Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

Playoff 2009 - 2010

HPK - TPS

1-2
SU 25.4.2010
Patria Areena

Otteluraportti: HPK - TPS 25.4.2010

HPK – TPS 1 – 2 (1-0, 0-1, 0-0, 0-1)

 [Voitot 0 – 3]

 

TPS voiton päässä mestaruudesta

Kolmannessa loppuottelussa ratkaisu nähtiin vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Molemmat onnistuivat maalinteossa kerran, joten jatkoaika oli tosiasia. Ratkaisijaksi nousi Ilari Filppula, jonka komea yksilösuoritus varmisti TPS:lle kolmannen voiton HPK:sta.

Lähtökohdat illan otteluun olivat selkeät. HPK:n oli pakko voittaa ottelu, mikäli se tosissaan haluaisi jatkaa mestaruustaistoa. TPS:llä taas oli mahdollisuus sysätä Kerho aivan rotkon reunalle.

Tämän kevään pudotuspeleissä avausmaali on noussut arvoon arvaamattomaan, ja tällä kertaa sen iski HPK. Joonas Vihko iski jo finaalisarjan kolmannen maalinsa, kun reilut seitsemän minuuttia avauserästä oli pelattu. Tuomarin käsi oli maalin aikana pystyssä eli TPS:lle oli juuri tulossa rangaistus.

TPS:n tasoitusta saatiin odotella toisen erän alkupuolelle. Ville Vahalahti karkasi läpiajoon, mutta Jukka-Pekka Laamanen koukki hänet nurin. Marko Virtala asettui keskiympyrään, ja ohitti rankkarillaan Teemu Lassilan.


Maalivahtipeli on kunnossa - edelleen

Kolmas erä oli täysin kotijoukkueen hallintaa, eikä TPS saanut millään painetta HPK:n alueelle. TPS-maalilla vartioinut Atte Engren oli kuitenkin loistava, ja torjui kaiken mahdollisen ja mahdottomankin. Sen sijaan Kerhon laukauksissa ei ollut juurikaan kehumista.

Vaikka TPS:n maalivahdit ovat torjuneet koko kevään aivan huipputasolla, on epäilijöitä silti riittänyt. Tänään Engren näytti, että pää kestää ja kiekot tarttuvat hanskaan myös finaaleissa. Ottelun parhaasta pelaajasta ei ole epäilystäkään.

Kun kentän toisessa päässä Teemu Lassilakin hoiti omat hommansa tyylikkäästi, lähdettiin ratkaisua hakemaan jatkoeristä.

Ensimmäistä jatkoerää ehdittiin pelata 10 minuuttia, kun TPS:n vaihtoaitio räjähti. Ilari Filppula purjehti tyylikkäästi HPK-puolustuksen ohi ja iski kiekon ohi Teemu Lassilan. HPK:n fanit poistuivat välittömästi paikalta, mutta turkulaisten juhlat jatkuivat Rinkelinmäellä vielä pitkään.

TPS:llä on tiistaina mahdollisuus katkaista sarja ja tuoda poika kotiin yhdeksän vuoden tauon jälkeen. Jäljellä on enää viimeinen rutistus.


 

Tilastot:

07.19 1 – 0 Vihko (Honkanen, Laakkonen) SR

24.44 1 – 1 Virtala RL

70.20 1 – 2 Filppula (Venäläinen)

Torjunnat:

Lassila 8+9+7+7=31

Engren 6+5+13+4=28

Jäähyt:

HPK 6x2min

TPS 6x2min

Teksti:

 

Henri Saloranta