Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2009 - 2010

Ässät - TPS

4-2
LA 28.11.2009
Isomäki

Otteluraportti: Ässät - TPS 28.11.2009

Ässät – TPS 4-2

Porilaisten marssi

TPS jatkoi taaperrustaan lauantaina Porissa. Turkulaisryhmä oli ottelussa täysi vastaantulija, aina alkusekunneista lähtien.

TPS joutui lähtemään Porista kohti Turkua tyhjin käsin. TPS pelasi tänään 50 minuuttia, Ässät ratkaisi ottelun ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana. TPS on nyt hävinnyt putkeen viisi ottelua, joista neljä yhden maalin erolla.

Tuhoisaa jälkeä

Ottelun avausmaalia ei tarvinnut odottella pitkään. Nelituhatpäinen porilaisyleisö repesi riemuun vain 18 sekunnin pelin jälkeen, kun Sakari Salminen yllätti Atte Engrenin turkulaismaalilla ensimmäistä kertaa. Peli eteni jäähyjen muodossa aina kahdeksannelle peliminuutille saakka, kun Salminen pääsi iskemään toistamiseen, tällä kertaa Ässille tuomitusta rangaistuslaukauksesta.

Ottelun ensimmäinen erä ei ollut ehtinyt vielä puoleenväliinkään, kun Ässät ratkaisi pelin. Ajassa 9.12 Ville Uusitalo iski ylivoimamaalin Jesse Jyrkkiön syötöstä. Samassa Engrenin tilalle luisteli David Leggio. Kauaa ei ehtinyt Leggiokaan maalinsuulla olemaan, kun Ässät iski illan neljännen osumansa. Joonas Järvinen katseli aitiopaikalta, jäähyaitiosta, kun Severi Sillanpää taiteili kiekon maaliin Tuomas Huhtasen ja Tero Määtän syötöistä. Ässien edellisestä maalista ehti kulua aikaa vain 37 sekuntia. Laukausten ja pelitapahtumien valossa tasainen erä päättyi lukemiin 4-0, kotijoukkue Ässien eduksi.

 

Erävoitto TPS:lle

Ottelun keskimmäinen erä ei ihmeitä tarjonnut. Erän alku sujui hiukan nihkeästi molemmilta joukkueilta, mikä oli tietenkin kotijoukkue Ässien etu. 26 peliminuutin jälkeen Sm-liigan paras ylivoimaryhmä TPS, pääsi hakemaan tulosta ylivoimalla. Tällä kertaa laukauksiakin syntyi, mutta Eero Kilpeläinen oli tarkkana maalillaan. Vain pari minuuttia edellisestä ylivoimasta ja kotijoukkueen Miro Rahkola lähti kärsimään kaksiminuuttistaan kampituksesta. Ylivoimapeli pyöri, mutta tulos oli sama, pyöreä nolla.

Erän edetessä kohti loppuaan, turkulaiset onnistuivat murtamaan Ässien maalia ympäröineen, nollaisen noidankehän. TPS:n Lassi Kokkala kavensi lukemiksi 4-1, uransa toisella ja kuluvan kauden ensimmäisellä Sm-liigamaalillaan. Tarkka laukaus aivan oikeaan nurkkaan yllätti Kilpeläisen Ässä-maalilla. Maalin syöttäjiksi merkittiin Michal Birner ja Markus Nordlund.

Erän loppuhetkillä TPS:lle tarjottiin todenteolla toista kavennusmaalia. Tomas Plihal, Antti Erkinjuntti ja Aki Uusikartano pääsivät jokainen vuorollaan yrittämään maalintekoa, ilman tulosta. TPS:n lievässä hallinnassa kulkenut erä tuotti ainoastaan yhden maalin.

 

Forsbackan tarjous ei kelvannut

Kolmannen erän alku pelattiin tasaisesti. Laukaukset olivat vähissä, eikä varsinaisia maalintekotilanteita nähty. Ässien kovanyrkki Patrik Forsbacka päätti kuitenkin tarjota TPS:lle mahdollisuuden. Ajassa 49.28, Forsbacka huitoi TPS-puolustaja Järvistä voimakkaasti ja sai tilanteesta 5 minuuttisen ja automaattisen pelirangaistuksen käytöksestään.

Forsbackan tarjous ei kuitenkaan turkulaisille kelvannut. Ylivoimakuviota ei saatu millään pyörimään ja Ässät pääsi purkamaan jatkuvalla syötöllä. Reilun neljän minuutin aikana TPS sai aikaan vaivaiset kaksi laukausta kohti Kilpeläisen vartioimaa maalia. Ylivoimatilanne päättyi Antti Halosen kaksiminuuttiseen, mailasta kiinnipitämisestä.

TPS taisteli alivoimansa hyvin ja pientä lohtua tulia ajassa 58.34. Markus Nordlund ohjasi maalinedustalta Sami Venäläisen laukauksen sisään ylivoimalla, TPS:n pelatessa ilman maalivahtia. Kavennusmaalin tuoma lohtu jäi kuitenkin hyvin olemattomaksi, sillä Ässät puolusti ottelun lopun kurinalaisesti ja lisämaaleihin TPS ei enää kyennyt. Ottelu päättyi kotijoukkueen 4-2 voittoon.

Ottelun videot:

Tilastot:

 

00.18   1-0 Salminen (Niemi)

08.00   2-0 Salminen rl.

09.12   3-0 Uusitalo (Jyrkkiö) yv.

09.49   4-0 Sillanpää (Huhtanen, Määttä) yv.

37.36   4-1 Kokkala (Birner, Nordlund)

58.34   4-2 Nordlund (Venäläinen, Campbell) yv. im.

 

Torjunnat:

 

Engren 3 (vaihto ajassa 09.12)

Leggio 5+10+11=26

Kilpeläinen 8+15+8=31

 

Jäähyt:

 

Ässät 7x2 min (+5min)

TPS 5x2 min

 

Muut tulokset:

JYP - Pelicans 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)

KalPa - Ilves 3-0 (1-0, 2-0, 0-0)

Kärpät - HIFK 1-2vl. (0-1, 0-0, 1-0)

SaiPa - HPK 3-2vl. (0-0, 2-2, 0-0)

Tappara - Lukko

Teksti:


Marko Ollonqvist