Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2009 - 2010

Jokerit - TPS

2-3
TI 29.12.2009
Hartwall Areena

Otteluraportti: Jokerit - TPS 29.12.2009

Jokerit – TPS 2-3 (1-0, 1-1, 0-2)

TPS tuli, taisteli ja voitti

Sunnuntain voitollisen kotipelin jälkeen TPS matkasi Helsinkiin Jokereiden vieraaksi. Lähtökohtaisesti Tepsillä oli hankala lähtö otteluun, sillä joukkueesta puuttui sunnuntaina upean pelin pelannut Tomas Plihal. Sami Venäläinen sen sijaan teki hienon paluun kokoonpanoon ja pelasi Jokereita vastaan 500 liigaottelunsa.

Vaikea alku

Jokerit tulivat ensimmäiseen erään todella kovaa. Erää oli pelattu tasan kolme minuuttia, kun Fredrik Bremberg vie kotijoukkueen johtoon. Maalin jälkeen TPS haki kiivaasti tasoitusta, mutta Juuso Riksman oli ohittamaton. Loppuerää kohden Jokerit jälleen piristyivät ja vyöryttivät hyökkäyksiä TPS-maalille, jotka kuitenkin Atte Engren torjui hienosti. Jokereiden päävalmentaja Hannu Jortikka luistelutti narrilaumaa joulutauolla paljon ja se näkyi etenkin ottelun ensimmäisessä erässä.


Jokereiden hyvä liike ja Tepsin ylivoimapelin tehottomuus pistivät Kai Suikkasen mietteliääksi

500 ottelun Venäläinen

TPS tuli toiseen erään paremmalla intensiteetillä. Erää oli kulunut vain 18 sekuntia, kun Jokereiden Joe Rullier joutui ottamaan jäähyn. TPS ylivoiman aikana lähimpänä maalintekoa oli Ville Vahalahti, jonka laukaus osui harmittavasti tolppaan. Jokerien ylivoima pyöri ja tuotti tulosta Darcy Campbellin jäähyn aikana. Joonas Järvinen heittäytyi laukauksen eteen, loukkasi tilanteessa hieman itseään ja lähti vaihtoaitioon. TPS pelasi tilanteessa periaatteessa 5-3 alivoimaa, kun Järvinen oli poissa pelistä. Rullier käytti tilanteen hyväksi; kova laukaus viivasta ja Engren oli voimaton. Jokereilla oli monta paikkaa lisämaaleille 2-0 maalin jälkeen ja ilman Engrenin loistavia torjuntoja tilanne olisi voinut olla toinen.

 

Ajassa 35.14 TPS:n kolmannen kentän pirteä peli tuottaa tulosta. 500 ottelunsa pelannut Sami Venäläinen laukoi kauden seitsemännen maalinsa. Venäläisellä oli pari paikkaa lisäosumiinkin, jotka kuitenkin Riksman selvitti.

Hieno nousu kahden maalin takaa

Kolmanteen erään Jokerit tulivat jälleen vahvalla liikkeellä. Jukka Hentunen ja Fredrik Bremberg pääsivät puolittaiseen läpiajoon, mutta Engren pelasti TPS-maalin jälleen takaiskuilta. Hetkeä myöhemmin Hentunen tuli vaarallisen näköisesti laidalta, mutta laukoi turkulaisten onneksi tolppaan. Ajassa 53.05 Ville Vahalahti viimein tasoitti pelin. Vahalahden laukaus muutti suuntaa Jokeripelaajasta ja leijaili maalin kattoon. Vain hetki tästä Jens Skålberg kaadettiin jäähyn arvoisesti ja siirretyn rangaistuksen aikana syntyi ottelun voittomaali.

 

Ajassa 55.56 hyvän pelin pelannut Joonas Järvinen veti Riskmanin pudottaman kiekon sisään. Ottelun lopussa Jokerit haki vielä kuudella pelaajalla tasoitusta mutta ilman tulosta. TPS matkasi hienon taistelun jälkeen, takaisin Turkuun kolme pistettä takataskussa.

 

Ottelun videot:

 

 

Tilastot:

03.00 1-0 Bremberg (Hentunen, Koivisto)

24.36 2-0 Rullier (Saarinen, Kalteva)

35.14 2-1 Venäläinen (Vahalahti, Filppu

53.05 2-2 Vahalahti (Filppula, Järvinen

55.56 2-3 Järvinen (Birner, Vahalahti) sr

Torjunnat:

Riksman 5+11+11=27 (ulos 58.53)

Engren 14+10+ 9=33

Teksti ja valokuva

Ville Klami