Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2009 - 2010

Blues - TPS

4-3
TI 10.11.2009
Barona Areena

Otteluraportti: Blues - TPS 10.11.2009

Blues – TPS 4 – 3

TPS:n tappioputki sai jatkoa

Turkulaisten onnistunut alku ei taannut pisteitä. Blues vei lopulta ottelun alivoimamaalilla.

Viikon mittainen maajoukkuetauko loppui tiistainna, kun SM-liigassa pelattiin täysi kierros. Turkulaisittain mielenkiintoisin kamppailu käytiin Espoon Barona-areenassa, kun TPS kohtasi kotijoukkue Bluesin. Molemmilla joukkueilla oli vaikeuksia oman pelin kanssa ennen taukoa, ja molemmilta odoteltiin varmasti pirteämpiä otteita.

TPS:n alku olikin pirteä, ja seitsemän minuutin jälkeen turkulaiset johtivat jo kahdella maalilla, kun osumista pääsivät nauttimaan ensin Michal Birner ja heti perään Markus Nordlund. Erä oli kuitenkin Bluesin hallintaa, ja hyvin pelanneelle Atte Engrenille kertyikin 13 torjuntaa, kun vastapäässä Bluesin Mikko Tolvaselle riitti 8 torjuntaa.

Puolten vaihto

Toinen erä oli kuin pelikuva ensimmäisestä. Blues ei tosin tarvinnut kuin reilut 5 minuuttia kahden maalin tekemiseen. Ensin Jarkko Immonen kuittasi Aki Bergin jäähyn aikana 1-2 -kavennuksen, ja alle minuutti ehti kulua, kun Juuso Puustinen toi espoolaiset jo tasoihin. Blues onnistui vielä kolmannenkin kerran erän lopulla. Camilo Miettinen viimeisteli Bluesin kolmannen maalin, 3 minuuttia ennen summeria.

TPS:lle tarjoutui paikka tasoittaa peli, kun kolmannen erän alkupuolella Bluesin Erkki Rajamäki komennettiin pukukopin puolelle kyynärpäätaklauksesta. Aki Uusikartano onnistuikin viemään pelin tasoihin vain 16 sekuntia Rajamäen suihkukomennuksen jälkeen. Turkulaisilla oli jäljellä vielä yli neljä minuuttia aikaa tehdä johtomaali, mutta maalin tekikin Blues. Juuri ennen Rajamäen jäähyn päättymistä Stefan Öhman ohitti vahvasti esiintyneen Engrenin.

Suuntana alas

TPS:n tappoioputki venyi jo kolmen ottelun mittaiseksi, ja viimeisistä seitsemästä pelistä turkulaiset ovat onnistuneet raapimmaan vain vaivaiset neljä pistettä. Sijoitus sarjataulukossa ei vielä muuttunut, mutta tosiasia on, että tällä tahdilla paikka playoff-viivan alapuolella on totisinta totta.

Lauantaina TPS lähtee muuttamaan heikkoa kurssiaan Helsinkiin, jossa vastaan asettuu jo kerran tällä kaudella voitettu HIFK.

Ottelun videot:

Tilastot:

 

03.42 0 - 1 Birner (Uusikartano, Suominen)

06.45 0 - 2 Nordlund (Birner)

24.27 1 - 2 Immonen (Kurki) YV

25.14 2 - 2 Puustinen (Kähkönen Huczkowski)

36.48 3 - 2 Miettinen (Sallinen, Kokko)

45.53 3 - 3 Uusikartano (Campbell, Suominen)

50.24 4 - 3 Öhman (Sallinen, Kurki) AV

Torjunnat:

 

Engren 13+18+7=38

Tolvanen 8+9+7=24

 

Jäähyt:

 

TPS 5x2min

Blues 2x2min + 5min + 20min

 

Teksti:

 

Henri Saloranta