Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2009 - 2010

Blues - TPS

1-4
TI 8.12.2009
Barona Areena

Otteluraportti: Blues - TPS 8.12.2009

Blues - TPS   1-4

 

TPS palasi voittojen tielle

 

Turkulaisryhmä todisti tiistaina Espoossa, että lauantainen tappio Tapparalle ei ollut mitään muuta kuin yksittäinen harharetki. Blues kaatui lukemin 1-4 ja voitto osoitti sen, että joukkue on menossa oikeaan suuntaan.

 

TPS iski kuin varkain

Blues tuli alkuun vauhdilla ja voimalla. Kiekko pyöri alkuminuutit TPS-päädyssä, kunnes Erkki Rajamäki otti estämisestä kaksiminuuttisen. TPS-ylivoima pyöri, mutta maaleja ei nähty. Erikoistilanteen päätteeksi paine siirtyi jälleen TPS:n alueelle ja viiden peliminuutin jälkeen Blues iski ottelun avausosuman. Ville Lajunen sai kiekon Jarkko Immoselta toiseen aaltoon ja laukoi kiekon tarkasti ohi Atte Engrenin.

Maalin jälkeen peli kääntyi turkulaisille ja Blues-päädyssä nähtiin hyvää pyöritystä. TPS:lle tuomittiin kuitenkin kaksi peräkkäistä jäähyä. Ensiksi ajassa 12.39 Antti Halonen lähti istunnolle koukkaamisesta ja jäähyn päätyttyä Ville Vahalahti otti kakkosen kiinnipitämisestä. Blues saikin Vahalahden jäähyn aikana kiekon pyörimään TPS-päätyyn. Maalin iski kuitenkin vierailija TPS. Ilari Filppula pelasi totutusti alivoimassa ja karvasi kiekon loistavasti suoraan Max Kolun lapaan. Kolu karkasi läpiajoon, harhautti Blues-maalilla Iiro Tarkin ja laukoi kiekon tarkasti vasempaan nurkkaan, iskien kauden avausmaalinsa.

Vain pari minuuttia edellisestä ja TPS siirtyi johtoon. Tuomas Suominen laukoi avopaikasta ohi, mutta kiekko pomppi onnekkaasti päädystä takaisin maalinedustalle, josta Aki Uusikartano sai laittaa kiekon tyhjään maaliin. Kun vauhtiin oltiin päästy, hurma jatkui ja niin myös maalinteko. Kiekko päätyi Blues-päädyssä Filppulan lapaan ikään kuin puolivahingossa, eikä mies erehtynyt. TPS siirtyi kahden maalin johtoon vain 40 sekuntia ennen erätaukoa. Yleisön ihmetykseksi vierailija TPS lähti tauolle kahden maalin johtoasemassa.

Vahvaa menoa

TPS jatkoi siitä, mihin ensimmäisen erän lopulla jäi. Kiekko pyöri ensimmäiset kuusi minuuttia täysin Bluesin alueella ja tilanteita riitti niin Filppulalle, Jarkko Hattuselle kuin Antti Erkinjuntillekin saakka. Tarkki oli kuitenkin tarkkana maalillaan ja otti muutaman todella näyttävän torjunnan, pitäen Bluesin mukana pelissä. TPS-painostus rauhoittui vasta Markus Nordlundin otettua jäähyn ajassa 26.21. Bluesin ylivoima ei toiminut ja TPS:n alivoima puolestaan toimi, eikä Engrenin tarvinnut tehdä ihmeitä maalillaan.

Blues sai olla rauhassa vain ylivoimapelinsä ajan, kunnes TPS otti jälleen otteen itselleen. Huikeaa ottelua pelannut Ilari Filppula pääsikin iskemään kiekon jo neljännen kerran ohi Tarkin, mutta tällä kertaa korkealla mailalla, eikä maalia hyväksytty. Filppulan tilanteen jälkeen Erkinjuntti pääsi useampaan otteeseen yrittämään maalintekoa, mutta Tarkki piti lukemat ennallaan.

Myös Engren pelasi vahvasti maalillaan. Hyvä esimerkki tästä saatiin, kun Joonas Järvinen antoi erän loppupuolella pahan harhasyötön suoraan Tomi Sallisen lapaan. Engren kuitenkin torjui Sallisen laukauksen loistavasti ja piti turkulaiset kahden maalin johtoasemassa. Erän loppu eteni hienoisessa espoolaispainostuksessa, mutta toisen erän maalitili jäi tyystin avaamatta. Loistava erä TPS:ltä, tosin jobin postiakin tuli Antti Reivosen olkapään mentyä ilmeisesti sijoiltaan.

TPS kesti paineen

Blues aloitti kolmannen erän ensimmäisen tapaan vahvasti. Muun muassa Aleksi Laakso ja Branislav Mezei pääsivät testaamaan Engreniä, mutta Engren veti tilanteissa pidemmän korren. Kiekko pyöri turkulaispäädyssä ensimmäiset viisi minuuttia, mutta todellisia vaaratilanteita ei nähty. Vasta kuudennen peliminuutin kohdalla nähtiin TPS:n ensimmäinen tilanne. Suominen pelasi Kolulle avopaikan Blues-maalin nurkalle, mutta Kolu suti kiekosta ohitse.

Peli ajelehti päästä toiseen ja molemmissa päissä nähtiin tilanteita, joista suurin osa päättyi kuitenkin ohilaukauksiin. Ajassa 49.54 Lassi Kokkala otti kaksiminuuttisen ja Bluesille tarjoutui kavennusmahdollisuus. Blues pyöritti kiekkoa koko ylivoiman ajan TPS:n alueella, mutta lukuun ottamatta Toni Kähkösen muutamaa laukausta, oli espoolaisten erikoistilannepelaaminen jälleen varsin ponnetonta.

Blues jatkoi painostustaan vaihto toisensa perään. Jere Sallinen pääsikin avopaikkaan, mutta Engren torjui kiekon loistavasti patjallaan alanurkasta. Lukuun ottamatta viisiminuuttista erän keskellä, Blues painosti koko kolmannen erän ajan. Tulosta ei kuitenkaan tullut ja vajaat puoli minuuttia ennen ottelun loppua Uusikartano pääsi iskemään tyhjään maaliin lukemat 1-4. TPS oli erässä täysi vastaantulija, mutta loistava taistelu toi turkulaisjoukkueelle todella tärkeät kolme pistettä, kaventaen piste-eron edellä olevaan Bluesiin vain pisteeseen.

Ottelun videot:

Tilastot:

5.53   1 - 0 Lajunen (Immonen, Sallinen J.)

16.34 1 - 1 Kolu (Filppula) av.

18.23 1 - 2 Uusikartano (Suominen)

19.20 1 - 3 Filppula

59.35 1 - 4 Uusikartano (Nordlund) yv. tm.

Torjunnat:

Tarkki 8+11+4=23

Engren 7+13+12=32

Jäähyt:

Blues 3x2 min

TPS 4x2 min

 

Muut ottelut:

HPK - Tappara 3 - 2 (0-1, 2-1, 0-0, 1-0) JA.

Ilves - Pelicans 2 - 4 (1-1, 0-2, 1-1)

Jokerit - JYP 4 - 2 (2-2, 0-0, 2-0)

KalPa - HIFK 4 - 0 (0-0, 1-0, 3-0)

Lukko - Kärpät 3 - 1 (1-0, 0-1, 2-0)

SaiPa - Ässät 4 - 2 (0-1, 1-1, 3-0)

Teksti:

 

 


Marko Ollonqvist