Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

Playoff 2009 - 2010

TPS - HPK

1-2
TI 27.4.2010
Turkuhalli

Otteluraportti: TPS - HPK 27.4.2010

TPS – HPK 1 – 2 (0-1, 1-0, 0-1)

 [Voitot 3 – 1]

HPK taisteli voiton

SM-liigan mestari ei ratkennut vielä tiistaina Turkuhallissa, kun HPK kukisti TPS:n viime hetken ylivoimamaalilla. Taistelu jatkuu keskiviikkona Hämeenlinnassa.

TPS:n kotitaika ei kestänyt loppuun saakka, vaikka turkulaisyleisö kovasti omiaan kannustikin. Ennen tiistain finaalia TPS ei ollut hävinnyt ainuttakaan kotiottelua pudotuspeleissä, mutta tällä kertaa HPK oli maalin verran parempi.


Ottelun ensimmäinen erä oli HPK:n lievää hallintaa, vaikka TPS:lläkin oli hyviä tilanteita Teemu Lassilan vartioimalla maalilla. Entinen TPS-vahti Lassila piti kuitenkin maaliinsa puhtaana.

Ilari Filppulalla oli muutama loistopaikka tehdä maali, mutta Lassila venyi ilmiömäisiin suorituksiin.


Vastapäädyssä torjunut David Leggio sen sijaan sai ensimmäisessä erässä kaivaa kiekon maaliverkoista, kun Joonas Vihko toimitti irtokiekon tyhjään maaliin. Vihko on tehnyt HPK:n kuudesta finaalimaalista neljä.

 

Ratkaisu loppuminuuteilla

TPS tuli toiseen erään paremmalla jalalla, ja tulosta syntyi. Kiekko lirui HPK-puolustuksesta huolimatta maalin eteen, josta Ville Vahalahti tuikkasi kiekon ohi Lassilan.


Kolmas erä oli TPS:n hallintaa, ja varsinkin loppupuolella turkulaiset painoivat hyvin tilanteita Kerhon maalille. Kerho pääsi kuitenkin viime minuuteilla pelaamaan ylivoimaa, ja ratkaisu nähtiin ajassa 58.45.

Pudotuspelien pistepörssin ykkösmies Janne Laakkosen poikittaissyöttö napsahti Miikka Männikön lapaan, ja Männiköllä oli helppo työ siirtää peliväline maaliin.

- Otettiin vähän liikaa tyhmiä jäähyjä. Yli-innostuttiin ehkä liikaa, analysoi TPS-valmentaja Kai Suikkanen

 

- Yksi taistelu on hävitty, ja huomenna jatketaan kokonaisuutta. Ei kukaan varmaan uskonutkaan, että tämä sarja 4-0 menisi, TPS-käskijä huomautti.

TPS sai kokeilla tasoitusta ylivoimalla, mutta HPK:n puolustus kesti hyvin. Taistelu jatkuu heti keskiviikkona, kun joukkueet kohtaavat Hämeenlinnassa.

 

Tilastot:

 

09.11 1 - 1 Vihko (Laakkonen, Mäenpää)

26.08 1 - 1 Vahalahti (Sweatt, Filppula) YV

58.45 1 - 2 Männikkö (Laakkonen, Mäenpää) YV

Torjunnat:

 

Leggio 5+4+4=13

Lassila 9+12+10=31

Jäähyt:

 

TPS 5x2min

HPK 8x2min + 10min

Yleisöä 11820

 

 

Teksti:

Henri Saloranta