Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

Playoff 2009 - 2010

Lukko - TPS

2-4
MA 29.3.2010
Äijänsuo

Otteluraportti: Lukko - TPS 29.3.2010

Lukko – TPS 2 – 4

TPS ryösti kotiedun

Maanantai-illan suurimasta yllätyksestä vastasi TPS, kun se kaatoi upean taistelun jälkeen Rauman Lukon. TPS johtaa puolivälierää nyt otteluin 1-0.

TPS aloitti playoff-urakansa Raumalla, kun sarjaa lähes koko kauden dominoinut Lukko isännöi turkulaisia. Panokset olivat korkeat, sillä ensimmäistä kertaa kaudella kyse ei ole pisteistä. Vain voitoilla on merkitystä.

Altavastaajana ottelusarjaan lähtenyt TPS osoitti, ettei runkosarjapeleillä ole mitään merkitystä, kun pelataan pudotuspelejä. Komeaan vierasvoittoon päättynyt ottelu tarkoitti sitä, että kotietu on nyt turkulaisilla.

Maalinteon ottelussa aloitti Lukko. Max Kolun harhasyöttö tavoitti Eero Elon, jolla oli helppo työ siirtää raumalaiset johtoon.

Turkulaiset tasoittivat ensimmäisen erän lopulla, kun Sami Venäläinen onnistui siirretyn rangaistuksen aikana. Syöttäjänä toimi kukapa muukaan kuin Ilari Filppula.

Loistava loppu

Toinen erä alkoi TPS:n kannalta surkeasti, kun Lukko karkasi johtoon alle puolen minuutin pelaamisen jälkeen. Tekijäksi merkittiin Janne Keränen.

TPS:n tasoitus antoi odottaa itseään kolmannen erän loppupuolelle, ja johtomaali nähtiin heti perään. Lee Sweatt antoi syötöt, kun ensin Tomas Plihal ja sen jälkeen Michal Birner iskivät kiekot ohi Mikael Tellqvistin.

Aki Uusikartano kaunisteli tilanteeksi vielä 2-4, ja niin TPS:n pudotuspelien avausvoitto näki päivänvalon.

Etenkin ensimmäinen ja kolmas erä olivat turkulaisilta hyvää jääkiekkoa, eikä Lukko päässyt missään vaiheessa kunnolla niskan päälle. Upea vierasvoitto antoi viitteitä edelliskauden kiekkokiimasta, joka jatkuu keskiviikona Turkuhallissa.

Kauden ennätysyleisö on varmasti hyvin lähellä, kun kiekko seuraavan kerran putoaa Turkuhallin jäähän.

Nyt jos koskaan TPS tarvitsee kuudennen kenttäpelaajan, sillä Palloseura on matkalla kohti mitalipelejä.

Ottelun videot:

 

Tilastot:

09.04 1 – 0 Elo

18.54 1 – 1 Venäläinen (Filppula, Vahalahti) SR

20.25 2 – 1 Keränen (Morrison, Mclean)

53.18 2 – 2 Plihal (Sweatt, Birner)

57.57 2 – 3 Birner (Sweatt)

59.47 2 – 4 Uusikartano TM

 

Torjunnat:

Engren 6+6+6=18

Tellqvist 15+10+9=34

 

Jäähyt:

TPS 5x2min + 10min

Lukko 7x2min

Teksti:

 

Henri Saloranta