 yv

16.08 Marko Virtala (Aatu Hämäläinen, Markus Nordlund) 2-1

25.32 Antti Virtanen (Steve Kariya, Jussi Makkonen) 3-1 sr

29.15 Antti Pihlström (Juha-Pekka Hytönen, Kalle Koskinen) 4-1 yv

37.21 Lee Sweatt (Antti Erkinjuntti, Ilari Filppula) 4-2

55.58 Olli Sipiläinen (Miika Lahti, Filip Riska) 5-2 tm

Torjunnat:

Pekka Tuokkola 7+13+18=38

Atte Engren 17+14+7=38

Tilastot / SM-liiga