Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2009 - 2010

Jokerit - TPS

2-1
TO 11.3.2010
Hartwall Areena

Otteluraportti: Jokerit - TPS 11.3.2010

Jokerit – TPS 2 – 1 (2-1, 0-0, 0-0)

Pisteet jäivät Helsinkiin

Helsingin kamppailussa nähtiin kolme maalia, jotka tulivat kaikki otteluun alkuun. TPS ei saanut kiristä huolimatta tasoitusta aikaiseksi, ja kotimatka alkoi ilman pisteitä.

Ottelun alku oli ainakin yleisön mieleen, sillä ensimmäiset kahdeksan minuuttia sisälsi kolme maalia. Jokerit avasi maalihanan reilun kahden minuutin jälkeen, mutta TPS tasoitti nopeasti alle minuutin perässä Antti Erkinjuntin osumalla.

Myös kolmas maali merkittiin Jokereille, kun pahanteossa olivat Michael Nylander sekä Jani Rita. Tämän jälkeen maalit olivatkin tiukassa, sillä toinen erä ei niitä tarjonnut laisinkaan. Erän ainoa tilastomerkintä oli yksi Jokeri-jäähy, jota TPS ei siis pystynyt hyödyntämään.

Kaksi ensimmäistä erää oli Jokereiden hallintaa, ja TPS sai pitkälti kiittää David Leggiota, joka torjui Jokereiden loput maalintekoyritykset.

Kolmannessa erässä nähtiin kuitenkin aivan uusi TPS. Kiekko pyöri Jokereiden päädyssä, mutta viimeistelyssä oli parannettavaa. TPS:n kiri oli hurja, mutta laukaukset jäivät puuttumaan, ja ottelun viimeinen niitti tuli aivan ottelun lopussa, kun Lee Sweatt komennettiin heppoisesti jäähyaitioon.

Ottelun loppu oli vain kosmetiikka, ja näin pisteet jäivät Helsinkiin. TPS:n onneksi myös Tappara jäi ilman pisteitä, eikä TPS:n sijoitus muuttunut tappiosta huolimatta. Seuraava ottelu TPS:llä on Tampereella, kun sarjajumbo Ilves yrittää kiusata turkulaisia.

Ottelun tilastot:

Tilastot:

02.28 1 – 0 Hauhtonen (Kauppinen)

03.16 1 – 1 Erkinjuntti (Plihal)

07.32 2 – 1 Rita (Nylander, Eronen)

Torjunnat:

Leggio 10+13+5=28

Strömberg 6+10+10=26

Jäähyt:

TPS 4x2min

Jokerit 2x2min

 

Teksti:

Henri Saloranta