Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

Finnish Trophy 2009

Lukko - TPS

5-0
LA 29.8.2009
Tampere

Otteluraportti: Lukko - TPS 29.8.2009

Lukko-TPS 5-0

U-käännöksen tekeminen kielletty?

TPS:n urheilulliset osakkeet ovat tällä hetkellä pahassa laskussa. Tällä kertaa TPS:aa nöyryytti Rauman Lukko, ei kenenkään maalla eli Tampereella pelatussa Finnish Trophyn pronssiottelussa.

Kolmas kerta ei aina kerro totuutta, mutta neljäs kerta on jo syytä ottaa vakavasti. TPS:n ja Lukon välinen kamppailu ei jättänyt mitään epäselväksi. TPS verkko heilui viisi kertaa, mutta vastustajan maaliin kiekkoa ei saatu kertaakaan. Turku, meillä on ongelma.

TPS:n kakkosvalmentaja Riku-Petteri Lehtonen on perillä asiasta, mutta itse kentälle tieto ei vielä mennyt.

- Maalinedustapelaaminen tökkii molemmissa päissä. Omalla maalilla pitäisi olla paljon röyhkeämpi ja kamppailla tosissaan kiekosta. Hyökkäyspäässä ei saada kiekkoja maaliin, ymmärrettävästä syystä vaisu Lehtonen kommentoi ottelun jälkeen tappion syitä.

- Näitä tullaan harjoittelemaan paljon ennen Ilves-peliä.

Lukko tuli vastaan

Viiden maalin rökäletappio ei aivan kerro täyttä totuutta pelistä, sillä Lukko teki suurimman osan maaleistaan vastahyökkäyksestä. Turkulaiset syyllistyivät myös jäähyilyyn, ja Lukko pääsi pelaamaan useamman minuutin 5-3 ylivoimaa.

- Jäähyjä otettiin kyllä turhan paljon, mutta ei ne peliä ratkaissut. Kaveri otti myös paljon jäähyjä, mutta me ei pystytty rankaisemaan niistä, Riku-Petteri Lehtonen korjaa.

Tshekkivahti Alexander Salakin lähdön jälkeen TPS:n akilleen kantapääksi epäilty maalivahtipeli ei ollut täydessä kuosissa perjantaina HIFK:ta vastaan. Sama meno jatkui myös Rauman miehiä vastaan.

- No eihän tässä ihan tyytyväisiä voida olla, kakkosluotsi Lehtonen toteaa kylmänviileästi.

Viimeinen harjoitus

TPS:llä on edessä vielä yksi harjoitusottelu Ilvestä vastaan ennen SM-liigan alkua. Torstaina 3.syyskuuta Turusta lähtee bussi kohti Tampere-cityä kyydissään lastillinen sisuuntuneita jääkiekkoilijoita, joilla on huonoja muistoja edellisistä peleistään Tampereella.

Viimeinen peli ennen runkosarjan alkua. Nyt on syytä olla tosissaan.

Teksti:


 Joni Piirainen     Marko Ollonqvist  Henri Saloranta