Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2009 - 2010

Jokerit - TPS

1-3
TO 8.10.2009
Hartwall Areena

Otteluraportti: Jokerit - TPS 8.10.2009

Jokerit – TPS 1 – 3

Voittoputki jatkuu

TPS haki jo kauden toisen voittonsa Helsingin Jokereista. David Leggion nollapeli oli todella lähellä.

TPS lähti hienoisena ennakkosuosikkina Helsinkiin, jossa vastassa oli Jokerit. TPS:n ja Jokereiden kauden ensimmäinen kohtaaminen oli turkulaisten suvereenia näytöstä, mutta tällä kertaa ottelu oli TPS:lle hankalampi.

Ottelun alku oli turkulaisittain tahmeaa. 4 jäähyä kuuden minuutin aikana ei luvannut ottelulle hyvää. TPS:n alivoima oli kuitenkin toimivaa, ja Jokerit ei onnistunut avausmaalin teossa edes kahden miehen ylivoimalla. Erän loppupuolella nähtiin ottelun avausmaali, kun pistepörssin kärkipäässä viihtyvä Michal Birner syötti ruotsalaispakki Jens Skålbergille, joka siirsi turkulaiset johtoon.

Aivan erän viimeminuuteilla TPS:n tehokentälliseksi muodostunut Birner-Uusikartano-Suominen värkkäsi vielä toisen maalin, kun Aki Uusikartano nosti TPS:n kahden maalin johtoon edellä mainittujen herrojen syötöstä. TPS:n ykköskenttä on kuitenkin ollut pisteiden valossa vaisu. Päävalmentaja Kai Suikkanen ei ole tilanteesta huolissaan.

- Täytyy kuitenkin muistaa, että meidän ykkönen pelaa vastustajan parasta kenttää vastaan. Uusikartanon kenttä on tosin ollut meidän paras kenttä tähän mennessä, Suikkanen muistutti.


 

Kahden suunnan pistemies

TPS sai toiseen erään unelma-alun, kun pistetehtailijana alkukaudesta kunnostautunut Birner kruunasi oman iltansa tekemällä turkulaisten kolmannen maalin. Tehopisteet Birnerin maalista saivat myös yllättäen Aki Uusikartano ja Jens Skålberg.

Valmennus on huomannut tshekkilaiturin hyvät esitykset.

- Eihän Birneriä pistelingoksi hankittu, mutta hyvähän se on jos tehoja syntyy. Kahden suunnan hyökkääjäksi Birner hankittiin, mutta hyvä näin, Suikkanen totesi.

Erässä ei jäähyjen lisäksi muita tilastomerkintöjä tehty. Kai Suikkanen oli mietteliäs joukkueensa jäähymäärän suhteen.

- Hieman liikaa tuli jäähyjä, mutta toisaalta positiivista on se, että meidän alivoima toimi jälleen todella hyvin.

Lohtua Jokereille

Kolmannen erän tapahtumia kuvastaa varmasti se, että TPS pelasi lähes puolet erästä alivoimalla. Kuten ensimmäisessä erässä, myös kolmannessa erässä TPS onnistui hankkimaan neljä 2-minuuttista kuuden minuutin aikana. Vaikka turkulaiset kuinka yrittivät antaa Jokereille mahdollisuuden tulla peliin mukaan, ei helsinkiläisillä tuntunut olevan kiinnostusta. Mutta kun tarpeeksi pitkään tarjottiin, onnistui Jokeritkin lopulta.

Antti Halosen ja Darcy Campbellin istuessa aitiossa, Simo Mälkiä kavensi tilanteeksi 1-3. Tämän enempää ei ottelussa maaleja nähty, vaikka Jokerit pääsi ottelun lopulla pelaamaan 6-4 –ylivoimaa.

Kai Suikkanen oli joukkueensa esitykseen varsin tyytyväinen.

 

- Täältä kun pisteet otetaan yli 7000:n katsojan edessä, niin onhan se makee homma, valmentajavelho totesi.


 

Voittava maalivahti

TPS jatkaa voittoisalla tiellään ja kaventaa eroa sarjan kärjessä jököttävään Rauman Lukkoon. Seuraavaksi Turkuhallista pisteitä yrittää ryöstää toinen helsinkiläisseura, kun HIFK saapuu turkulaisten vieraaksi lauantaina.

TPS:n maalilla pelannut David Leggio ei ole vielä hävinnyt ainuttakaan ottelua, joissa hän on maalissa aloittanut. Helsingissä Leggio venyi kiekon tielle 30 kertaa ja piti välillä joukkuettaan pystyssä.

Suikkanen tietää, että joukkueen maalivahtipeli on kunnossa.

- Leggio pelaa tällä hetkellä todella hyvin. Ei siihen voi muuta sanoa.

TPS-kokoonpanosta oli poissa kapteeni Aki Berg, jolla oli kädessä tulehdus, joka Suikkasen mukaan paranee antibiooteilla. TPS-kapteenin pitäisi olla mukana jo lauantaina HIFK:ta vastaan.

Ottelun videot:

 

 

Tilastot:

16:34 Skålberg 0 – 1 (Birner, Suominen)

19:49 Uusikartano 0 – 2 (Suominen, Birner)

22.41 Birner 0 – 3 (Uusikartano, Skålberg)

54:38 Mälkiä 1 – 3 (Niemi, Pulkkinen) YV

 

Torjunnat:

Leggio 11+10+9=30

Riksman 5+10+7=22

 

Jäähyt:

TPS 10x2min

Jokerit 5x2min

 

Kierroksen muut ottelut:

HIFK – KalPa 7 – 2 (4-0, 2-1, 1-1)

HPK – Kärpät 4 – 5 (2-1, 1-1, 1-2, 0-1) JA

Lukko – Blues 3 – 2 (0-1, 1-0, 1-1, 1-0) JA

Ässät - Pelicans 7 – 6 (3-4, 1-1, 2-1, 1-0) JA

 

 

Teksti ja kuvat:

 


 Joni Piirainen   Marko Ollonqvist   Henri Saloranta