Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2009 - 2010

Blues - TPS

3-2
TO 28.1.2010
Barona Areena

Otteluraportti: Blues - TPS 28.1.2010

TPS:lle tasapelipiste Espoosta

TPS ei pystynyt pysäyttämään Bluesin voittokulkua Espoossa. Turkulaiset pistivät kuitenkin tosissaan kampoihin, ja taipuivat lopulta vasta voittomaalikilpailussa. TPS nousi jatkoajalle kahdella päätöserän komealla osumalla.

Bluesilla oli otteluun lähdettäessä alla kolme perättäistä voittoa, ja sen tuoma itseluottamus näkyi otteissa. Blues uskalsi pitää kiekkoa ja rakentaa peliä omilla avuilla. TPS puolestaan ei ollut koko aikaa aivan hereillä ja joutui siitä syytä rikkomaan vastustajaa jäähyjen arvoisesti. Heti ensimmäinen alivoima kostautui, sillä Tomi Sallinen pääsi tekemään ottelun avausmaalin ajassa 5.30 maalinedusruuhkasta väkisin survomalla. Kahdesta muusta erän alivoimasta TPS selvisi kunnialla.

Toinen erä noudatti melko lailla avauserän kaavaa. Vaikka peli oli melko lailla tasaista, oli Blues enimmäkseen aavistuksen edellä. TPS sai aikaan vaarallisia hyökkäyksiä, mutta kokonaisuutena kotijoukkue oli hieman aktiivisempi.

Myös jäähyjen linja noudatteli ensimmäistä erää, sillä TPS:lle tuomittiin kolme kakkosta ja kotijoukkueelle vain yksi. Tälläkin kertaa Blues onnistui ylivoimalla kerran. TPS ja Atte Engren taistelivat hyvin, mutta lopulta Toni Kähkönen pääsi siirtämään joukkueensa kahden maalin johtoon.

Kiri nosti jatkoajalle

Päätöserässä TPS otti enemmän otetta ja sai peliään oikeaan kuosiin. Osat kääntyivät ja TPS oli yhtäkkiä valmis metsästämään tosissaan sarjapisteitä. Tärkeän kavennuksen tekijänä oli Ville Vahalahti, jolle paikan tarjoili jälleen kerran Ilari Filppula.

TPS hukkasi pari selkeää maalipaikkaa ja peli näytti luisuvan Bluesille. Tappara-pelin tapaan usko omaan tekemiseen tuotti lopulta hedelmää, ja tälläkin kertaa loppuhetkien tasoituksen tekijänä oli Antti Erkinjuntti. Pelikello pysähtyi tasoituksen syntyessä lukemiin 58.10.

Jatkoaika oli totutun tarkkaa peliä, jossa virheitä vältettiin. Hengen kolmannessa erässä päälle saanut TPS jatkoi vastustajaa aktiivisemmin, mutta tulosta ei syntynyt suuntaan tai toiseen.

TPS lähti voittomaalikilpailuun itseluottamusta puhkuen, sillä kauden saldo vastaavista kisoista näytti pelkkiä voittoja. Tällä kertaa käteen jäi kuitenkin vain yksi piste, sillä kukaan TPS:n kolmesta laukojasta ei onnistunut verkkoa heiluttamaan. Bluesin onnistuja oli Gabriel Spilar, jonka maali takasi voiton kotijoukkueelle.

Halonen ja Venäläinen kokoonpanossa

Piste harvoin tyydyttää, mutta tällä kertaa TPS saa olla tyytyväinen siihenkin. Kolmannen erän kahdella maalilla TPS nousi tasoihin ja taitelemaan voitosta. Vaikka kaksikin pistettä oli otettavissa, olisi joukkue voinut jäädä kokonaan ilman sitä yhtäkään sarjapistettä.

Päävalmentaja Kai Suikkanen ei aivan tyytyväinen pisteeseen ollut, sillä voittomaalikilpailut on hoidettu tähän asti kotiin. Suikkasen mukaan peli ei kokonaisuutena ollut sitä, mitä sen olisi pitänyt olla. Ainoastaan kolmannesta erästä joukkue saa puhtaat paperit.

TPS oli saanut mukaan pelikiellosta vapautuneen Antti Halosen ja loukkaantumisesta toipuneen Sami Venäläisen. Molemmat täyttivät paikkansa totutusti ja toivat syvyyttä kokoonpanoon. Haloselle tilaa puolustuksessa teki Per Johnsson ja Venäläiselle hyökkäyksessä Jarkko Hattunen.

Joukkueen suorittaminen oli kokonaisuutena tasaista puurtamista, josta yksilöitä on vaikea nostaa esiin. Kahden tehopisteen Ville Vahalahti ja 40 torjunnan Atte Engren ansaitsevat tehojen valossa erityismaininnan.

Sarja jatkuu TPS:n osalta lauantaina kotiottelulla Helsingin Jokereita vastaan.

Ottelun videot:

Tilastot: 

Blues - TPS 3-2 vl (1-0, 1-0, 0-2, 0-0, 1-0)

5.30 Tomi Sallinen 1-0 yv

36.09 Toni Kähkönen (Camilo Miettinen, Gabriel Spilar) 2-0 yv

47.10 Ville Vahalahti (Ilari Filppula) 2-1

58.10 Antti Erkinjuntti (Ville Vahalahti, Tomas Plihal) 2-2

65.00 Gabriel Spilar 3-2 vl

Torjunnat:

Iiro Tarkki 6+10+15+4=35

Atte Engren 15+14+7+4=40