Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

Playoff 2009 - 2010

TPS - JYP

4-3
TO 15.4.2010
Turkuhalli

Otteluraportti: TPS - JYP 15.4.2010

TPS – JYP 4 - 3 (1-1, 0-1, 2-1, 1-0) JA

 [Voitot 2-2]

 

Taistelu jatkuu

TPS onnistui kesyttämään JYPin sarjan toistaiseksi tasokkaimmassa ottelussa. Turkulaisten sankari oli Antti Erkinjuntti, joka iski voittomaalin jatkoajalla.

Ottelun alku mentiin TPS:n komennossa, ja kotijoukkue saikin maalin heti viiden minuutin jälkeen. Marko Virtala antoi kiekon Jarkko Hattuselle, joka ohitti Pekka Tuokkolan napakalla rannelaukauksella.

JYP onnistui tasoittamaan erän puolivälissä siirretyn rangaistuksen aikana. TPS pelasi löysästi eikä saanut katkaistua peliä, ja JYP rankaisi. Kiekko kimposi Atte Engrenin suojuksista Sami Vataselle, joka pyssytti hurjan lämärin ohi Engrenin.

JYP lisäsi johtoaan toisessa erässä, kun Antti Pihlström ja Ossi Louhivaara karkasivat 2vs1-hyökkäykseen. Pihlström tarjoili, ja Louhivaara tempaisi kiekon reppuun erän loppupuolella.


Illan erikoisin tilanne nähtiin toisessa erässä, kun JYPille oli tulossa rangaistus estämisestä. Antti Erkinjuntti koukittiin nurin, minkä jälkeen Junttia taklattiin suoraan päähän. Tilanteesta ei annettu rangaistusta, ja turkulaisyleisö ilmoitti tuomareille virheestä hirvittävällä vihellyskonsertilla.

- Junttia tuli päähän. Selvä jäähyn paikka, mutta eihän se enää harmita. Yks jäähy tulossa, niin eihän sitä toista uskalleta antaa, TPS:n päävalmentaja Kai Suikkanen kritisoi.

Kahdesti tasoihin ja ohi

 

Kolmannen erän alku oli kaikkea muuta kuin playoffkiekkoa, sillä peli oli molemmin puolin heikkoa. Kiekot polttivat lavassa, ja hyökkäyksiin lähdöt olivat tahmeita.

Erän puolen välin jälkeen alkoi kuitenkin tapahtua, oikein kunnolla. Ensin Ville Vahalahti tasoitti pelin, ja vain 17 sekuntia sen jälkeen Ossi Louhivaara siirsi JYPin jälleen johtoon.

TPS ei vieläkään suostunut luovuttamaan, ja niinpä TPS:n ykköspakki Lee Sweatt täräytti kiekon vielä kolmannen kerran ohi Pekka Tuokkolan. Peli oli jälleen tasan.


Lisämaaleja ei varsinaisella peliajalla nähty. Niinpä joukkueet vetäytyivät pukuhuoneisiin odottelemaan jatkoaikaa, jota ei ehditty pelaamaan kuin viisi minuuttia.

JYP oli koko ajan hätää kärsimässä, ja voittomaali olisi voinut syntyä aiemminkin. Aiemmin ottelussa kaltoin kohdeltu Erkinjuntti iski irtokiekon sisään, ja Turkuhalli räjähti. Ottelun jälkeisiä palkitsemisia ei juuri kuullut, sillä meteli oli niin korvia huumaava.

- Oli selvästi Tepsin paras peli tässä sarjassa. Ensimmäinen peli, missä oltiin pelillisesti tasavertainen JYPin kanssa koko ottelun ajan, Suikkanen suitsutti joukkuettaan.

- Päästiin hyvin peliin mukaan. Kahdesti tultiin takaa rinnalle, vaikka vähän hölmöä oli, kun päästettiin kaveri uudelleen johtoon. Vaan ei sillä ole enää merkitystä. Saatiinpahan draamaa otteluun, TPS-käskijä totesi

Suikkanen myönsi, että voitto oli sarjan kannalta elintärkeä.

- 3-1-tilanne, nii oltais oltu vaikean paikan edessä. Nyt tästä sarjasta voi vielä tulla jotain.

 


Ottelun videot:

 

Tilastot:

05.34 1 – 0 Hattunen (Virtala, Järvinen)

11.15 1 – 1 Vatanen (Vänttinen, Kariya) SR

34.40 1 – 2 Louhivaara (Pihlström, Välivaara)

54.17 2 – 2 Vahalahti (Filppula, Venäläinen)

54.34 2 – 3 Louhivaara(Hytönen, Pihlström)

57.17 3 – 3 Sweatt (Hattunen)

65.06 4 – 3 Erkinjuntti (Järvinen, Virtala)

Torjunnat:

Engren 7+7+5+3=22

Tuokkola 8+13+8+1=30

Jäähyt:

TPS 2x2min

JYP 7x2min

Yleisöä 8635

 

 

HPK – KalPa 3 – 2 (1-0, 0-1, 1-1,1-0) (Voitot 2-2)

 

 

Teksti:

 

Henri Saloranta