Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

Harjoitusottelut 2009

Ilves - TPS

2-1
TO 3.9.2009
Hakametsä

Otteluraportti: Ilves - TPS 3.9.2009

Ilves - TPS 2-1

TPS:n takkuinen tappioputki sai jatkoa

Turkulaisten tappioiden taival synkkeni entisestään, kun joukkue matkusti Ilveksen vieraaksi. Ennen torstaisen hämärtyvän illan kamppailua, tepsiläiset olivat hävinneet neljä vääntöä peräkkäin.

Ottelun ensimmäinen erä oli hyvää kiekkoa, ja turkulaisten peli kulki viimeisiin kamppailuihin verraten suhteellisen kelpoisesti. Hyökkäyksiin lähdettiin terävästi, ja kiekko liikkui maltillisesti. Erän lopussa tepsiläisten aktiiviinen pelaaminen tuotti tulosta, kun aavan Itämeren tuolta puolen saapunut Jens Skålberg käänsi taidokkaalla nousullaan kulmasta turkulaiset johtoon.

TPS kakkosvalmentaja Riku-Petteri Lehtonen olikin suhteellisen tyytyväinen ensimmäisen erään. Joukkue on harjoituksissa keskittynyt mahdollisimman monipuoliseen harjoitteluun, ja erityisesti viime aikojen tahmea yli- ja alivoimapeli on tullut tutuksi turkulaisten harjoittelussa. Ensimmäisessä erässä maaleja ei enempää tehty.

Ilta pimeni Tepsillä

Toisessa erässä joukkueen peli kääntyi totaalisesti, ja kamppailua vei Ilves. Kiekkoa roiskittiin puolelta toiselle, ja ensimmäisen erän kypsä hyökkääminen muuttui liian ronskeihin yrityksiin saada kiekkoa kotijoukkueen maalille. Maltillinen peli kääntyi lopulta Ilveksen puolelle, ja joukkue hallitsi peliä omalla tavallaan. Ilves tasoitti ottelun lopulta siirretyn rangaistuksen aikana tasoihin. Turkulaisten otteista huomasi, että vajaalla miehityksellä kamppailu kuormitti intensiteettiä.

Kolmas erä, viides tappio

Kolmannessa erässä turkulaisten pelaaminen palasi ensimmäisen erän tasolle. Joukkue saikin kokeilla ylivoimapelaamistaan, mutta tuloksetta. Tasainen erä kääntyi lopulta viime minuuteilla, kun kotijoukkue ratkaisi ottelun.

TPS:n Riku-Petteri Lehtonen oli tyytymätön joukkueen suoritukseen. Viides tappio kolmannen erän myötä harmitti syystäkin valmentajaa.

- Tyytyväinen omaan pelaamiseen ei voi olla missään tapauksessa. Paikkoja oli, ja ylivoimaa päästiin pelaamaan. Me emme onnistuneet, ja kaveri teki tarvittavat maalit. Maalilla pelannut David Leggio otti muutaman ison torjunnan, ja muutenkin hänen taisteleva ilme oli parempaa kuin edellisissä kamppailuissa, Lehtonen kertoi.

Teksti:


Joni Piirainen   Marko Ollonqvist  Henri Saloranta