Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

Playoff 2009 - 2010

Lukko - TPS

0-1
PE 2.4.2010
Äijänsuo

Otteluraportti: Lukko - TPS 2.4.2010

Lukko – TPS 0 – 1 (0-0, 0-0, 0-1)

TPS nollasi Lukon toistamiseen

Turkulaiset uusivat ryöstöretken Raumalle, ja TPS johtaa puolivälieriä nyt voitoin 3-0. Turkulaisilla on mahdollisuus katkaista sarja jo lauantaina Turussa.

Puolivälierien kolmas kierros pelattiin pitkänäperjantaina, ja Raumalla kotijoukkue Lukko sai vastaansa kaksi ensimmäistä kohtaamista voittaneen TPS:n. Ennakkosuosikkina sarjaan lähtenyt Lukko sai ensimmäisissä otteluissa kokea, ettei runkosarjasijoituksella ole merkitystä pudotuspeleissä.

Jokainen ottelu on kuitenkin oma taistonsa, eikä edellisillä otteluilla ole juuri merkitystä. Tämän näki myös perjantain kamppailussa, sillä paine pysyi TPS:n alueella.

Turkulaisilla ei kuitenkaan ollut varsinaista hätää, ja vierasjoukkue saikin erän vaarallisimmat maalipaikat. Viime peleissä haparoinut Mikael Tellqvist oli kuitenkin loistava ja piti tilanteen nollilla.

Ilari Filppula oli juonimassa monta vaarallista paikkaa Lukon maalin edustalla.

Huikeaa maalivahtipeliä

Lukko sai aloittaa toisen erän ylivoimalla, mutta TPS:n huikea alivoima piti raumalaiset kaukana Atte Engrenin vartioimasta maalista.

Huikea oli myös Engren, joka torjui lähes kaiken mahdollisen, ja yläputki hoiti loput. Lukko pääsi jo juhlimaan maalia, mutta videotarkistus todisti, ettei kiekko käynyt maalin puolella.

Kolmannessa erässä jäähyilyyn sortui kotijoukkue, ja TPS pääsi jauhamaan kahden miehen ylivoimaa. Kaksi kertaa sai Lee Sweatt paukuttaa Tellqvistin syliin, mutta kolmas upposi selän taakse. Ville Vahalahti ja Ilari Filppula saalistivat syöttöpisteet, kun Sweatt kiskaisi millintarkan lämärin, ja TPS siirtyi 1-0-johtoon.

Lukon puolustus oli voimaton Lee Sweattin tulisen lyöntilaukauksen edessä.

Vain hetki avausmaalista, ja Kim Nabbilla oli loistopaikka tasoittaa ottelu, mutta Atte Engren onnistui torjumaan Nabbin läpiajon.

Nollat tauluun

Viimeiset minuutit TPS oli helisemässä, mutta TPS-puolustus yhdessä Engrenin kanssa hoiti tilanteet mallikkaasti.

TPS-liput liehuivat ylväänä äänekkäästi kannustaneen TPS-yleisön keskuudessa.

TPS:n Max Kolu sai jäähyn aivan ottelun lopulla, ja kun vajaa minuutti oli jäljellä, Lukon päävalmentaja Rauli Urama komensi Tellqvistin penkille.

Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty, ja TPS:n toinenkin ryöstöretki Raumalle onnistui. Samalla TPS onnistui nollaamaan Lukon jo toisen kerran peräkkäin. Tällä kertaa nollapeli merkittiin loistavasti pelanneelle Engrenille, joka torjui ottelun aikana 32 kertaa.

Pelit jatkuvat heti lauantaina, kun Turussa TPS:llä on mahdollisuus katkaista sarja ja rynniä suoraan mitalipeleihin.

Joukkue antoi kiitoksensa uskolliselle kannustusjoukolle. 

 Ottelun videot:

Tilastot:

48.12 0 – 1 Sweatt (Vahalahti, Filppula) YV2

Torjunnat:

Engren 11+9+12=32

Tellqvist 12+13+8=33

Jäähyt:

TPS 7x2min + 10min

Lukko 8x2min + 10min

Kierroksen muut ottelut:

JYP – Kärpät 2 – 0 (1-0, 0-0, 1-0)

KalPa – Tappara 3 - 2 (1-0, 1-1, 0-1, 1-0) JA

HIFK – HPK 7 – 0 (3-0, 3-0, 1-0)

Ilves – Jokipojat 4 – 1 (1-0, 2-0, 1-1)

Teksti:

 

Henri Saloranta