Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

Finnish Trophy 2009

TPS - HIFK

2-6
PE 28.8.2009
Tampere

Otteluraportti: TPS - HIFK 28.8.2009

HIFK marssi TPS:n kustannuksella finaaliin

TPS lähti Finnish Trophyn välierään Helsingin IFK:ta vastaan hiukan oudosta tilanteesta. Harjoituskauden ensimmäiset seitsemän ottelua tuottivat pelkkiä voittoja, mutta viimeiset kaksi päättyivät tappioihin Helsingin Jokereita ja Oulun Kärppiä vastaan.

TPS lähti otteluun mielessään vain ja ainoastaan Finnish Trophyn lauantainen finaali. HIFK oli kuitenkin asiasta eri mieltä ja helsinkiläiset iskivätkin jo kolmannen peliminuutin kohdalla, ylivoimapelinsä päätteeksi lukemiksi 0-1. Viimeistelijänä toimi NHL:stä saapunut Petteri Wirtanen, syöttäjinään ketjukaverit Mikael Granlund ja TPS-kasvatti Jerry Ahtola.

TPS:n erikoistilannepelaaminen jatkui surkeasti. Turkulaisten erikoistilanteisiin painottunut viikko ei kentällä näkynyt, sillä HIFK teki ensiksi alivoimalla taululle 0-2 ja vajaat pari minuuttia ennen erän päättymistä ylivoimalla 0-3.

TPS iski, HIFK iski

Toiseen erään TPS tuli hiukan liukkaammin, mutta aiemmista harjoitusotteluista tutuksi tullut torpedomainen liike ja aggressiivinen karvaus uupuivat. Toinen erä alkoi kuitenkin huomattavasti tasaisemmissa merkeissä ja jopa hienoisella TPS:n hallinnalla. Ja hallintansa TPS käytti myös edukseen. Paluun HIFK:n maalille tehnyt Jan Lundell joutui noukkimaan kiekon ensimmäistä kertaa selkänsä takaa Jarkko Hattusen iskettyä kavennuksen.

Heti turkulaisten päästyä peliin mukaan myös maalien merkeissä, HIFK näytti voimansa jälleen. Vain puolitoista minuuttia ehti kulua Hattusen kavennuksesta ja eroa oli taas kolme maalia. Wirtanen iski illan kolmannen maalinsa, tuttuun tapaan Granlundin ja Ahtolan syötöistä.

Kavennusta ja kaunistelua

Heti kolmannen erän alkajaisiksi turkulaisleiri heräsi eloon Ville Vahalahden taiteillessa kavennuksen. Riemu kuitenkin loppui lyhyeen. Vain muutama minuutti kavennuksen jälkeen Ahtola iski jälleen, myös itselleen tuttuun mustavalkoiseen verkkoon ja IFK karkasi lopullisesti. Ahtola kaunisteli vielä loppulukemiksi illan toisellaan 2-6 ja näin ollen TPS:n on tyytyminen hunajan sijasta pronssiotteluun.

- Samat ongelmat jatkuivat. Erikoistilannepelaaminen oli surkeaa ja etenkin maalinedustapelin kanssa meillä on vielä paljon tekemistä. Suurin osa maaleista syntyi lähietäisyydeltä, TPS:n päävalmentaja Kai Suikkanen kommentoi pettyneenä.

TPS oli pelissä koko ajan askeleen perässä, eikä Suikkanen jakanut kukkasia omilleen. Maalivahti David Leggio sai kuitenkin Suikkaselta synninpäästön.

- Ei tästä pelistä voi ketään nostaa jalustalle ainakaan meidän osalta, tosin Leggiota ei tappiosta voi syyttää.

TPS:n pronssiseksi turmaksi ottelussa koitui HIFK:n kakkoskenttä (Granlund – Wirtanen – Ahtola), joka taiteili ottelussa yhteensä 13 tehopistettä. Näin HIFK jatkaa finaaliin ja TPS:n kohtalona on pronssiottelu joko isäntänä turnaukseen päässyttä Tapparaa tai Rauman Lukkoa vastaan.

Teksti:


Joni Piirainen   Marko Ollonqvist  Henri Saloranta