Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

Playoff 2009 - 2010

TPS - Lukko

4-2
LA 3.4.2010
Turkuhalli

Otteluraportti: TPS - Lukko 3.4.2010

TPS – Lukko 4-2 (1-1,2-0,1-1)

Hyvää kesälomaa Rauman Lukko

TPS tarjosi parasta lauantai viihdettä täpötäydelle Turku-hallille ja toimitti Rauman Lukon kesälomille rantapallojen saattelemana.

Jäähysuma kostautui

Ensimmäinen erä oli tempoltaan hitaampi kuin sarjan edeltävät ottelut. Pelaajien jalkoja painoi todennäköisesti vielä perjantai-illan ottelu. Ajassa 2:08 Lukon Anssi Rantanen antoi hasardisyötön Jarkko Hattuselle, jonka syöttö löysi hienosti maalin eteen unohtuneen Marko Virtalan. Hyvin hallinnassa ollut peli sekoittui jäähyilyyn. Tepsi otti kolme jäähyä kahden minuutin sisään ja se kostautui ajassa 4:53, kun Harri Tikkanen laukoi Lukon tasoihin. Ville Vahalahti pääsi maalintekopaikkaan erän puolivälissä, mutta laukaus kilpistyi tolppaan.

David Leggio torjuu Jakub Petruzalek yrityksen

 

Tasaväkisen erän pirteintä peliä edusti Tepsin nelosketju. Myös Päävalmentaja Suikkanen oli todella tyytyväinen Hattusen kentän peliin.

- Ensimmäisessä erässä neloskenttä oli selkeästi meidän paras. Virtala tuo ketjuun helkkaristi voimaa ja liikettä.

Peli ratkeaa

Toinen erä alkoi TPS:n kannalta loistavasti. Ajassa 24:52 Joonas Järvinen nousi kiekon kanssa hienosti siniviivalta, heitti kiekon maalille, josta Antti Erkinjuntti survoi maalinedushässäkän jälkeen kiekon sisään. Minuuttia myöhemmin Erkinjuntilla oli toinenkin mahdollisuus lisätä johtoa, mutta Mikael Tellqvist veti pidemmän korren. Lukon Charlie Cook otti ajassa 28:38 jäähyn koukkaamisesta. Tepsi ylivoima oli tehokasta. Ajassa 29:56 Markus Nordlund sijoitti loistavan kuvion päätteeksi kiekon rystyltä ylipesään ja Turkuhalli räjähti. Samalla lensivät myös ensimmäiset rantapallot kentälle.

Rantapallot lensivät jo toisessa erässä

TPS välieriin

Kolmannen erän alussa Lukko otti kaksi jäähyä perijälkeen ja Tepsi pääsi pelaamaan 5-3 vastaan lähes kaksi minuuttia. Ajassa 46:14 Jens Skålberg lisäsi kotijoukkueen johdon jo 4-1 Tellqvistin reboundista. Vain minuutti tästä Janne Keränen kavensi loppulukemat 4-2. Lukko haki kavennusta ilman maalivahtia vielä pelin lopussa mutta tuloksetta.

- Tepsin erittäin hyvä puolustus ja erikoispelaaminen veivät sarjan. Henkinen taso oli heillä kovempi. Meillä oli ensikertalaisia paljon matkassa, niin voittaminen ei tule helpolle, valitteli Rauli Urama ottelun jälkeen.

- Otteluvoitot 4-0 niin ei kai tässä hirveästi itkeäkään tarvii. Tämä oli erittäin hyvä ja urheilullinen sarja. Nimenomaan urheilullisella puolella tämä sarja ratkaistiin, pohti Kai Suikkanen tyypillisesti vaatimattomaan tapaansa.

(Vasemmalta) Lee Sweatt, David Leggio ja Markus Nordlund muistivat hienosti kannustanutta kotiyleisöä

Ottelun videot:

Maalit:

02.08 1-0 Virtala (Hattunen)

04.53 1-1 YV2 Tikkanen (Honkaheimo,Laak

24.52 2-1 Erkinjuntti (Filppula,Järvine

29.56 3-1 YV Nordlund (Plihal,Filppula)

46.14 4-1 YV Skålberg (Venäläinen,Vahal

47.16 4-2 Keränen (Petruzalek,Nurmi)

Torjunnat:

Leggio 10+6+9=25

Tellqvist 8+20+10=38

Yleisömäärä:

11 820

Teksti ja kuvat:

Ville Klami