Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

Playoff 2009 - 2010

JYP - TPS

1-2
LA 17.4.2010
Synergia-areena

Otteluraportti: JYP - TPS 17.4.2010

JYP - TPS 1-2 (voitot 2-3)

 

TPS upeaan taisteluvoittoon Jyväskylässä

 

TPS otti lauantaina Jyväskylässä elintärkeän ja puolustuksellisesti loistavan voiton JYP:stä lukemin 1-2. TPS-maalivahti Atte Engren ja joukkueen ylivoimapelaaminen ansaitsevat myös kunniamaininnan. Sarja on ensimmäistä kertaa katkolla turkulaisille maanantaina kotikaukalossa.

TPS:n onni on Malmivaaran epäonni

JYP näytti alusta lähtien hermoherkältä ja väsyneeltä, toisin kuin jalkaa vahvasti käyttänyt TPS. Ajassa 00.24 tapahtui, kun Olli Malmivaara lähti jäähyaitioon kampituksesta.

Kun jäähyä oli kulunut 1.16, iski TPS JYP-sarjan toisen ylivoimamaalinsa. Tuomas Suominen taisteli hienosti kiekon viivalta päätyyn Michal Birnerille ja mies tarjosi syötön parhaalle maalintekosektorille nousseelle Antti Haloselle. Puolustaja Halonen tykitti kiekon suoraan syötöstä oikeaan ylänurkkaan.


TPS jatkoi vauhdikasta peliään ja kuuluisaksi JYP-sarjan myötä noussut teletappiketju aiheutti JYP-puolustaja Malmivaaralle jo ottelun toisen jäähyn. Ylivoima pyöri ja Ilari Filppula levitti kiekon nopeasti Ville Vahalahdelle. Vahalahti lähetti kiekon maalille ja maalin eteen noussut Markus Nordlund ohjasi kiekon reppuun.

Jyväskyläläiset pääsivät hiljalleen peliin mukaan. Antti Pihlström ja Joonas Järvinen lähetettiin jäähyaitioon ja heti perään Tomas Plihal teki seuraa Järviselle TPS-jäähyaitiossa. JYP pääsi miehen ylivoimalle ja laukauksia sateli, mutta Atte Engren napsi TPS-maalillaan laukaukset varmasti kiinni.

Erän päätyttyä TPS-päävalmentaja Kai Suikkanen summasi ensimmäisen erän yhteen UrhoTV:n haastattelussa lyhyesti ja ytimekkäästi.

- Tultiin tänne JYP:n baariin ja alettiin riehua.

 

JYP mukaan peliin

Kotijoukkue JYP tuli toiseen erään huomattavasti paremmin kuin ensimmäiseen. Kiekko pyöri pitkät tovit TPS-päädyssä, mutta maaleilta vältyttiin. Loukkaantumisilta ei kuitenkaan vältytty, sillä ensiksi Aatu Hämäläinen sai kiekon jalkaansa ja heti seuraavassa vaihdossa Veli-Matti Vittasmäki loukkaantui Miika Lahden kovan ja hiukan kyseenalaisen laitataklauksen myötä.


Viiden minuutin pelin jälkeen TPS:n teletappikolmikko Antti Erkinjuntti-Marko Virtala-Jarkko Hattunen loi loistavat maalipaikat. Ensiksi Hattunen pääsi yrittämään maalintekoa Virtalan poikittaissyötöstä ja heti perään Erkinjuntilla oli mahdollisuus iskeä kolmas TPS-maali, mutta Tuokkola venyi maailmanluokan torjuntoihin.


Paine oli erän puolenvälin jälkeen pitkään JYP-päädyssä, mutta vastoin ottelutapahtumia, kotijoukkue iski maalin. Ossi Louhivaara rynni laidasta vahvasti läpi ja laukoi kiekon hieman onnekkaasti maskissa olleen Engrenin räpylän kautta maaliin.

Erän loppu edettiin JYP-merkeissä ja Vittasmäen poissaolo, sekä sen mukanaan tuoma puolustajien ylikuormitus, näkyi TPS:n otteissa selkeästi. Tasoitusmaalia JYP ei kuitenkaan saanut aikaiseksi ja tauolle lähdettiin lukemissa 1-2.

- Meidän ekan erän hyvyys alkoi hiukan sulamaan tässä toisen erän aikana. Rännikiekko ei ole meidän juttu ja pitää päästä takaisin peliin mukaan, Suikkanen analysoi toista erää UrhoTV:n haastattelussa.

Puolustuksen työvoitto

TPS pääsi kolmannen erän alkuun hiukan paremmin, kuin mitä edellinen erä antoi odottaa. Marko Mäkiselle, Max Kolulle ja Joonas Järviselle siunaantui ensimmäisten kolmen minuutin aikana kohtuulliset maalipaikat, mutta Tuokkola jatkoi maalillaan varmoja otteita.


Paine kuitenkin siirtyi JYP:lle ja kotijoukkueen osalta parasta osaamista nähtiin entiseltä NHL-peluri Pihlströmiltä. Mies oli alati vaarallinen TPS-alueella, mutta maaliin asti hän ei kiekkoa saanut. Paine TPS-päädyssä oli muutenkin melkoista, mutta TPS puolusti loistavasti joukkueena, eivätkä JYP-pelaajat päässeet kovinkaan vaarallisiin maalipaikkoihin.

Ajassa 56.56 nähtiin TPS:n osalta erän paras maalipaikka, kun Erkinjuntti ja Virtala karkasivat 2-1 hyökkäykseen. Tuokkola kuitenkin pysäytti Virtalan yrityksen ja lukemat säilyivät ennallaan.

Loppuminuutit JYP painoi hullun lailla, ja kun TPS:n Tomas Plihal otti vielä ajassa 57.39 kaksiminuuttisen kampituksesta, näytti tilanne todella vaikealta. Erän viimeisen reilun minuutin ajan JYP pyöritti peliä ilman maalivahtia. TPS kuitenkin puolusti johtoaan kurinalaisesti ja kunnialla aina loppuun saakka, ja näin ottelusarjan ensimmäinen vierasvoitto matkasi Turkuun.

TPS-päävalmentaja Suikkanen oli pelin jälkeen UrhoTV:n haastattelussa tyytyväinen onnistuneeseen ryöstöretkeen.

- Hyvä retki verrattuna edelliseen. Ryöstöön ollaan pirun tyytyväisiä.

Veli-Matti Vittasmäkeen kohdistuneen taklauksen suhteen Suikkanen oli kuitenkin varsin vaitonainen.

- Vellu kävi vetämässä yhden vaihdon kolmannessa erässä yhdellä kädellä, kun pakit olivat ihan puhki. En mä jaksa enää näistä taklauksista puhua. Kai se sitte oli puhas taklaus, kun siitä ei jäähyä vihelletty, Suikkanen päätti hiukan sarkastisesti.

Pääasia on kuitenkin nyt se, että sarja on katkolla täyden Turkuhallin edessä, maanantai-illan huumassa.

Ottelun videot:

 

Tilastot:

01.40 0-1 Halonen (Birner, Suominen) yv.

06.06 0-2 Nordlund (Vahalahti, Filppula) yv.

33.26 1-2 Louhivaara

 

Jäähyt:

JYP 6x2min

TPS 4x2min

 

Torjunnat:

Tuokkola JYP 6+8+11=25

Engren TPS 11+12+20=43

 

Muut tulokset:

 

KalPa - HPK   2-3 ja. (1-0, 1-2, 0-0, 0-1)

(Voitot 2-3)

Teksti:


Marko

Ollonqvist