Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2009 - 2010

HPK - TPS

1-2
TO 10.9.2009
Rinkelinmäki, Patria-areena

Otteluraportti: HPK - TPS 10.9.2009

HPK-TPS 1-2 ja

 

Ensimmäinen peli, ensimmäinen voitto

TPS iski kauden käyntiin voitolla Hämeenlinnan Pallokerhosta.

TPS aloitti SM-liigakauden ensimmäisen erän HPK:ta vastaan komeasti. Energisyys ja kateissa ollut taisteluilme palasi joukkueeseen. TPS loi tilanteita, ja varsinkin Ilari Filppulan johtama kenttä oli HPK:n kannalta vaarallisella pelituulella.

Erän puolivälissä taistelutantereella tapahtui. Ajassa 11.34 Markus Nordlund taiteili maalin jopa taiteellisuuden rajoja rikkoen. Pujottelua, kääntöjä ja lopulta epäonnistunut laukaisu ohitti entisen turkulaisen Teemu Lassilan. Erän loppukin jatkui vierailijoiden komennossa, TPS:n luodessa jatkuvalla syötöllä tilanteita HPK-maalille.

Kotijoukkue HPK:llakin oli omat paikkansa, joista maukkain tarjoutui erän loppupuolella Tapparasta siirtyneen Niko Niemisen karattua läpiajoon. SM-liigassa seitsemännen ottelunsa TPS-paidassa aloittanut Atte Engren oli kuitenkin etevämpi ja torjui läpiajon.

Engren esiintyi muutenkin ottelussa edukseen, ja siirsi paineet David Leggiolle. Päävalmentaja Kai Suikkanen ei voinut olla huomaamatta nuoren maalivahdin hyviä otteita.

- Kyllähän Atte pelasi tänään todella hyvin. Molemmat maalivahdit olivat loistavia tänään, eihän siitä mihinkään pääse, Suikkanen kehui.

 

Tylsää ja tasaista

Kun kiekko tippui jäähän toisen erän merkiksi, odotettiin Hämeenlinnasta iloisia turkulaisuutisia. Toinen erä oli kuitenkin ensimmäistä huomattavasti tasaisempi, ja ainoat tilastomerkinnät kirjattiin jäähyistä.

Erän positiivisinta antia olivat nuoren Mikko Laineen hyvät esitykset ensimmäisessä liigaottelussaan. Myös TPS:n tshekkihyökkääjä Tomas Plihalin otteet avausottelussa olivat lupaavia. Etenkin Palloseuraa vaivannut aloitusongelma näyttäisi helpottavan ainakin osittain tshekkisentterin ansiosta.

Myös valmennus oli tyytyväinen vahvistuksen ensimmäiseen peliin.

- Ottaen huomioon sen, että Plihal on pelannut viimeksi keväällä, niin ihan hyvä suoritus nähtiin. Muut on kuitenkin pelannut jo yli kymmenen harkkapeliä, ja vaikka harjoittelisi kesän kuinka täysillä, niin tarvitaan niitä pelejä, että saa tarvittavan tuntuman, Suikkanen muistuttaa.

Varmasti turkulaismaalilla aloittanut Engren jatkoi toisessa erässä vakuuttavia otteitaan, torjuen 14 HPK-laukausta.

14 sekuntia aikaa ja HPK on lyöty

Ottelun kolmas erä muistutti hyvin pitkälti edeltäjäänsä. Jäähyjä tuli toisensa perään, ja mahtuipa mukaan myös Darcy Campbellin ja Jari Sailion käytösrangaistukset.

Maalivahtipeli jatkui vahvana molemmissa päissä, ja erässä nähtiinkin vain yksi maali. Miikka Männikkö pelasi kiekon maalin kulmalle Joonas Kemppaisen lapaan, joka ohitti pitkään maaliaan tyhjänä pitäneen Engrenin. TPS:n osalta huolestuttavinta erässä oli HPK:n tasoitusmaalin lisäksi Ville Vahalahden loukkaantuminen erän alussa.

Jatkoaika oli täysin HPK:n. Kiekko pyöri TPS:n päädyssä neljä ensimmäistä minuuttia, mutta viimeinen oli ratkaiseva. Kun HPK oli jo valmistautunut voittomaalikilpailuun, TPS näytti, että peliaikaa on vielä jäljellä. Jatkoaikaa oli pelaamatta vain 14 sekuntia kun, Tuomas Suomisen syöttö napsahti Antti Halosen lapaan, joka täräytti hirveän pommin vasempaan yläkulmaan. Turkulaisten riemu repesi ja Hämeenlinnan halli tyhjeni, kun TPS lähti paluumatkalle laukussaan 2 pistettä liiga-avauksesta.

Vahalahden olkapäävamma ei alustavien tietojen mukaan ole kuitenkaan vakava, mutta pelaaminen lauantain ottelussa on tällä hetkellä epävarmaa.

Ottelun videot:

Tilastot:

11.34 0 – 1 Nordlund (Vahalahti)

41.31 1 – 1 Kemppainen (Männikkö)

64.46 1 – 2 Halonen (Suominen, Antti Erkinjuntti)

Lassila 8+13+12+2=35

Engren 10+14+11+3=38

HPK 5x2 + 10

TPS 7x2 + 10

Kierrokset muut ottelut:

JYP - KalPa 1 - 4 (1-0, 0-1, 0-3)

SaiPa - Kärpät 4 - 0 (1-0, 2-0, 1-0)

Tappara - Ilves 2 - 5 (0-2, 0-3, 2-0)

Blues - Pelicans 2 - 4 (2-1, 0-0, 0-3)

Jokerit - HIFK 4 - 1 (3-1, 0-0, 1-0)

Teksti:


Joni Piirainen  Marko Ollonqvist Henri Saloranta