Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

Finnish Trophy 2009

Jokerit - TPS

3-2
PE 21.8.2009
Sipoo

Otteluraportti: Jokerit - TPS 21.8.2009

Jokerit-TPS 3-2

TPS ei parantanut tarpeeksi

Kotonaan oppitunnin Kärpiltä saanut TPS ei pystynyt kääntämään tilannetta hyödyksi Helsingissä. Jokerit vei voiton tiukan kamppailun jälkeen.

TPS:n ja Jokereiden kohtaaminen oteltiin upouudessa Sipoon jäähallissa, jossa nähtiin hyvännäköistä jääkiekkoa. Ottelun ensimmäinen erä oli melko tasainen, ja kiekko pysyi lähinnä keskialueella. Kumpikaan ei pystynyt olemaan ottelun herra, ja sama näkyi myös tilastoissa. Maaleja tehtiin molempiin päätyihin saman verran. Tasan nolla.

Toiseen erään TPS ei saanut aivan salama-alkua, mutta liukkaan ja nopean kuitenkin. Tsekkivahvistus Michal Birnerin laukaus jätti jälkeensä irtokiekon, jonka Ruotsista Turkuun matkannut Jens Skålberg tuikkasi maaliverkkoon ylivoimalla.

TPS hunajainen hetki oli kuitenkin makea vain hetken, ja pian maalin jälkeen Jokerit heitti suolaa turkulaismaaliin. Kauden ensimmäistä otteluaan TPS-maalissa pelannut huippulupaus Joni Ortio sai huomata, että selän takaa löytyy myös kiekko.

Urpo Ylösen ylistyssanoja nauttiva Ortio sai kuitenkin TPS:n kakkosvalmentaja Riku-Petteri Lehtoselta hyvän todistuksen.

- Minusta Ortio pelasi ihan hyvin, että ei niitä maaleja voi hänen piikkiinsä laittaa, Lehtonen kommentoi nuoren lupauksen avauspeliä.

TPS tulee, mutta vain kerran

Pitkään ei kello ehtinyt tikittää, kun Jokerit siirtyi johtoon. Edelliskausien pistehait Jani Rita ja Janne Lahti antoivat näytteen huippujääkiekosta ja siirsivät Jokerit johtoon upean ylivoimahyökkäyksen päätteeksi.

Turkulaisryhmä halusi kuitenkin näyttää narripaidoille, ettei kauden kahdeksan ensimmäistä ottelua päättynyt voittoon turhaan. Jälleen kerran ylivoimalla, TPS tekee maalin. Antti Erkinjuntti osoittaa, ettei häntä ole kehuttu turhaan ja napauttaa syötön Ville Vahalahden lapaan kuin ajatuksen. Vahalahti kiittää, kumartaa ja juhlii. Ottelu on tasan.

Pitkä matka Sipoosta Turkuun

Viimeiseen erään TPS tuli hyvillä jaloilla, ja liike näytti ajoittain todella hyvältä. Voitto polttelikin turkulaisten taskussa, kun Marko Kauppinen hölmöili itselleen jäähyn. Ylivoima oli hienoa katseltavaa, ja tilanteitakin riitti. Ratkaisevaksi tilanteeksi päätyi kuitenkin puolustuksen virhe, jonka seurauksena Esa Pirnes hyökkäsi läpiajoon. Hyvin pelannut Ortio ei mahtanut Pirneksen rannarille mitään, ja Jokerit matkasi lyhyen sekä kevyen matkaan Sipoosta kotiin.

Tappiosta huolimatta kakkosvalmentaja Riku-Petteri Lehtonen ei ollut vielä myymässä maataan.

- Parannettavaa jäi vielä rutkasti. Erikoistilanteita ei olla ehditty hirveästi harjoittelemaan, ja niitä täytyy parantaa eteenpäin mentäessä, Lehtonen kertasi ottelun jälkeen.

- Parempaa peliä tämä kuitenkin oli kuin eilen Kärppiä vastaan. Liike oli täysin erilaista, ja lopputurnaukseen päästiin kuitenkin, joten täytyy olla suhteellisen tyytyväinen, entinen puolustajakolossi totesi Finnish Trophy mielessään.

Teksti:


Joni Piirainen  Marko Ollonqvist  Henri Saloranta