Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

Playoff 2009 - 2010

TPS - JYP

2-1
MA 12.4.2010
Turkuhalli

Otteluraportti: TPS - JYP 12.4.2010

TPS – JYP 2 – 1 (1-0, 0-0, 1-1)

[voitot 1-1]

Puntit tasan

TPS kaatoi JYPin välierien toisella kierroksella. Maalivahdit olivat jälleen pääosissa, sillä ottelussa nähtiin hyvistä tilanteista huolimatta vain kolme maalia.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen oli JYPin juhlaa, sillä turkulaiset olivat vielä unessa pitkän pelitauon takia. Maanantain otteluun turkulaiset tulivat aivan eri ilmeellä.

JYP pystyi rakentamaan peliä alkuminuuttien ajan, mutta suurimman osan erästä JYP oli täysin vastaantulija. TPS rakensi tilanteita sen minkä ehti, ja vain Pekka Tuokkolan huikeat torjunnat pitivät tilanteen tasan.

Erityisen pirteällä päällä oli Marko Virtalan nelosketju, jonka laidoilla viilettivät Jarkko Hattunen sekä ykköskentästä siirretty Antti Erkinjuntti. JYP oli täysin helisemässä kyseisen kolmikon kanssa.

Avausmaali nähtiin erän puolivälissä, kun Erkinjuntti ajoi maalin taakse ja syötti Virtalalle, joka paukautti kiekon ohi Tuokkolan.


- Virtalan ketju oli erittäin hyvä tänään. Ihan kuin teletapit, kehui TPS:n päävalmentaja Kai Suikkanen omiaan.

- Onnistuneiksi voisi kuvailla näitä ketjumuutoksia, Suikkanen lisäsi.

Leggio on vireessä

Jos oli ensimmäinen erä TPS:n, meni toinen kaksikymppinen täysin vieraille. TPS:n onneksi myös David Leggio oli mainiolla pelipäällä, ja piti TPS:n johdossa upeilla torjunnoilla.


Kolmannessa erässä JYP pääsi tasoihin kuin varkain. Veli-Matti Vittasmäki sai jäähyn aivan erän alussa, ja JYP hyödynsi ylivoimansa. Kiekko pomppi hieman onnekkaastikin ohi David Leggion, ja tilanne oli tasan.

Pitkään ei JYP ehtinyt kuitenkaan juhlia, sillä Ville Vahalahti polki itsensä läpiajoon kuusi minuuttia tasoituksesta. Läpiajon Tuokkola vielä torjui, mutta jälkitilanteesta Lee Sweatt pääsi laukomaan sydämensä kyllyydestä, ja kiekko upposi aivan maalin kattoon.

Toista kertaa JYP ei onnistunut enää tulemaan rinnalle, ja näin TPS tasoitti otteluvoitot 1-1:een. Voittomaalin iskenyt Sweatt oli tyytyväinen joukkueen ilmeeseen, mutta parannettavaakin löytyi.

- Löydettiin taas tapa voittaa, mutta ylivoimalla täytyy ehdottomasti saada enemmän maaleja, Sweatt totesi.

Tuomaripeli hukassa?

Voitosta huolimatta myös TPS-valmennukselle jäi muruja hampaan koloon, kun ottelun lopulla TPS joutui alivoimalle vähintään kyseenalaisesta kampituksesta.


- On se kumma, että 7000 katsojaa nauraa katsomossa kippurassa, kun tilannetta näytetään. Tässä maassa pelataan vaan kahta peliä, niin eikö muka löydy kahta hyvää tuomariparia tuomitsemaan näitä pelejä, Suikkanen kyseli ottelun jälkeen.

- Tänne tuodaan joku ensikertalainen, ja sitten puolustellaan, kun se on niin nuori. Lastentarhassa on nuoria, menkööt sinne, TPS-käskijä ärähti.

TPS on nyt näyttänyt vaarallisuutensa myös JYPille, joka ei varmasti tule pääsemään kotihallissaan yhtä helpolla kuin viime kerralla. Tasoihin päästiin. Nyt pitää mennä ohi.

Ottelun videot:

 

Tilastot:

11.33 1 – 0 Virtala (Erkinjuntti)

42.24 1 – 1 Tuppurainen (Virtanen) YV

48.49 2 – 1 Sweatt (Venäläinen, Vahalahti)

Torjunnat:

Leggio 11+11+10=32

Tuokkola 12+6+16=34

Jäähyt:

TPS 4x2min

JYP 4x2min + 10min

 

Yleisöä 7134

 

 

HPK – KalPa 0 – 4 (0-1, 0-0, 0-3) (voitot 1-1)

 

 

Teksti:

Henri Saloranta