Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

Finnish Trophy 2009

HIFK - TPS

0-1
LA 8.8.2009
Tikkurila

Otteluraportti: HIFK - TPS 8.8.2009 0-1rl

TPS voittoon kahdella nollapelillä

Turkulaisten kauden ensimmäinen täyspitkä ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin. Rankkareissa ratkaisun täräytti ulkomaanapu Michal Birner heti ensimmäisessä ottelussaan.

Helsingin IFK sai kunnian isännöidä tällä kaudella vielä voittamatonta Turun Palloseuraa. Kauden neljä ensimmäistä otteluaan voittanut Palloseura pisti lujille myös IFK:n. Viidennen pelin jälkeen tappiosaldo näyttää edelleen suurta, pyöreää nollaa.

Suurta ja pyöreää nollaa näytti myös Tikkurilan jäähallin tulostaulu. Ensimmäinen erä oli lievää Hifkin hallintaa, mutta infernaalista ilotulitusta se ei Tepsin maalille aikaiseksi saanut. Maalit jäivät tekemättä.

Toinen erä oli TPS:n huonoin. Turhat jäähyt antoivat helsinkiläisille useita ratkaisun avaimia, mutta yksikään niistä ei sopinut TPS-maaliin, jossa Atte Engren näytti epäilijöilleen olevansa pääsarjatason maalivahti. Samalla hän nosti kisan Tepsin ykkösvahdista astetta kovemmaksi.

TPS-käskyttäjä Kai Suikkanen ei peitellyt tyytyväisyyttään maalivahtipeliin.

- Atte pelasi tänään todella hyvin. Jos kaveri päästää nolla maalia pelissä, niin eihän sille voi sanoa, että pelasitpas huonosti, Suikkanen kehuu nuorta vahtiaan.

Ratkaisijat tiedettiin jo harjoituksissa

Kolmas erä oli turkulaisittain paras, ja peli vyöryi välillä näyttävästikin kohti helsinkiläismaalia. Ottelu sai kuitenkin loppunsa vasta rangaistuslaukauskilpailussa, jossa Tepsiltä onnistuivat nuori Mikael Aaltonen sekä uusi Tshekkivahvistus Michal Birner. Kunnian ottelun ainoasta positiivisesta tilastomerkinnästä sai Birner. Mahdolliset ratkaisijat päävalmentaja Suikkanen oli päättänyt jo edellispäivän harjoituksissa.

- Pidettiin pari päivää sitten treeneissä oma rankkarikisa. Sen kisan voittajat ratkaisivat tänään pelin, turkulaiskoutsi paljastaa.

Erkinjuntti mukana TuToa vastaan

Päivän varmasti kuumin aihe mustavalkoisten silmissä oli ulkomaalaisten ensiesiintyminen TPS-paidassa, joka sujui päävalmentajan mukaan hyvin.

- Vahvistukset oli ihan jees. Ei mitään huippusuorituksia, mutta ei mitään negatiivistakaan sanottavaa. Maltilla tässä mennään. Pitää kuitenkin muistaa, että pojat on ollu mukana vasta viisi päivää, Suikkanen huomauttaa.

Myös huonoja uutisia kantautui TPS-leiristä, kun päivällä selvisi, etteivät Antit Halonen sekä Erkinjuntti olleet päivän kokoonpanossa. Molempien osalta kyseessä on kylkivamma, joka syntyi Pitsiturnauksessa tulleesta iskusta. Päävalmentaja Kai Suikkanen kuitenkin korostaa, ettei kyse ole mistään vakavammasta.

 

- Halosen vamma pitää miehen poissa ainakin pari viikkoa. Juntin pitäisi kuitenkin päästä treeneihin jo maanantaina, ja toivottavasti hänet nähdään perjantaina TuToa vastaan kentällä, Suikkanen toteaa tyynesti.

Kaikki näyttäisi olevan mallillaan.

Teksti: