Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

Harjoitusottelut 2009

TuTo - TPS

2-5
PE 14.8.2009
Kupittaa

Otteluraportti: TuTo - TPS 14.8.2009

Turun kuninkaalle uudet vaatteet

Turun Palloseura todisti, että kolmas kerta toden sanoo voittamalla TuTon edellisvuosien tappioiden jälkeen. Turku on jälleen mustavalkoinen.

Ensimmäinen erä ei tarjonnut reilu tuhatpäiselle turkulaisyleisölle juuri mitään, muutamaa Kupittaan maaperää vavisuttavaa taklausta ja fysiikan lakeja rikkovia yksilösuorituksia lukuun ottamatta. Erän rungon muodostivat lähinnä yksittäiset hyökkäykset suuntaan jos toiseenkin.

- Molempiin päihin mentiin tasaisesti, niin kuin ennakoitiin. Ei tämä mikään ihmeellinen ottelu ole ollut tähän mennessä. Veskarit tässä ovat vastakkain pelanneet, katsomon puolelta tavoitettu TPS-kapteeni Aki-Petteri Berg luonnehti ensimmäisellä erätauolla.

Berg kertoi myös syyn siihen, miksi häntä ei kentällä nähty.

- Mistään vammasta ei ole kyse. Kyseessä on vain varotoimenpide, sillä harjoituskaudella ei haluta ottaa ylimääräisiä riskejä. Joukkueella on muutenkin vapaa viikonloppu edessä, ja ensi viikolla ollaan taas täysillä mukana.

Bergin lisäksi poissa olivat myös kuumeinen Aki Uusikartano sekä nivusvaivainen Ville Vahalahti.


Musta erä

Toisessa erässä kentällä nähtiin uusi joukkue samassa paidassa. Tuntui kuin mustien paitojen alla olisi aivan eri miehet. TPS rakensi vahvasti tilanteita tepsiläistaustaisen TuTo-vahti Tommi Virtasen maalille. TPS:n laivue lipui voimalla kohti Tovereita puhaltaen ohi myrskyn lailla. Vaikka nuori Virtanen vartioi maaliaan kiitettävästi, onnistui TPS silti iskemään neljä maalia salaman tarkkuudella.

Ensimmäinen maali voidaan antaa täysin tshekkihyökkääjä Michal Birnerin nimiin. Hänen luodintarkka syöttönsä läpi TuTo-puolustuksen iskeytyi suoraan häkkiin maalinkulmalla väijyneen Antti Erkinjuntin lavasta.

Maalinteko jatkui erän puolessavälissä Antti Urpon taidonnäytteellä. Antti Reivosen korkea lättysyöttö kypsyi ilmassa, jonka Urpo korjasi viikatelyönnillään siilon perukoille. Kolmas maali oli huikea yksilösuoritus, jonka pääosassa oli mahtavan alkukauden pelannut Ilari Filppula. Nopeita käännöksiä ja uskomatonta suojausta sisältänyt purjehdus ympäri TuTo-puolustusta huipentui tarkkaan rannelaukaukseen, jonka Tommi Virtanen sai poimia selkänsä takaa.

Hyvää virettä ensimmäisen maalin syötöllään osoittanut Michal Birner pääsi pelitilannemaalin makuun erän lopulla ensimmäistä kertaa TPS-paidassa. Pelicansissa viime kaudella esiintynyt Birner ujutti kiekon maaliin puolittaisesta läpiajosta.

Taistelutoverit

Jos nähtiin toisessa erässä Tepsiltä hyviä otteita, niin huonoksi ei voi sanoa TuTon kolmannen erän alkuakaan. Kun vain 25 sekuntia oli pelattu, kiekko löytyi erinomaisesti pelanneen Atte Engrenin selän takaa ensimmäistä kertaa. Kovimmat TuTo-fanit jo elättelivät toivoa hurjasta takaa-ajosta, jota ei kuitenkaan nähty. Harjoituspeleistä tuttu tehokaksikko Filppula - Jarkko Hattunen lopetti haaveilun lyhyeen.


Kiekkoa siirreltiin pelaajalta toiselle ja takaisin, ja lopulta Filppulan edessä oli tyhjä maali. Maali ei Filppulalle kuitenkaan maistunut, joka päättikin tarjota ratkaisua ketjuveli Hattuselle. Hattunen ei vastuusta kieltäytynyt vaan siirsi kiekon maaliin veskari-Virtasen heittäytymisestä huolimatta.

TuTo onnistui maalinteossa vielä kerran, mutta pelin kannalta sillä ei ollut juurikaan merkitystä.

Yhteinen Turku

Yksi TPS:n onnistujista oli Mikko Laine, joka pääsi pelaamaan edellä mainitun tehokaksikon kanssa samassa ketjussa.

- On ollut todella hienoa huomata, että pystyn pelaamaan isommissakin peleissä. Tänään eka erä oli vielä vähän tahmeaa, mutta toisessa erässä pääsin peliin hyvin mukaan.

- Kun pelaa Filppulan ja Hattusen kaltaisten pelaajien kanssa, niin saa olla kyllä koko ajan hereillä. Syöttö voi tulla mistä ja milloin vain, Laine kehuu pelikavereitaan.


Summerin soitua kolmannen ja viimeisen kerran, jäälle muodostui pieniä kuppikuntia, joissa paidan värillä ei ollut väliä. Paikallisvääntö käytiin hyvässä urheilullisessa hengessä, mikä näkyi pelin aikana ja myös sen päätyttyä.

Teksti ja kuvat:


Joni Piirainen      Marko Ollonqvist  Henri Saloranta