Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2008 - 2009

TPS - Tappara

2-4
TI 7.10.2008

Otteluraportti: TPS - Tappara 7.10.2008

TPS:n tuska ei helpottanut

Turkuhallissa nähtiin tiistaina kahden häntäpään joukkueen tuskainen kamppailu. Vierasjoukkue Tappara onnistui nousemaan kahdesti tasoihin ja viemään lopulta sarjapisteet maalein 4-2.

Ottelun avauserä antoi hyvän ennakkokuvan ottelun tulevista tapahtumista. Peli aaltoili päästä päähän vuorotahtia. Taidokkuutta otteista oli vaikea löytää, mutta vauhtia ja yritystä molemmilla riitti.

Erän ainoan maalin viimeisteli Kyle Klubertanz, jonka hirmuinen veto hyökkäyssinisen jälkeen painui aivan yläputken alle. Tilannetta tarkastettiin videolta, joka kertoi lahjomattomasti kiekon käyneen maalissa.

Toisen erän alussa kotijoukkue sai erinomaiset mahdollisuudet lisäosumiin muutaman peräkkäisen ylivoiman myötä. Reilun minuutin ajan TPS sai yrittää lisäosumaa kahden miehen ylivoimalla, mutta koko kauden takkuillut ylivoima ei osoittanut paranemisen merkkejä. Kiekkoa siirreltiin edelleen mieheltä miehelle, mutta laukaukset unohtuivat.

Tappara sai tasoituksen viiden minuutin kohdalla. Alexander Salak siivosi irtokiekkoa väljemmille vesille, mutta turkulaisten epäonneksi kiekko pomppasi pelaajien jaloista sisään. Osuma merkittiin Kim Strömbergin tiliin.

Tapparalla oli toisessa erässä vaikeuksia päästä omalta alueelta pois. TPS-karvaus toimi ja vastustaja joutui tekemään virheitä. Paras paikka osui Tuomas Suomiselle, joka pääsi puhtaaseen läpiajoon Markus Nordlundin pitkästä loistopassista. Suomisen yritys pysähtyi Mika Lehdon suojuksiin.

Päätöserän alussa nähtiin kaksi nopeaa osumaa. Ensin Markus Nordlund täräytti todellisen kanuunan siniviivalta sisään. Tappara onnistui tasoittamaan uudelleen puolisen minuuttia myöhemmin. Kiekko pelattiin takatolpalle Jussi Halmeelle, joka iski mustan varmasti pussiin.

Loppuerässä Tappara ratkaisi pisteiden kohtalon paremman viimeistelynsä ansiosta. Ensin asialla oli Jukka Peltola, joka latasi voitto-osuman sisään Tapparan painostusjakson päätteeksi. Turkulaisilla oli useampi paikka purkaa kiekko väljemmille vesille, mutta peliväline jäi aina pyörimään omalle alueelle.

Loppunumerot 2-4 viimeisteli Jori Lehterä. Lehterä nappasi kiekon kotijoukkueen karkean virheen jälkeen ja pujotti läpiajon päätteeksi laatan ohi Salakin.

TPS pystyi paremmalla vauhdinpidolla ja liikkeellä pakottamaan Tapparan virheisiin ja rikkeisiin. TPS sai jälleen monta ylivoimaa, mutta ne valuivat hiekkaan hukassa olevien ylivoimatehojen myötä.

Ottelu osoitti kotijoukkueelle jälleen ihan tavallisten ja yksinkertaisten peruslaukausten merkityksen. Molemmat maalit syntyivät selkeiden laukausten tuloksena. Kun laukoo kohti maalia, joskus väkisinkin uppoaa. Aina ei vaadita liutaa vaikeita syöttöjä ja kuvioita maalin saamiseksi.

Tapparan Mikko Saarinen ihmetteli ottelun kulkua ja luonnetta.

- Erikoinen peli. Ei oltu lähelläkään parasta ja vieraspelien vaikeus näkyi. Peli oli hieman tunteetonta, mutta joukkuetta kaventamalla saatiin vierasvoitto, myhäili Saarinen.

Tapparalla on edessään vielä kaksi vierasottelua. Saarisen mukaan tasoa on kuitenkin nostettava huomattavasti, sillä vastaava taso ei jatkossa pisteisiin riitä.

Hannu Virta oli tyytyväinen kaikkien kuuden puolustajan esityksiin. Puolustajat tekivät myös joukkueen molemmat maalit. Varsinkin Markus Nordlund oli jälleen hyvä kentän molemmissä päissä. Hyökkäys sen sijaan ei päänsilittelyjä saanut.

Virta näki ratkaisuja jälleen henkilökohtaisella tasolla. Joukkue on hävinnyt pelejä yksilötasolla karkeiden virheiden seurauksena. Virran näkemyksen mukaan myös ylivoimapelaaminen on pitkälti yksilöpelaamista.

TPS - TAPPARA 2 - 4 (1-0)(0-1)(1-3)

14.44 Kyle Klubertanz (Tomas Sinisalo, Veli-Matti Vittasmäki) 1-0

25.00 Kim Strömberg (David Schneider, Jori Lehterä) 1-1

40.57 Markus Nordlund (Antti Erkinjuntti, Aki Uusikartano) 2-1

41.34 Jussi Halme (Steve Saviano, Jukka Peltola) 2-2

49.42 Jukka Peltola (Lasse Korhonen, Steve Saviano) 2-3

57.52 Jori Lehterä 2-4

Torjunnat:

Alexander Salak 11+5+6=22

Mika Lehto 4+9+9=22

Rangaistukset:

TPS 4 x 2 min = 8 min

Tappara 7 x 2 min = 14 min

Päätuomarit: Teemu Salminen – Tatu Savolainen

IS-tähdet:

*** Jukka Peltola

*** Steve Saviano

* Markus Nordlund

Yleisömäärä: 3912

Ottelutilastot

Kotijoukkueen peliajat